Cumpararea locului USF1, singura solutie pentru Stefan GP?

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Una dintre putinele solutii pe care le are Stefan GP pentru a concura in sezonul 2010 al F1 este cumpararea locului pe grila de start de la USF1 Team.

In asteptarea unui anunt oficial al Federatiei Internationale de Autombilism, situatia echipei Stefan GP continua sa fie invaluita in mister. Desi este pregatita sa concureze in Formula 1, echipa nu este inca prezenta pe grila de start, chiar daca USF1 Team a eliberat un loc dupa ce a confirmat ca nu are posibilitatea de a participa in competitie in 2010.

Una dintre putinele solutii pentru Stefan GP este cumpararea locului echipei USF1, insa echipa din Serbia a confirmat recent ca negocierile pe tema unei fuziuni au esuat.

In schimb, USF1 a solicitat amanarea debutului in F1 pentru 2010, insa potrivit jurnalistului Joe Saward acest lucru este practic imposibil din punct de vedere al statutului FIA. Conform regulamentului, inscrierile pentru un sezon de Formula 1 se fac anual in mod individual, astfel ca FIA nu poate garanta prezenta USF1 in 2011 pe baza inscrierii din 2010. Cu alte cuvinte, USF1 ar trebui sa treaca din nou prin procesul de selectie si este putin probabil sa aiba succes dupa ce planurile pentru acest sezon au esuat.

Pe de alta parte, este putin probabil ca FIA sa primeasca benevol Stefan GP in sezonul 2010, din cauza perioadei foarte scurte de timp care a mai ramas pana la debutul noului sezon.

Desi intial s-a vehiculat ca un anunt oficial pe aceasta tema va fi facut astazi, este posibil ca pozitia celor de la FIA sa fie facuta publica in cursul zilei de joi.

Via | Joe Saward

Taguri: Stefan GP, USF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru