Charles Leclerc obține în Bahrain primul pole position din carieră! Vettel pe locul doi, Mercedes în a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 30.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc a obținut sâmbătă pe circuitul din Bahrain primul pole position din carieră în Formula 1 și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său de la Ferrari, Sebastian Vettel.

Charles Leclerc și-a demonstrat din plin abilitățile în calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain, la doar a doua prezență la volanul monopostului Ferrari. După ce în Australia a acceptat ordinul de a nu-l ataca pe coechipierul său Sebastian Vettel, monegascul și-a luat revanșa pe circuitul de la Sakhir.

Cronometrat cu 1:27.866, Leclerc a stabilit un nou record al circuitului și a obținut primul pole position din carieră după ce l-a învins cu circa două zecimi de secundă pe Vettel.

Mercedes nu a periclitat deloc poziția celor de la Ferrari, însă a monopolizat a doua linie a grilei de start prin Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Red Bull Racing și-a trecut în cont locul cinci prin Max Vertappen, care va fi urmat pe grilă de Kevin Magnussen (Haas), în timp ce McLaren a reușit performanța de a ajunge în ultima parte a calificărilor cu ambii piloți.

Carlos Sainz va pleca de pe șapte, în timp ce Lando Norris a ocupat locul 10, iar între cei doi s-au intercalat Romain Grosjean (Haas) și Kimi Raikkonen (Alfa Romeo). 

Surpriza negativă a calificărilor a fost Renault, care nu a reușit să ajungă în ultima parte cu niciunul dintre piloți.

Astfel, Daniel Ricciardo va pleca doar de pe locul 11 după ce a ratat prezența în Q3 pentru numai 0.017 secunde, în timp ce coechipierul său Nico Hulkenberg a fost eliminat încă din prima parte și va pleca doar depe locul 17.

De asemenea, Pierre Gasly a fost eliminat în a doua parte a calificărilor și va pleca doar de pe locul 13 pentru Red Bull Racing, fiind surclasat inclusiv de Alexander Albon de la Toro Rosso. La fel ca și în Australia, ultima linie a grilei de start va fi ocupată de Williams prin George Russell și Robert Kubica.

Cursa din Bahrain este programată duminică cu începere de la ora 18:10.

Bahrain -  Rezultate Calificări:

Comentarii (31)

  • ZeroTime
    lol! Tare Leclerc, tare rau! Tare sI Vettel pentru ca i-a strans mana. In Q2 Ferrari au stricat run-ul lui Vettel dar, in sfarsit ambii piloti Ferrrari sunt capabili sa termine un tur cum trebuie. Poate maine cursa ii apartine lui Leclerc, poate lui Vettel, poate altuia, dar GG pentru amandoi!!!!!!! Astazi am vazut o sesiune de calificari care le-a lipsit celor de le Ferrari in ultimii 10 ani.
    22 12
  • L-a felicitat Vettel pe Leclerc pentru pole dar pe fata lui Vettel se citea cel putin ingrijorare.
    19 7
  • Maine e victorie Mercedes 100%! De ce? Pai cand tu le dai mai bine de 0,5 s/tur pana-n Q3 si acolo ei vin la 0,2 s de tine, e clar ca au potential! Sigur, Leclerc a fost fantastic dar Ferrari prefera sa-l sacrifice doar doar o deveni si Vettel campion cu ei, dar n-au nicio sansa!
    17 31
  • Mă impresionează mult băiatul ăsta gândindu-mă că-i în faza de pilot în prim an la bordul unui monopost Ferrari. Interesantă diferența de nici o zecime de secundă dintre locurile 2-4. Sunt curios ce o să fie mâine
    9 6
  • @91Schumi06
    Omule, ești bolnav de-a binelea! Punct!
    13 15
  • @91Schumi06 si daca maine nu castiga sagetile pot sa te numesc un avorton?Asta doar pt ca te consideri un fin tactician. Apropo nu il aud nici pe concurentul tau in analize tactice @HaHaHa! Se pare ca azi nu mai are glas .Fi-ti rezonabili baieti si lasati cursele sa se desfasoare si noi cei care apreciem sportul asta inainte ca voi sa va fi nesascuti sa ne bucuram de ele indifirent de deznodamantul lor. Mirciulica esti? sa aud si un coment pertinet referitor la calificarile de azi...
    2 3
  • Beyond My Dreams
    91Schumi06 este ca comentatorul Sky care se intreba daca masina Ferrari este legala... pentru ca au luat un pole!... Saracul Di Resta se uita cu mila la el... Cursa este maine, punctele se dau maine, iar cei de la Ferrari trebuie sa fie foarte atenti pentru ca au nevoie de o dubla urgent! Multa bafta tuturor!
    16 7
  • ZeroTime
    Am uitat sa spun mai spus ca surpriza... este... Haas si McLaren cu ambele masini in Q3... respectele mele pentru McLaren, la Haas ma asteptam cumva.
    17 5
  • 91Schumi06 Te face idiot doar pt ca nu esti capabil sa ai niste puncte de vedere pertinente.
    3 2
  • @91Schumi06 oare cate calificative mai poti primi? In locul tau mi-asi pune cateva semne de intrebare, Un sfat batranesc...abtinete de la comentariile tale stupide si nu o sa te mai jigneasca nimeni. Bucura-te de frumusetea acestui spor , pastreaza-ti parerile doar pt tine iar daca tot vrei sa spui ceva atunci fa-o cu respect. Acei oameni care ne ofera noua o cursa muncesc si investesc enorm de multa pasiune si bani. Este inadmisibil ca si un"zabalos" ca si tine sa critice pilotii sau echipele. Poate ca te intelegeam daca investeai ceva in sportul asta. ..dar nu vad numele tau nicaieri inscriptionat.
    5 1
  • M-am bucurat cand l-am vazut pe Lecrerc in pole ca niciodata, sper sa nu aiba iar start prost si sa fie primul in viraj, desi am impresia ca au fortat pole-ul, nu si setarile de cursa. Mercedes e aproape totusi!
    12 3
  • Leclerc a fost fantastic!Ma astept sa obtina constant rezultate mai bune decat colegul sau.Sebastian Vettel greseste extrem de mult.Totusi Mercedes sunt periculos de aproape.Fie ca maine cel mai bun sa castige.
    15 4
  • Calificarile au fost destul de anoste iar nivelul pilotilor este mai prost ca in orice an.Mare pacat ca am trecut de la Alonso si Ocon la Julieta si Albon.
    Astazi Leclerc s-a descurcat onorabil spre deosebire de Australia unde a gresit atat in calificari cat si in cursa.Leclerc are potential si este capabil sa faca un tur cum trebuie.Nu putem sa spunem acelasi lucru de celalalt pilot ferrari.vitelul a fost lamentabil in Q2 si Q3.Cum prinde putin trafic se face de ras.Primul tur in Q2 a fost prost din vina sa, ca pe el nu l-a incurcat grojanel tampitel.Si pe urma tot vettel este ofticat pe echipa si se comporta ca un frustrat.ferrari daca vor sa castige titlul ar trebui sa-l desemneze pe Leclerc nr.1 si cartonul sa fie pe post de sluga.vitelul a aratat de prea multe ori ca este labil psihic.Felicitari Leclerc!,Rusine vettel!

    Cei de la Mercedes s-au descurcat bine pe un circuit favorabil ferrari.Maine au sanse destul de bune sa rastoarne balanta.
    La Red Bull Verstappen e ok dar Gasly este mediocritatea absoluta si este de departe cel mai slab pilot care a trecut pe la echipa.Helmut Marko ar trebui sa faca un schimb Gasly-Kvyat sau sa-l trimita pe francez in formula e si sa-l aduca la Red Bull pe Sebastien Buemi.Dar cum nu vrea sa-i faca probleme lui Max probabil o sa lase lucrurile asa.

    Clonuta fierari si pilotii sai sunt o pata neagra pusa pe f1.Este inadmisibil ca nimeni nu descalifica aceasta echipa care functioneaza doar cu ce primesc pomana de la ferrari.Iar grojanel tampitel si bad kevin trebuiau sa piarda licentele de mult.Astazi grojanel tampitel a comis-o din nou stricandu-i turul lui Lando intr-un mod mizerabil.Fapta tampitelului nu are scuze dar banuiesc ca a fost vina lui Ericsson.Maine cu siguranta il vom vedea pe bad kevin trimitand pe cineva intentionat in decor asa cum doar el stie.Dar felicit ferrari ca-i da material acestei echipa ca sa aiba cu ce actiona kevin si grojanel.ferrari sunt principalii responsabili de atmosfera de teroare din mijlocul plunonului.Bravo ferrari! Poate mai luati o echipa pentru Maldonado si Ide.
    Cealalta clonuta pare ca merge descendent.Kimi si-a recapatat placerea de a pilota si are un inceput de an bun si un coleg prost de umilit.Julieta Bovinazzi isi bate constant joc de Romeo.Mi se pare incredibil ca dupa prima experienta in f1 a Julietei,experienta care i-a facut mandri pe Maldonado si Ide, unii oameni au avut tupeul sa o readuca.Julieta este cel mai slab pilot din f1.Wehrlein care era super-talent abia este pilot de teste si Julieta concureaza.Din nou penibil pentru ferrari.Rusine!

    Mclaren sunt pe drumul cel bun si daca ar rezolva si problemele tehnice ar fi extraordinat.Dubla Norris-Sainz este favorita mea din acest sezon.Norris este un super talent iar Sainz un pilot constant si un caracter deosebit.
    Pilotii Toro Rosso astazi au fost cam jos dar nu stiu daca se putea mai mult.Oricum Kvyat mi-a castigat respectul in Australia cand nu a cedat in fata lui Gasly.Altii in locu lui se lasau calcati in picioare sa se puna bine cu seful.Talentul lui Albon este discutabil.Parca greseste prea mult.
    Stroll tavalit a doua oara consecutiv.Nu m-ar mira ca echipa sa gandeasca din nou o "strategie senzationala" pentru Perez .Oricum mexicanul a demonstrat de multe ori ca este pilot.Celalalt este doar baiatul patronului.
    Surpriza neplacuta a zilei este Hulk.Chiar si asa cred ca la sfarsitul sezonului germanul o sa fie peste Ricci.Australianul mi se pare supraevaluat.
    Kubica s-a ridicat la nivelul campionului formulei 2.Villeneuve ar trebui sa-si ceara scuze pt. criticele de prost gust.Dar ce sa-i ceri unuia cu dezabilitati psihice.

    Maine sper sa avem o cursa frumoasa cu Leclerc, Hamilton si Verstappen pe podium iar Norris, Sainz si Perez in top 10.Sa abandoneze vitelusul si grojanel tampitel ar fi senzational.
    19 33
  • Erata "disabilitati psihice".
    6 11
  • hahaha
    Vetel risca o pedeapsa pentru ca a condus prea incet in timul calificarilor
    https://www.racefans.net/2019/03/30/vettel-at-risk-of-penalty-over-alleged-qualifying-infraction/
    2 0
  • Ferrari de multe ori a mers bine pe circuitul din Bahrain. In 2010, au facut dubla la Bahrain, dar Ferrari era la ani lumina distanta de RBR. Deci calmati-va cu rezultatul de astazi.
    E bine ca Leclerc se pozitioneaza inaintea lui Vettel. Sa vedem in cursa cum face fata presiunii. Turul de azi din calificari n-a fost perfect, a avut cateva ezitari mici, a si recunoscut in interviu.
    Parca vad maine ca Vettel il scoate din cursa, cum a mai facut de atatea ori la Ferrari cu Kimi.
    Cu un start bun, Leclerc poate castiga detasat cursa, fara emotii sau lupte. Asta daca Ferrari nu vrea sa-l sacrifice si sa vina cu o strategie care sa ajute mai mult Mercedes.
    Forza Charles!
    Apropo, daca McLaren revine la bataie pentru primele 5 locuri, parca asa il vedem pe Mircea cum o sa apara din nou ca „mare” sustinator al echipei :)))))
    15 3
  • kimi e cel mai tare!
    7 6
  • Ferrari au masina mai buna. Melbourne a fost doar a one-off... Dar tot Hamilton va castiga campionatul. Stati sa vina weekendurilede primavara-vara cu ploi in calificari sau curse.
    13 8
  • @mircea
    Nu-i deloc asa! Mie mi se pare ca tot Mercedes e acolo in fata.
    Cat despre ploaie... da, Hamilton este cel mai bun dar campionatele din 2017 si 2018 nu au fost castigate de ploaie ci de ajutorul dat de Bottas.
    6 3
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Ham reuseseste sa fie cand trebuie un pilot fantastic dar... anul acesta s-ar putea sa nu se mai lupte cu cu Vettel s-ar putea sa se lupte cu Charles.
    Vedem in cursa de azi si inca vreo 2 sau 3 daca Charles are boase sa fie campion pentru ca masina are. Nu pe toate circuitele dar clar are masina si in cateva curse s-ar putea sa fie el numarul 1 la Ferrari. O zi faina:)
    6 1
  • avocatu' lu' peste
    Am spus ca vine Lecler la Ferrari si o umfla pe fetita! Iata ca asa s-a si intamplat. La Melbourne in cursa acum in calificari. Daca la final pierde titlul la cateva puncte macaronarii isi vor roade unghiile ca nu l-au lasat sa depaseasca in Australia.
    10 4
  • Mclaren
    Mclaren in fata Renault...asta spune ceva...
    8 2
  • Asta e destinul anumitor campioni ... sa ii umfle cate un beginner
    0 0
  • Da, asa este, Hamilton stie cand sa fie un pilot fantastic, niciodata in anii astia nu prea a excelat la inceput de sezon dar in cursul sezonului, isi mentine cel mai bine concentrarea dar asta si datorita faptului ca are un Bottas care il tine in spate pe Vettel si se relaxeaza, Vettel in schimb a trebuit sa duca greul de cele mai multe ori, Kimi fiind mult prea in spate. Asta il facea pe Vettel sa greseasca.
    6 7
  • Nu va agitati, Ferrari a declarat de anul trecut ca dupa venirea lui Lecrerc, ei vor merge la titlu tot cu Vettel, probabil ii mai dau o sansa, daca nu, merg cu Lecrerc.
    4 5
  • @Alex
    Ma indoiesc ca daca Leclerc va avea rezultate mai bune ca Vettel, i se va spune acestuia sa nu-l depaseasca pe Vettel.
    5 0
  • unu altu
    Deja'vu pentru Vitel?
    1 0
  • sper ca anu acesta ferrari sa aiba o gandire matura si sa si dea seama ca ar putea face gresesli mergand doar pe mana lui vettel.poate ar treb sa aiba liber leclerc dc vettel nu va performa in cursa si sa l tina aiurea in spate.sunt multe curse.ar treb o constanta mai mare pt ferraari ca si rezultate....mai multe duble la final de cursa
    0 0
  • Eu ma cam indoiesc, cam cum ar putea arata ca are rezultate mai bune daca va fi oprit in cursa sa il depaseasca pe Vettel?
    2 1
  • Razvan Dumitrache
    In curand fanii ferari isi vor parasi Campionul de carton (fetelica) si vor deveni brusc fani Leclerc
    3 2
  • VETTEL
    @Razvan Dumitrache ai avut mare dreptate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru