Briatore exclude plecarea lui Alonso la Mercedes: "Îşi va respecta contractul cu McLaren"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Flavio Briatore susţine că Fernando Alonso îşi va respecta contractul cu McLaren în defavoarea unui angajament cu Mercedes, deşi în 2014 şi-a reziliat contractul cu Ferrari.

Mercedes a admis recent că îl ia în calcul pe Fernando Alonso drept potenţial înlocuitor pentru Nico Rosberg, care a decis să se retragă din Formula 1 la numai 5 zile după cucerirea titlului de campion.

Flavio Briatore, managerul pilotului spaniol, a exclus însă varianta ca dublul campion mondial să se alăture echipei germane şi afirmă că acesta îşi va respecta acordul pe care îl are în prezent cu McLaren şi care expiră la sfârşitul sezonului 2017. "De ce de fiecare dată când un loc devine disponibil numele lui Alonso este menţionat întotdeauna? Există un contract şi îl vom respecta", afirmă italianul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Alonso a revenit la McLaren în sezonul 2015 în ciuda faptului că avea încă un contract valabil cu Ferrari.
Briatore susţine însă că plecarea a fost posibilă ca urmare a unei clauze de contract care prevedea că Alonso poate deveni liber dacă nu câştiga titlul cu Scuderia până în 2014.

"Situaţia a fost diferită şi am avut un acord cu Luca di Montezemolo (n.r - fostul preşedinte Ferrari). Dacă nu câştigăm titlul în 2014, puteam fi liberi. Montezemolo s-a ţinut de promisiune. Este adevărat că şeful Marco Mattiacci (n.r - fostul şef al echipei Ferrari) ne-a oferit un nou contract pe 3 ani, dar am refuzat", a mai precizat Briatore.

Via Motorsport

Comentarii (40)

  • Briatore ca Briatore, ce conteaza e ca respinge si stafful Mercedes
    ps: nu va imbatati cu declaratii de complezenta
    6 9
  • prastie
    pleaca kimi de la Ferrari ...perfect
    7 19
  • mobius
    Pentru Alonso un an pierdut este foarte important. Isi doreste inca un titlu si singura echipa care poate sa i-l ofere este Mercedes, chiar in conditiile in care regulamentul se va schimba drastic. Problema este nu contractul cu McLaren, ci mai degraba conditiile pe care i le asigura Mercedes in raport cu Hamilton. O pozitie a doua este de neacceptat pentruca nu-i asigura un eventual titlu. Daca Mercedes nu-i asigura conditii de concurs pe deplin egale cu Hamilton, sunt convins ca nu va face pasul spre echipa germana.
    20 3
  • Nu mai poate Alonso de ce zice Briatore.
    0 0
  • serban
    Să fim serioși cu Alonso campion pe Mercedes, la momentul actual, doar Vettel și Verstappen pot juca la paritate cu Hamilton, spaniolului i-a trecut vremea și ar ieși cam jumulit din eventuala confruntare cu englezul.
    13 23
  • vetel a fost jumulit de ricciardo si de raikonen in ultimul an. Desi e neamt nici macar nu e in calcul pentru Mercedes. Asta spune tot despre valoarea lui reala. Vedem acum cat de multa dreptate a avut Alonso refuzand un contract de 3 ani cu ferrari. Mai bine un Mclaren de loc 10 fara presiune cu sansa unei reconstructii reale decat basmele rosii si umede ale macaronarilor. Eu ii doresc lui vetel sa ramana pe veci la ferari.
    14 12
  • Briatore de multe ori arunca fumigene. In 2009 spunea ca Alonso nu pleaca la Ferrari. Omul stie ca nu e momentul sa spuna ce stie....Dar ce bine ar fi sa aiba dreptate....
    6 1
  • @mobiuse, tu ai auzit ceva de 'socoteala de acasa'? Cica nu s-ar potrivi cu socoteala din targ ...

    mai usor cu paranoia
    2 6
  • Nu-i de ajuns sa mearga Alonso la Mercedes ca sa iasa campion. Cei care mai cred asta ignora voit un amanunt esential, anume ca Hamilton e tot acolo. Evident ca Alonso e constient de asta. Greu cu titlurile astea ...
    7 9
  • kimi..gogogo HOME
    2 3
  • serban
    @lol Ține pentru tine idioțenia cu "fericirea" lui Alonso de a se bate cu McLaren pentru locul 10, decât cu Ferrari pentru titlu ! Și mai ține pentru voi, fanii McLada, și visele erotice cu reconstrucții reale, care reconstrucții se vor sfârși, probabil, când Alonso își va scrie memoriile ! Bancurile astea nesărate nu mai țin nici măcar la sugari !
    5 12
  • @serbanicatata
    Pentru care titlu se bate ferari? La ce competitie te uiti tu tata
    8 3
  • lolita
    Alonso n-a spus nimic in zilele astea. Tot altii spun. Inclusiv Wolf. Si inca o suta de mii de fani. Plus oamenii din sport. Dar ei sunt platiti de Alonso. Si pe Rosberg tot Alonso l-a platit ca sa se retraga. Fetel e platit sa ramana la Ferari. Evident tot de...Alonso.
    10 3
  • Alonso a ramas fara cuvinte ...
    3 5
  • ..i le-a dat lui fetel...sa aiba si el ceva
    5 7
  • perspectiva unei confruntari directe cu hamilton, pe aceeasi masina, il paralizeaza
    5 13
  • Alonso e un rebut , un gomflat ! Nu are decat pretentii si nimic altceva . Astept manute rosii de la pupatorii in cur ai spaniolului ....
    2 6
  • serban
    @@serbanicatata Crezi cumva că ești spiritual no name-ule ? Nu, nu ești și văd că nici în limba română nu știi să citești. Am spus că Alonso s-a bătut la titlu cât a fost la Ferrari. Nimic altceva. Și acum se bate să intre în primii zece. Unde-i "fericirea" ? Ați bătut câmpii până acum că Ferrari are mașină, dar n-are piloți, iar acum, când este vorba de favoritul vostru, a dispărut și mașina ! No name-ule, Alonsita voastră se mai apropie de titlul de campion doar dacă îi mutăm pe toți la Manor și Sauber ! Și-l lăsăm doar pe el la Mercedes !
    5 12
  • pif666
    paddy lowe de la mercedes pleaca la sfarsitul anului la williams
    . au tras de el si mclaren honda,,dar se pare ca a ales williamn .
    lovitura grea pt mercedes .
    3 0
  • serbanicatata
    Alonsita e dorita inclusiv de macaronarii tai. Insa nu mai vrea nimeni la fierari. Asta ca sa te linistesc. Vetel mai sta putin si o sterge. Nu stiu unde dar pleaca.Poaste la Torro Rosso ca vor fi peste fierari in viitor. Sa-ti mai spun ceva. Ca sa nu mori prost. Mclaren la anul o sa va arate aripa spate, voua , tifosilor.
    7 7
  • Imi place aia cu Vettel, platit de Alonso :))).....sa ramana la Ferari...:))))
    10 1
  • Marius
    Daca e real Mer o ia in freza anul viitor.
    http://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-f1-tech-chief-lowe-set-for-shock-williams-switch-858449/
    5 0
  • cine e pa primu loc?
    hAdi, hAdi
    cine e cel mai pilot dorit?
    hAlo, hAlo

    in asta ne masuram thalentu hacuma, in 'doreala'? si aia doar in mintea unora
    ps: cica Ferrari doreste rau la Vettel
    1 1
  • Cu mutarea asta Williams ajunge in fata Ferrari la anul.
    6 0
  • Allison s-ar putea sa vina in locului lui. Nu e stres.
    3 2
  • fetel da, e paralizat de o confruntare alta decat cu prietenul kimishor. E singurul care a iesit si a spus "nu vreau la mercedes".
    3 2
  • Flavio
    Briatore nu e un manager prost. Daca Alonso merge la Mercedes si e mototolit e Hamilton, ce echipa va mai da bani frumosi pe serviciile lui Alonso? Prima data au reusit sa o dreaga din condei, a doua oara nu ii mai crede nimeni. Ca dovada cata incredere are Briatore in abilitatile de pilot ale lui Alonso la ora actuala.
    1 7
  • kimi go go go go HOME
    3 3
  • pif666
    paddy lowe il inlocuieste pe Pat Symonds, la wiliamns
    grea lovitura pt mercedes
    3 1
  • pif666
    si cel mai important aspect : poate incepe munca chiar din decembrie .
    nu este obligat prin contract sa astepte 6 luni cum se procedeaza de obicei ,
    cred ca mercedes daca nu ai propune o suma stratosferica ,raman cu gura cascata ,ca sa nu ic cu pantaloni in vine .
    3 0
  • serban
    @serbanicatata Băi no name-ule, prost e ăla pe care-l vezi tu când te uiți în oglindă și, după calitatea comentariilor, așa o să și moară. Te-am jignit cu ceva ? Ții neaparat s-o dai în golăneală ?
    0 6
  • @serbanicamama
    serbanica, atentie la inimioara tata, sa nu cumva sa patesti ceva ca nu mai esti tanar....maica
    4 1
  • Limbajul fanilor f1 depaseste cu mult limita decentei.Nu stiu de ce nu sunt sterse comentarile de genul celor scrise de Serban.O fi libera exprimare dar nici chiar asa.
    5 1
  • pif666
    wiliams refuza prima oferta pt bottoa din partea mercedes .
    la schimb ofereau pe werlain+ o reducere de 10 mil € din pretul motoarelor .
    wiliams considera ca nu poate face fata in 2017 cu doi piloti debutanti.
    se astepta ca mercedes sa faca a 2 oferta mai generoasa.
    In orice caz in top ramane bottas
    nu cum tot am auzit fumigene pe aici : alonso sau mai stiu eu cine .
    nu au decat 2 variante : 1-bottas . 2- sainz .
    si in caz ca nu se concretizeaza nici una raman cu pascal w.
    2 0
  • pif666
    interesant este ca incepe sa se destrame echipa lor de vis.
    se pare ca sunt destui care considera ca hegemonia mercedes se va incheia. sa nu uitam ca toate echipele au avut un maxim de 3-4 ani de dominare.
    sar putea sa ne distram anul care vine.
    sunt sigur ca prima cursa va fi una deosebita . cu jumatate din ei -abandon si restul nmai surprize.
    traiasca spectacolul
    5 0
  • ovidiu15081982
    Briatore e vulpoi batran, da declaratii sforaitoare dar el gandeste altceva.Alonso ar pleca la Mercedes si maine...e cam ultima sansa de a lua al 3 lea titlu ! Alonso, sigur are o clauza in contract care sa-i permita plecarea la alta echipa, daca nu are performante la McLaren...cum nu a avut...
    Ideea e ca Hamilton nu-l doreste iar Mercedes desi il doreste nu vor sa riste un conflict..gen repetarea sezonului 2007
    Merg pe mana lui Werhlein !!
    2 1
  • aha, deci Mercedes au de ales intre Hamilton si Alonso si il aleg pe Hamilton
    2 1
  • in contractul lui Alonso exista o clauza conform careia acesta ar fi putut sa-si rezilieze contractul pana la 30 septembrie..Deci varianta Alonso a picat,,In schimb se vehiculeaza zvonul ca Bottas ar pleca la Williams numai daca Lowe ajunge la aceasta echipa..
    2 1
  • iar si iar scenarii sforaitoare cu alonso
    intre timp hamilton ia al patrulea titlu
    3 1
  • torsinio
    kimi gogogo HOME
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru