Dispare Marele Premiu al Ungariei la Formula 1?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Guvernul maghiar nu doreste organizarea Marelui Premiu al Ungariei mai departe de 2012, atunci cand expira actualul contract cu FIA.

Desi anul trecut era data ca sigura, organizarea Marelui Premiu al Ungariei dupa anul 2012 - cand contractul dintre FIA si organizatorii cursei expira - este acum pusa sub semnul intrebarii de guvernul maghiar. Informatia a fost publicata astazi de catre publicatiile de la Budapesta, care citeaza surse din interiorul guvernului.

Cotidianul Vilaggazdasag sustine ca Ungaria va renunta la Marele Premiu al Ungariei din cauza lipsei de fonduri si a scaderii bruste a forintului, elemente care nu sustin organizarea cursei mai departe de 2012. Pana atunci, cursele vor avea loc deoarece contractul cu FIA prevede faptul ca sumele pe care organizatorii le platesc trebuie achitate independent de faptul ca respectivele Mari Premii au sau nu loc.

Primul Mare Premiu al Ungariei la Formula 1 a fost organizat pe circuitul Hungaroring in 1986, fiind primul astfel de eveniment care a avut loc intr-o tara aflata in spatele Cortinei de Fier.

via | AFP

Taguri: Formula 1, Ungaria

Comentarii (7)

  • Firicel zice...
    sa facem la Romania :) defapt tot ascolo da cu bani romanesti investitie ie4se banu ..pont pt patriciu si alti cu interes
    2 0
  • F1
    In fiecare an unguri ies in pierdere ,cursa costa parca 12mil de euro si ei cheltuiesc 14,dar imaginea face toti banii,am fost acu 2 ani acolo si pot sa va spun ca e extraordinar.
    2 0
  • NeoGalaxy
    @Ungaria
    Ungaria ca si Romania si alte tari care au aderat la UE, pentru a nu decadea prea mult moneda natioanal trebuie sa treaca la Euro... In cazul Romaniei costurile erau estimate la 15.000.000.000 de euro numai schimbarea monedei principale, emitere de moneda noua si schimbarea diferitelor documente (bonuri valorice) care sunt in moneda actuala. Probabil ca pentru Ungaria, costurile sunt ceva mai mari. Romania s-ar putea sa fie obligata sa treaca la Euro incepand cu 2012 sau 2013, Ungaria probabil mai repede si asta din cauza devalorizarii monedei nationale.
    0 0
  • Bruno_Senna
    Invata sa scrii!
    2 2
  • @ NeoGalaxy
    Cred ca ai gresit zero-urie privind costurile . daca ar fi asa nimeni nu ar mai trece la euro. Costurile nu sunt asa mari . Ci sunt greu de indeplinit anumite date economice. Si unul din ele este stbilitatea mondei nationale. Costurile nu au cum sa fie mai mari in ungaria ca in romania , pentru ca Ungaria este o tara cat jumatate din Romania.
    Iar Romania are propus sa treaca la euro in 2014 . ungaria din cauza crizei . sigur nu va putea mai devreme.
    2 0
  • Silverblade
    ocazii
    Oameni buni, ocazii pentru ca noi sa "scoatem capul in lume" sunt destule, iar preluarea organizarii unui circuit F1 ar fi una din ele.
    Dar nu va agitati prea mult, vom rata si aceasta ocazie precum le-am ratat pe (aproape) toate celelalte.
    La urma urmei cine vreti sa construiasca circuitul, cei care au lucrat 4 ani la un amarat de pod peste calea ferata, dupa care si-au dat seama ca podul trebuie daramat pentru ca nu e suficient de inalt sa treaca peste liniile de curent ce alimenteaza trenul?! Sa fim seriosi...
    0 0
  • mai baieti !!!
    Nu va hazardati in scenarii optimiste. A face parte din circul F1 in primul rand inseamna sa dai firmei lui Bernie. O cotizatie care se situeaza undeva intre 50 si 70 milioane de euroi. Dupa aia se pune problema cheltuielilor de organizare. Incasarile vin din bilete si publicitate. Drepturile de televiziune se impart cu FIA. Castig la organizator nu prea exista. Se castiga pe langa circuit, chestii de turism. Daca retin bine, guvernul maghiar, acum cativa ani a dat o derogare de cateva zile pentru a permite fetitelor sa lucreze la Hungaroring si sa creasca incasarile la hoteluri . Montreal a fost exclus din circ tocmai din cauza incapacitatii de a plati taxa de organizare. Nu poate Canada si o sa ne bagam noi? E greu cu F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru