Defecţiunea la motor a lui Raikkonen, cauzată de software

de Daniel Popescu
Duminica, 21.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit că defecţiunea la motor suferită de Kimi Raikkonen în calificările din Singapore este de natură software.

Esential 7 este locul ocupat de Kimi Raikkonen in calificarile din Singapore
0.489 a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen in calificari
Ferrari a impresionat în Marele Premiu al statului Singapore prin stabilirea celor mai buni timp în prima şi a treia sesiune de antrenamente, iar prestaţiile bune au continuat şi în calificări.

Fernando Alonso a fost la numai două zecimi de secundă de pole position, în timp ce Kimi Raikkonen a fost cel mai rapid în prima parte a sesiunii şi se îndrepte spre un rezultat bun în sesiunea decisivă. Totuşi, finlandezul a fost nevoit să renunţe la ultimul tur rapid de circuit din cauza unei defecţiuni tehnice la motor, iar echipa a dezvăluit ulterior că problema a fost de natură software.

"Ne pare rău că Raikkonen a avut o problemă software în ultimul tur rapid din Q3, pentru că în mod sigur ar fi putut obţine un rezultat mai bun", a precizat Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari.

În absenţa unul al doilea tur rapid, Raikkonen va pleca în cursă de pe locul şapte, însă fostul campion mondial a evidenţiat că monopostul a înregistrat progrese pe tot parcursul weekendului.

"Ne-am chinuit un pic cu monopost pe tot parcursul weekendului, dar am făcut constant schimbări pentru calificări şi a fost bine.

A fost una dintre puţinele ocazii în care am schimbările au fost bune, exact aşa cum am dorit. Din păcate am avut o problemă, dar am avut mult potenţial şi a fost plăcut să mă simt bine în monopost", a precizat el.

▶ Avancronică Singapore: spectacol în noapte fără comunicaţii radio

Comentarii (4)

  • ultimele doua curse a luat-o pe coaja alonso. Santander o are mica (rabdarea)
    6 9
  • Santader o are mica (rabdarea), dar mare are ceva. Tu nici neuroni n-ai. De rabdare sau de inteligenta ce sa mai vorbim, saracul te tine.. si somer si fara familie... vai de zilele tale.
    7 4
  • dar ce te enervezi asa? Si tu o ai mica? Rabdarea, dom'le, rabdarea :)))
    2 4
  • am inteles de ce te enervezi asa ... esti in perioada aia ... a anului bre - Singapore

    (toti alonsistii sufera de o forma de irascibilitate in perioada cursei de la Singapore)
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru