Britanicii au învăţat din greşelile trecutului: McLaren va utiliza un motor Honda cu design nou în sezonul 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 06.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a confirmat că Honda pregăteşte un design nou pentru motorul pe care îl va utiliza în sezonul 2017 al Formulei 1.

Parteneriatul dintre McLaren şi Honda este pe punctul de a intra în cel de-al treilea sezon, însă până în prezent rezultatele au fost mult sub aşteptările fanilor.

După ce a remediat o bună parte dintre problemele de fiabilitate, Honda a rămas deficitară la capitolul putere comparativ cu rivalii de la Mercedes şi Ferrari. Constructorul japonez vrea însă să profite de renunţarea completă la sistemul "jetoanelor" care a împiedicat dezvoltarea liberă a unităţii de propulsie.

Astfel, McLaren a confirmat că Honda va utiliza un nou design pentru motor în sezonul programat să înceapă spre finalul lunii martie.

Urmareste Automarket
"Sistemul de jetoane care a fost aplicat în cazul dezvoltării motoarelor în ultimii doi ani a fost abandonat.
Pentru 2017, arhitectura motorului Honda a fost redesenată, iar layout-ul a fost reconfigurat pentru a promite performanţe mai bune şi o împachetare superioară. Noua unitate de propulsie preia multe dintre lucrurile învăţate în ultimii doi ani, dar a fost redesenată pentru acest sezon"
, explică Tim Goss, directorul tehnic al McLaren.

Tot vineri, Manor a intrat în insolvenţă din cauza problemelor financiare. În urma acestei decizii, este foarte posibil ca în sezonul 2017 al Formulei 1 să participe numai 10 echipe.

Via GrandPrixTimes

Comentarii (12)

  • aha..deci se poate la mclada..dar ferrari dc nu face un concept nou? un motor nou? de ce nu invata din greselile trecutului.. vezi alonso, atatia ani pe locul 2..ei vin doar cu inbunatatiri..
    pai fara luca marmorini, paolo martinelli, aldo costa, james alisson, rory byrne, luca baldisseri, ross the boss brawn, andrea stella, rob smadley, etc, e ff greu..
    greii au plecat si au facut pe altii mari..
    6 2
  • hop s'asa
    7 9
  • Come on,Mclaren!
    4 1
  • Renault, Honda si Ferrari vin cu motoare noi. Iar vor testa fiabilitatea in dauna performantei, imbunatatiri pe parcursul sezonului etc. Daca nu vor veni cu um avantaj mare aerodinamic se preconfigureaza un nou an Mercedes. Ramane de vazut cum o sa stea treaba cu suspensiile folosite de Red Bull si Mercedes.
    13 0
  • Tot ce pot face cele 3 echipe este sa testeze motoare noi, cu aerodinamica nu au cum sa ii invinga pe Rbr si Mercedes...
    5 4
  • 2017 va fi intre Mercedes si Rbr. Nu m-ar mira insa sa vad Mclaren in fata Ferrari.
    20 3
  • ginlol
    nu m-ar mira nici daca Ferrari va fi in fata tuturor
    4 4
  • Mercedes, Ferrari, Red Bull o sa fie acolo la varf, restul... vedem cum vor descurce lucrurile.
    3 3
  • giungiu
    Ferrari mereu in fata tuturor la inceputul anului, asa, prin ianuarie-februarie....
    6 2
  • robert
    Mercedes pleaca clar favorita si in 2017. Cred totusi ca RBR si Ferrari vor fi si ei acolo langa ei. Ceva se intampla la Ferrari si cred ca in bine.
    Ramane totusi de vazut.
    2 2
  • Cei de la FIA au interzis "suspensia" sau modelul folosit de Mercedes, iar cei de la Honda vor copia aranjamentul motorului folosit de cei de la Mercedes.
    5 0
  • Călătoru’
    Acest articol a îmbătrânit exact ca laptele
    “The Engine feels good. Much slower than before.” - Alonso, 2017
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru