Cursa de la Austin ar putea fi amânată pentru 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.11.2011
Ediţia inaugurală a Marelui Premiu al SUA de la Austin ar putea fi amânată pentru sezonul 2013, în urma conflictelor interne dintre organizatori.

Statele Unite ar trebui să revină în calendarul Formulei 1 începând de anul viitor prin intermediul unei curse pe circuitul de la Austin, Texas, însă lucrările de construcţie au fost abandonate după ce Bernie Ecclestone a reziliat contractul cu compania care ar fi trebuit să organizeze evenimentul.

Speranţele se leagă acum de ajungerea la un acord cu Circuit of The Americas (COTA), compania care construieşte circuitul de la Austin, iar Ecclestone le-a oferit acestora o săptămână pentru a semna noul contract şi a vira taxa de participare, întrucât calendarul trebuie ratificat de Consiliul Mondial al FIA în 7 decembrie.

"Trebuie să se întâmple înainte de asta. Nu avem nevoie de niciun termen limită, pentru că şi aşa durează de prea mult timp. Oricum, au la dispoziţie săptămâna viitoare. Noi vom fi în Brazilia, aşa că ei pot reveni săptămâna viitoare", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Între timp, COTA a anunţat într-un comunicat de presă că Marele Premiu al SUA ar putea fi amânat pentru sezonul 2013, propunere venită chiar din partea lui Ecclestone.

"Suntem entuziasmaţi să lucrăm pentru Marele Premiu al SUA din 2012 şi acum înţelegem că Ecclestone este interesat să mute cursa de la Austin în 2013.

Ştim că piaţa din SUA este importantă pentru echipe şi sponsori şi 2013 asigură în mod cert timpul necesar pentru ca circuitul să fie gata", a precizat Steve Sexton, şeful companiei COTA.

În cazul în care cursa de la Austin va fi amânată pentru 2013, sezonul 2012 al Formulei 1 va avea numai 19 curse. Tot în 2013 este programată şi prima ediţie a unei alte curse americane, pe străzile din New jersey.

Via | Reuters | Adam Cooper

Taguri: Austin, Ecclestone, SUA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru