Confruntarea Mercedes - Ferrari se reia în Bahrain în absenţa lui Alonso: cine va fi prinţul deşertului?

de Daniel Popescu
Joi, 31.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari speră să demonstreze în Bahrain că poate învinge Mercedes, în timp ce Fernando Alonso nu a primit acordul medicilor de a participa la cursă.

După peisajul de vis de la Melbourne, Formula 1 se deplasează la sfârşitul acestei săptămâni în deşertul din Bahrain. Mercedes este considerată din nou favorită după victoria obţinută de Nico Rosberg în faţa coechipierului său Lewis Hamilton, care anticipează însă că va avea parte de confruntări echilibrate cu rivali ide la Ferrari.

De altfel, Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen au impresionat prin starturile bune şi un ritm susţinut în prima parte a cursei de la Melbourne, înainte ca o greşeală de strategie să favorizeze Mercedes.

"Vor fi curse în care vom fi cu câteva secunde în fruntea Ferrari, curse în care vom lupta roată la roată şi curse în care ei ar putea fi în frunte. Nu ştim, iar asta este entuziasmant. Am un sentiment bun cu privire la ritmul meu", spune Hamilton.

Urmareste Automarket
La rândul său, Rosberg anticipează câteva dueluri spectaculoase cu rivalii de la Ferrari ca urmare a progreselor realizate pe parcursul pauzei de iarnă, în special în privinţa motorului.

"Am mărit din nou ritmul cu un monopost fantastic, dar Ferrari au reprezentat o ameninţare pe tot parcursul weekendului de la Melbourne şi este clar că ne aşteaptă o luptă majoră, aşa că trebuie să continuăm să forţăm", explică germanul.

Strategia ar putea juca din nou un rol esenţial, întrucât piloţii Mercedes au optat pentru câte 6 seturi supersoft, 6 seturi soft şi 1 set medium, în timp ce piloţii Ferrari vor miza pe câte 6 seturi supersoft, 4 seturi soft şi 3 seturi medium.

Fernando Alonso nu va participa în această etapă după ce FIA nu i-a dat acordul de a urca în cockpit.

O serie de teste medicale efectuate ca urmare a accidentului suferit în Australia au indicat unele neregularităţi în zona pieptului. Spaniolul va fi înlocuit de Stoffel Vandoorne, pilotul de rezervă al echipei McLaren.

Calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain se vor desfăşura după acelaşi format eliminatoriu ca şi în Australia, în ciuda faptului că echipele şi piloţii au depus eforturi pentru revenirea la sistemul de anul trecut. 

Circuitul din Bahrain

Marele Premiu al statului Bahrain la TV: 

Drepturile TV pentru Formula 1 sunt deţinute în România de posturile Digi Sport şi Dolce Sport, care pot fi recepţionate în reţelele RCS-RDS şi, respectiv, Telekom, dar şi pe internet. Mai multe detalii despre recepţionarea celor două posturi TV găseşti aici.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 1 aprilie 14:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 1 aprilie 18:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 2 aprilie 15:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 2 aprilie 18:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 3 aprilie 18:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (22)

  • Vor fi curse în care vom fi cu câteva curse în fruntea Ferrari,..."- care este sensul?
    Inteleg ca ati preluat din articolul precedent, dar o modificati?
    7 0
  • F1_Fan
    Alonso nu va concura in cursa din Bahrain. Nu a trecut examenul medical.
    4 3
  • Alonso nu va concura in Bahrain.
    5 3
  • Alonso nu participa in Bahrain
    http://www.formula1.com/content/fom-website/en/latest/headlines/2016/3/alonso-to-sit-out-bahrain-race-on-medical-grounds.html
    3 3
  • "...cine va fi prinţul deşertului?"- cel ce va castiga, iar acela difera de la un fan la altul. Eu v-as sfatui sa asteptam cursa, altfel am deveni un Mirciulica (prea irealisti, nu fani McLaren).
    5 3
  • Sper sa castige Vettel si sa dedice victoria tuturor contestatarilor sai de pe acest site !!!
    21 13
  • Una e cine vrem si alta e cine va castiga. Inteleg ca ferraristi vor dar trebuie sa si dovedeasca ca pot. Echipa cea mai buna va castiga. @gaby si daca va castiga Kimi? Te superi? Eu stiu ca piloteaza pentru Ferrari. Anul trecut a fost peste Vettel la Bahrain, si, in general, obtine performante bune acolo.
    20 5
  • Un pilot care toata cariera a fost tinut in brate de echipe nu merita sa castige.Lupta in cursa si pentru titlul mondial trebuie sa se dea intre Hamilton si Rosberg si sper ca Lewis sa castige,Vettel ar merita sa fie in pluton pt. ca e doar un las care a fugit de Ricciardo
    19 37
  • Va fi o lupta intre Mercedes si Ferrari.. Va fi interesant de urmarit si evolutia lui Vandoorne..
    12 0
  • Cine e Van Doarme asta?
    3 14
  • Belgianul Stoffel Vandoorne este pilotul de rezervă de la McLaren, a fost componentul echipei ART Grand Prix in GP2 alaturi de care a si castigat un titlu de campion in 2015. In prezent este pilot de rezerva la Mc,Laren si din punctul meu de vedere o sa faca o figura frumoasa. Este sansa lui si o va fructifica asa cum a facut-o si Michael Schumacher in 1991 cand l-a inlocuit pe Bertrand Gachot la Jordan Ford.
    17 3
  • @sumi7.esti optimist mai baiatule.Mai lasa-ne cu Scumacher asta al tau ca deja in ultimele curse la Mercedes atipea la volan,vezi Singapore cand a adormit la volan.
    6 11
  • Poate las esti tu icr,Vettel ala tinut in brate este cel mai titrat pilot de pe grila deci a confirmat increderea celor care au crezut in el.Cu Ricci a pierdut batalia,sigur vor mai fi coechipieri,eu sper la Ferrari si vom vedea ce se va intampla.Si Lewis al luat bataie de la coechipier(Button) si a plecat la Mercedes ,dupa mintea ta inseamna ca e las si el.Masoara-ti cuvintele.In rest sanatate lui Alonso,cred ca ar trebui sa plece de la McLaren,a avut numai ghinioane acolo.Ferrari,Rbr,Williams sunt sigur ca l-ar angaja pt.2017.Ciao
    21 8
  • Anakonda
    marius este bundepusinrama ,cat sa fii de nebun sa spui ca Fer Rbr sau WIL
    Vet e bun si probabil nu va mai fi coechipier cu rici.
    Va avea el grija sa nu!
    2 6
  • Adrian
    Mare pacat ca piloti de talia lui Fernando Alonso nu pot concura. Sa aiba sanatate si sa revina cat mai repede in marele circ.
    15 0
  • Man, nu te mai uita la formula1, ca esti habarnist plus ca vorbesti si prostii!!
    7 7
  • Nu-s fan Hamilton
    @lcr

    lcr = Lacramioara ???

    Tare indragostit mai esti de Hamilton
    Sper sa-l intalnesti live sa-i poti confesa dragoastea, si sa-i faci un " flash" poate :))))
    Bineinteles daca sti ce inseamna :p

    Cat despre Vettel, atata bai sa aiba ca tu nu-l placi!

    In rest numai bine, si multe titluri, mai ales lui Vettel!!!
    10 6
  • Pacat de Alonso. Are vointa dar a imbatranit si nu mai face fata lupilor tineri.
    2 6
  • Ia uite cine il critica pe Schumacher, Montoya in persoana!!
    Tu habar nu ai unde vine Singapore si il critici pe acesti campioni?
    5 0
  • rommy f1
    De unde şi până unde ALONSO(McLAREN) decide economia cursei din BAHRAIN.WAHHHH.
    0 0
  • Hakkinen
    Printul din Bahrain este, pana la ora asta, Alonso, cu 3 victorii. Sanse mici pentru Ferrari sa produca victoria duminica. Mercedes au marit ritmul.
    5 0
  • Ai sa ramai mirat prietene,dar chiar daca geografia nu e punctul meu forte ,chiar stiu unde e Singapore,cat despre motorsport,si aici ma refer la motorsport in general,cred ca nu ai tu atitia ani traiti cati ani de motorport am vazut eu,asa ca lasa tu ironiile ca nu prea le ai ,nici cu una nici cu alta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru