Calendarul Formulei 1 pentru 2019 a fost publicat: sezonul următor se va încheia în 1 decembrie

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a publicat prima versiune a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2019, care include un număr record de 21 de curse. Ultima etapă este programată în Abu Dhabi în 1 decembrie.

Cu o întârziere semnificativă comparativ cu anii precedenți, FIA a publicat vineri o primă versiune a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2019.

Conform așteptărilor, sezonul următor va avea un număr record de 21 de curse, la fel ca în 2016 și 2018, ca urmare a noilor contracte semnate în această săptămână cu Germania (Hockenheim) și Japonia (Suzuka).

11 dintre cele 21 de curse vor avea loc în Europa, în timp ce cinci se vor desfășura în Asia, patru în cele două Americi și una în Australia.

Calendarul este în mare parte același ca anul trecut, însă durata sezonului a fost extinsă: prima cursă va avea loc în Australia în 17 martie, în timp ce sezonul se va încheia abia în 1 decembrie cu cursa planificată pe circuitul din Abu Dhabi.

Printre puținele schimbări se numără comasarea curselor din Singapore și Rusia la interval de numai o săptămână, în timp ce cursa din Mexic va avea loc cu o săptămână înainte de cea programată în Statele Unite.

"Prelungirea contractelor pentru Japonia și Germania sunt exemple ale direcției noastre de a pune fanii pr primul loc în Formula 1, o viziune împărtășită și de toți promoterii noștri", afirmă Sean Bratches, directorul comercial al Formulei 1.

Data Tara
17 martie Australia
31 martie Bahrain
14 aprilie China
28 aprilie Azerbaidjan
12 mai Spania
26 mai Monaco
9 iunie Canada
23 iunie Franta
30 iunie Austria
14 iulie Marea Britanie
28 iulie Germania
4 august Ungaria
1 septembrie Belgia
8 septembrie Italia
22 septembrie Singapore
29 septembrie Rusia
13 octombrie Japonia
27 octombrie Mexic
3 noiembrie Statele Unite
17 noiembrie Brazilia
1 decembrie Abu Dhabi

Via Formula1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru