Debut în forţă pentru Mercedes în Austria: Rosberg şi Hamilton, cei mai rapizi în antrenamente

de Daniel Popescu
Vineri, 01.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp în antrenamentele de vineri din Austria şi a fost urmat de coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Mercedes a demonstrat că este principala favorita la victorie în Marele Premiu al Austriei pe circuitul de casă al rivalilor de la Red Bull.

În prima sesiune de antrenamente, Nico Rosberg a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:07.373. Germanul l-a învins cu aproape 4 zecimi de secundă pe coechipierul său Lewis Hamilton, în timp ce Ferrari şi-a adjudecat locurile 3 şi 4 prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen în faţa lui Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing.

Cea de-a doua sesiune a fost bulversată parţial de ploaie, însă nu a schimbat ordinea principalilor piloţi. Rosberg a fost şi de această dată cel mai rapid cu 1:07.967, însă Hamilton a fost semnificativ mai aproape, la 0.019 secunde. Locul 3 i-a revenit lui Nico Hulkenberg (Force India), care a fost urmat de Vettel. Pilotul Scuderiei Ferrari a derapat în finalul sesiunii şi a ajuns în decor după ce frânele nu au răspuns la comenzile sale.

Urmareste Automarket
Cele mai importante evenimente au avut însă loc în afara circuitului.
Ferrari a anunţat că Vettel va fi penalizat cu 5 poziţii pe grila de start după înlocuirea prematură a cutiei de viteze, cu scopul de a evita o posibilă defecţiune în cursă.
În plus, Scuderia a folosit un jeton suplimentar pentru dezvoltarea sistemului MGU-K şi mai are la dispoziţie doar 3 până la finalul sezonului.

Între timp, Mercedes a decis ca Hamilton să utilizeze o unitate de propulsie complet nouă în Austria, astfel că se apropie ameninţător de o penalizare pe grila de start: britanicul a folosit deja câte cinci exemplare pentru turbină şi sistemul MGU-H, iar un al şaselea exemplar va conduce la penalizări.

Calificările pentru Marele Premiu al Austriei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României.

Austria - Rezultate Antrenamente 1:

Austria - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (4)

  • Ce peisaj in jurul circuitul :P Super tare momentul cand a inceput ploaia, la fel ca la Spa! Mercedes, Ferrari, Red Bull si restul, nu s-a schimbat nimic, sa vedem calificarile si cursa!
    10 2
  • mai multe detalii despre upgrade-ul la ferrari?
    1 0
  • Am vb eu cu cineva, in prima curba cei de la Mercedes se vor acrosa ca in Spania. =))
    1 0
  • Rosberg penalizat 5 pozitii pe grila de start!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru