Carmen Jorda, pilot de dezvoltare la Lotus în sezonul 2015

de Daniel Popescu
Joi, 26.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunţat nominalizarea pilotului de sex feminin Carmen Jorda pentru postul de pilot de dezvoltare.

Este ca un vis devenit realitate să mă alătur echipei Lotus. Concurez de la vârsta de 10 ani, aşa că a fost visul meu să pilotez un monopost de Formula 1 de la o vârstă foarte fragedă.

Carmen Jorda
Pilot de dezvoltare Lotus
Lotus şi-a completat joi linia de piloţi pentru sezonul 2015 cu pilotul de dezvoltare Carmen Jorda, fiica fostului concurent in Formula 1 Jose Miguel Jorda.

În vârstă de 26 de ani, Jorda se alătură echipei după trei sezoane petrecute în GP3 în care nu a obţinut niciun punct, iar programul ei va pune accentul pe munca în simulator.

În plus, va lua parte la Marile Premii alături de noua sa echipă, iar Lotus susţine că spre finalul anului ar putea primi oportunitatea de a testa pentru prima oară un monopost de Formula 1, cel mai probabil în sesiunea de teste de la Abu Dhabi.

"Este ca un vis devenit realitate să mă alătur echipei Lotus. Concurez de la vârsta de 10 ani, aşa că a fost visul meu să pilotez un monopost de Formula 1 de la o vârstă foarte fragedă.

Să mă alătur celor de la Lotus reprezintă un mare pas înainte spre acest obiectiv. Voi munci pentru a mă îmbunătăţi ca pilot şi pentru a ajuta echipa să dezvolte monopostul prin testarea noilor componente în simulator", a precizat ea.

Înainte de a participa în GP3, Jorda a concurat în competiţia americană Firestone Indy Lights, dar şi în F3 Open Europa şi în trei curse din Le Mans Series.

Via Lotus

Comentarii (4)

  • cu exceptia faptului ca este frumoasa nu vad nici o performanta sa o recomande! cert este o alegere pur estetica!
    19 2
  • Cu 0 puncte in toate competiile... e interesanta alegerea lor pentru dezvoltare. Mai inteleg cineva care are puncte si se bate pentru un titlu in vreo competitie suport, dar asa ceva... nu prea inteleg.
    7 0
  • Aladin
    Da,o fi vre-o stimulatoare ptr. inginerii din padoc, asta da. Ce dracu sa testezi la 23 de ani cand unii nici cu 23 de ani de experienta nu sunt in stare sa scoata ceva viabil pe pista? Sa fim seriosi !
    5 2
  • poate este folosita si in loc de saltea.....
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru