Cursele de Formula 1 vor fi transmise în direct pe internet: Germania, Olanda și Franța, printre primele țări pe listă

de Daniel Popescu
Joi, 25.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va lansa un serviciu prin care va transmite cursele în direct și contra-cost, iar primele țări care vor beneficia de această opțiune sunt Germania, Olanda, Franta, Statele Unite și Mexic.

Formula 1 traversează o amplă perioada de tranziție după preluarea de către Liberty Media, iar una dintre direcțiile de viitor este legată de transmisiunile TV ale curselor.

Compania pregătește lansarea propriului serviciu de streaming online, care va fi disponibil contra-cost, iar presa internațională a dezvăluit și numele primelor țări în care acesta va putea fi accesat: Germania, Olanda, Franta, Statele Unite și Mexic.

Lansarea acestui serviciu are efecte inclusiv în privința planurilor marilor televiziuni europene. De exemplu, postul pay-per-view Sky Germania a decis să renunțe la drepturile pentru Formula 1, întrucât toate cursele pot fi urmărite gratuit pe RTL și vor fi disponibile și contra-cost pe internet.

Situația este diametral opusă în Italia, acolo unde televiziunea de stat RAI nu a ajuns la un acord cu Liberty Media. Prin urmare, Sky Italia va transmite toate cursele din următoarele 3 sezoane, cu condiția ca cel puțin 4 dintre acestea, printre care se numără și cea de la Monza, să fie disponibile gratuit pe postul TV8, deținut de asemenea de Sky.

În România, drepturile TV pentru sezonul 2018 nu au fost încă achiziționate de nicio televiziune de la agenția de media MP&Silva, cea care a obținut drepturile pentru țara noastră până în 2019 inclusiv.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru