Cosworth ar putea furniza motorul mai ieftin pentru Formula 1 din 2017

de Daniel Popescu
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cosworth ar putea reveni în Formula 1 ca furnizor al motorului mai ieftin propus pentru echipele mici pentru sezonul 2017, potrivit presei internaţionale.

Esential 2017 este anul in care Cosworth ar putea reveni in Formula 1 ca furnizor de motoare
Formula 1 va decide joi în cadrul Grupului de Strategie dacă va introduce un motor mai ieftin pentru echipele mici începând din sezonul 2017, pentru a reduce costurile acestora cu noile unităţi de propuse introduse în 2014.

În cazul în care un astfel de regulament va fi aprobat, Formula 1 va trebui să decidă ulterior ce constructor va produce motoarele mai ieftine pentru echipele mici, însă este puţin probabil ca Mercedes, Ferrari, Renault sau Honda să accepte să investească resurse financiare într-un astfel de proiect.

În acest context, publicaţia Motorsport susţine că o soluţie alternativă este revenirea Cosworth în Formula 1. Constructorul britanic a mai furnizat motoare intre 2010-2013, iar unităţile respective V8 ar putea fi folosirte acum pentru echipele mici.

Pentru moment, un purtător de cuvânt al Cosworth s-a limitat să afirme că producătorul este interesat de o revenire, fără însă să ofere amănunte dacă există negocieri concrete în această direcţie.

"Formula 1 a jucat întotdeauna un rol cheie în afacerile Cosworth, iar compania va rămâne întotdeauna apropiată de sport.

Totuşi, nu suntem în măsură să comentăm zvonuri specifice", a declarat el.

Negocierile s-ar putea însă intensifica în cazul în care Grupul de Strategie va adopta joi regulamentul pentru noile motoare mai ieftine.

Via Motorsport

Comentarii (6)

  • ...nu cred ca o echipa motorizata Cosworth va lua vreun punct si atunci nu vad rostul de a mai alerga in F1. Parerea mea.
    10 1
  • Ce tare-ar fi ca astea cu motoare "ieftine" sa aiba V8-uri care ajung la 18.000rpm si sa sune mult mai bine decat b**inile scumpe :)))
    8 1
  • era o vreme cand majoritatea masinilor de pe grila erau echipate cu motoare cosworth
    7 0
  • @lol, o parte dintre ei sunt mult prea tineri ca sa stie despre acele vremuri!
    4 1
  • nici eu nu am prins vremurile acelea, dar daca esti curios afli; tocmai au aflat si ei, daca vor sa stie mai multe despre asta vor afla
    5 1
  • @lol, curiozitatea face parte din procesul de dezvoltare intelectuala!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru