Caterham, dată în judecată de aproape 50 de foşti angajaţi

de Daniel Popescu
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham este acţionată în judecată de un grup de aproape 50 de foşti angajaţi. Aceştia reclamă faptul că nu au fost plătiţi în luna iulie şi că nu au primit salarii compensatorii conform contractelor individuale de muncă.

Esential 50 este numarul aproximativ al fostilor angajati care au dat Caterham in judecata
Caterham este pe punctul de a fi acţionată în judecată de aproape 50 de angajaţi pe care i-a concediat recent în cadrul unui amplu program de restructurare după ce echipă a fost achiziţionată de investitori din Elveţia şi Orientul Mijlociu.

Foştii angajaţi au format un grup şi au angajat avocaţi care să le apere interesele în instanţă, întrucât prevederile contractelor de muncă au fost încălcate. Astfel, Chris Felton, unul dintre avocaţi, susţine că angajaţii au fost concediaţi fără preaviz şi fără plată unor salarii compensatori.

"Angajaţii au fost concediaţi fără consultare sau preaviz, fie personal, fie prin telefon. Nu au fost plătiţi în iulie şi nu li s-a oferit nicio plată în conformitate cu drepturile stipulate în contract. Nu acesta este comportamentul obişnuit în Formula 1, unde angajaţii sunt compensaţi în mod adecvat şi trataţi cu demnitate de echipele lor", a precizat el.

În plus, Felton consideră că FIA ar trebui să se implice în mod direct în acest caz, întrucât forul mondial are obligaţia de a garanta că noii proprietari sunt cei potriviţi pentru o echipă de Formula 1.

"FIA aşteaptă anumite standarde de la echipele de Formula 1 şi le cerem să menţină aceste standarde şi să ofere garanţii că noii acţionari Caterham sunt corespunzători", a mai precizat el.

Via F1Fanatic

Comentarii (1)

  • JugaruGabi
    Un nou scenariu HRT?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru