Debut în forţă în faţa propriilor suporteri: Rosberg, cel mai rapid în antrenamentele de vineri din Germania

de Daniel Popescu
Vineri, 29.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente libere de la Hockenheim, în care a fost urmat de fiecare dată de Lewis Hamilton.

Marele Premiu al Germaniei reprezintă oportunitatea perfectă pentru Nico Rosberg de a reveni în fruntea clasamentului general, iar pilotul echipei Mercedes a început în forţă etapa prin stabilirea celui mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente de vineri.

În prima sesiune, germanul a fost cronometrat cu 1:15.517 şi l-a devansat cu trei zecimi de secundă pe coechipierul său, Lewis Hamilton. Ferrari şi-a adjudecat următoarele două poziţii prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen, însă cei doi au fost la peste o secundă în spatele liderului, în timp ce Red Bull s-a mulţumit cu locurile 5 şi 6 obţinute de Max Verstappen şi Daniel Ricciardo.

Urmareste Automarket
În cea de-a doua sesiune, Rosberg şi-a păstrat prima poziţie în ciuda faptului că a fost mai lent, fiind cronometrat cu 1:15.614.
Şi de această dată, Hamilton s-a plasat pe locul doi la aproape patru zecimi în spatele său, însă Ferrari a înregistrat progrese vizibile.
Astfel, Vettel a ocupat tot locul 3, însă s-a apropiat la şase zecimi de lider şi la numai două zecimi de Hamilton, în timp ce Raikkonen şi-a trecut din nou în cont locul patru. La fel ca şi în prima sesiune, Verstappen a fost al cincilea pentru Red Bull în faţa lui Ricciardo.

Calificările pentru Marele Premiu al Germaniei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României. 

Germania - Rezultate Antrenamente 1:

Germania - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (27)

  • Whitting a declarat ca in situatiile in care va fi fluturat steagul galben de 2 ori imediat dupa aceea va fi fluturat si steagul rosu..ptr.evitarea situatiei din Ungaria
    1 4
  • vad ca mclaren isi revine la anu schimbam iar masinile cumva?
    7 1
  • F1_Fan
    Hamilton a fost ofticat rau de pole-ul lui Rosberg din Ungaria, nu inteleg de ce, dar treaba lui.

    "http://www.f1fanatic.co.uk/2016/07/28/rosberg-hamilton-surprised-fan-safety/"

    “Just very interesting to see how Lewis all of a sudden has become such a fan of the safety of our sport, that right after qualifying where I was ‘ignoring yellow flags’, he decided to go straight up to the people who are in charge.”

    Primul lucru pe care Hamilton l-a facut dupa calificari a fost sa se duca la comisari... probabil nici n-a discutat cu echipa inainte.

    Cat despre "Halo" (nu, nu cel din jocul Halo :P), este ca Hamilton era impotriva lui dar ciudat weekend-ul asta este mare fan a piesei. Si 95% din piloti sunt mari fani, asa de mari incat echipele si Ecclestone au votat impotriva lui. Sincer sa fiu n-as pune pret nici pe ce zic pilotii, nici pe zic echipele. Cred ca cei din F1 fac economie doar la doua lucruri: combustibil si idea de a spune adevarul.
    11 6
  • Button a primit ok-ul pentru a concura maine dupa ce a fost la spitalul din Mannheim unde i s-a scos ceva din ochi..
    2 0
  • Florin
    La echipe este Mercedes cu 0.5 secunde in fata tuturor minim pe oricare dintre circuite daca nu cumva gresesc pilotii si se micsoreaza diferenta... :)
    Pe locul doi Ferrari cu Red Bull cam la fel. Isi cam impart circuitele. Pe trei deja urca McLaren...au si cat de cat fiabilitate.
    10 1
  • @ F1_fan - Deja devii obsedat de Hamilton..Si alti piloti s-au aratat contrariati..
    2 2
  • @ Florin -- McLaren e inca in urma...
    4 2
  • FIA doreste ca toti pilotii sa testeze dispozitivul Halo pe durata unei sesiuni de antrenamente..
    2 1
  • Hamiltonu sta la cutie, o sa muste maine.
    10 6
  • F1_Fan
    Paddy Lowe si restul echipe n-au fost prea bucurosi ca Hamilton s-a dus sa-l pareasca pe Rosberg.

    "http://www.motorsport.com/f1/news/mercedes-hamilton-s-hungary-chat-with-whiting-regrettable-803559/"
    8 0
  • mobius
    Hamilton nu este la prima actiune de acest fel. Unii nu vor sa-si aminteasca dar in 2008, tot la Hungaroring si-a parat la fel colegul dar atunci a facut-o cu acordul si sustinerea echipei. Am mai spus-o, asa ceva nu s-a mai intamplat nici pana atunci nici de atunci incoace.
    8 2
  • rommy f1
    De unde debut şi ce forţă, antrenamente care nu contează în economia cursei, echipele experimentează până la calificări, sa nu dau nume atenţie la echipele considerate de liga 2, şi mulţumesc lui Tilke că a facut praf circuitul
    8 0
  • unde vedeti voi kimi pe locul 4 in fp2?!
    sper sa dea cu maxxu de parapeti daca mai are ocazia...
    4 2
  • @ mobius -Get over it...Alti piloti si-au parat echipa si faptul asta a costat team-ul respsctiv 100 de milioane..Si totusi s-a uitat chestia asta..PS Atunci Alonso l-a blocat pe Hamilton pe linia boxelor pe Hamilton si cred ca asta ar f de judecat..daca tot vrei sa dezgropi mortii..Oricum nu inteleg de ce imi bat capul cu un hater obsedat ca tine..
    0 5
  • Lowe Paddy a declarat ca Hamilton a fost pentru a cere clariificari pentru el insusi nu pentru a contesta turul lui Nico si deasemenea a declarat ca ar fi fost mai bine daca i-ar fi cerut echipei sa faca lucrul asta..Deci s-a lamurit ca n-a mers sa conteste pole position-ul..Dezinformezi din nou prin omisiune,F1_Fan
    0 3
  • Hamilton si Mercedes investigati de catre comisarii de cursa pentru unsafe release
    2 0
  • Bogdan
    S-a terminat si FP3.
    Raikkonen pe 4 in fata lui Vettel (202 ms diferenta de timp intre ei). Ricciardo pe 3 ...

    Asteptam calificarile cu interes :))
    2 2
  • Dupa FP3 Hamilton este investigati de comisari pentru unsafe release la un monopost HAAS. Risca 10 locuri penalizare in grila.

    Se pune problema ca, daca britanicul primeste penalizare, sa se instaleze si power unit nou, pentru a preveni o penalizare ulterioara.
    5 1
  • F1_Fan
    @JugaruGabi; Nu trebuie sa-ti faci griji de Hamilton, nu este in nici un pericol. Unsafe release, asta este o prostie, Hamilton nu greseste. Bine ca nu era Rosberg, altfel Hamilton se ducea in vizita la Whiting... pentru informari.
    5 2
  • @F1_Fan... ai grija, tot site-ul o sa iti sara in cap pentru chestia asta.
    Deja Twitterul a explodat cu aceasta fapta a celor de la Mercedes: topicul de discutie principal la #GermanGP este ca Hamilton este sabotat iar de Mercedes.

    Si eu cred ca o sa scape. Deja au fost multe lucruri pe care le-a facut Hamilton in doi ani care au contravenit regulamentului si nu s-a intamplat nimic impotriva lui. Nu e cazul sa se ingrijoreze nimeni.
    Nu mai stiu in ce cursa a avut un clinci cu Bottas si din punctul meu de vedere nu ii facuse loc Hamilton. Comisarii i-au dat un drive through lui Bottas.
    6 1
  • Romain Grosjean penalizare 5 locuri pe grila pentru schimbarea cutiei de viteze.
    3 0
  • Zvonurile sunt ca Hamilton nu va primi nicio pedeapsa. Mercedes s-ar putea sa fie amendata.


    Si ca sa nasc (sper) si eu un val de conspiratie, cu toate ca nu ar succes pe nicaieri asa ceva :): era oarecum normal: Whiting este britanic, Ecclestone e britanic... De ce sa primeasca un britanic penalizari? :) Si pe langa asta inca sunt tensiuni rasiale in lume. De ce sa urle populatia de culoare ca sunt nedreptatiti? :)))
    7 1
  • @ultimul meu comentariu... ultimul paragraf era un sarcasm. poate omenirea asta observa cat de paranoic se poate transforma un om.
    1 0
  • 12:16 – Lewis Hamilton has avoided a further reprimand, and penalty, following his unsafe release during German Grand Prix practice, with Mercedes instead fined €10,000.
    2 0
  • F1_Fan
    @JugaruGabi: Sper sa nu te superi dar sunt doar un umil fan, nu sunt nici expert si nici geniu ca "multi" de pe aici care cica se pricep la F1. De multe ori glumesc, pentru ca vad ca se injura sau se folosesc injurii de prea multe ori, in loc ca lumea sau fanii (depinde cum iti place), sa discute relaxat...

    F1 la fel ca orice altceva uman... are calitati si defecte, si desi este perfectibil... nu inseamna ca se schimba in bine intotdeauna. Evident ca sunt prea multe reguli si prea complexe, si de asta comentez de multe ori.

    Despre Hamilton, ma astept sa fie pedepsita echipa pentru ca in alte cazuri a fost pedepsit pilotul. Si pentru ca regulile se interpreteaza altfel pentru anumiti piloti.
    4 0
  • @F1_Fan. Stiu si nu ma supar. Ti-am urmarit comentariile si iti impartasesc parerile in multe dintre ele.

    S-a confirmat: Hamilton a scapat de penalizare, Mercedes a luat 10.000 euro amenda. Alti piloti au luat penalizare pe grila startului, amenda si puncte penalizare pe superlicenta. :)

    E ciudata decizia, dar comisarii stiu cel mai bine. :) Doar ca nu pare cinstit fata de altii.
    2 1
  • F1_Fan
    @ZZZ: Lowe a fost politicos si ne-a spus ceva foarte clar, ca Hamilton trebuia sa se consulte cu echipa si sa nu mearga singur la Whiting. L-a ofticat ca Rosberg a luat pole si s-a dus direct la Whiting. Practic Lowe ne-a spus direct asta si a facut-o si in conferinta de presa de ieri si intr-un interviu dupa FP2. Daca Hamilton nu se ducea sa-l "pareasca" pe Rosberg, nu era nevoie sa se duca la Whiting, putea sa discut cu echipa. Doar ca Lowe a ceva mai discret, bravo lui. Oricum subiectul este inchis, Hamilton este genul care... face astfel de lucruri oricum. Personal cred ca cei de la Mercedes o sa fie si mai inclinati sa-l ajute pe Rosberg acuma.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru