Dominație Mercedes la Monza: Hamilton și Bottas își împart victoriile în antrenamentele de vineri

de Daniel Popescu
Vineri, 01.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au fost cei mai rapizi în primele sesiuni de antrenamente de la Monza, în timp ce Ferrari s-a apropiat la o zecime de secunde în a doua sesiune.

Mercedes a început în forță Marele Premiu al Italiei, mai ales că circuitul de la Monza favorizează monoposturile echipate cu motoare puternice.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a fost cronometrat cu 1:21.537 cu pneuri supersoft și l-a devansat cu aproape o jumătate de secundă pe coechipierul său, Valtteri Bottas.

Ferrari a avut însă o prestație modestă în fața propriilor suporteri, cu Sebastian Vettel pe locul 3 la peste o secundă în spatele lui Hamilton, în timp ce Kimi Raikkonen și-a adjudecat locul 4.

În cea de-a doua sesiune, diferențele dintre piloți au fost semnificativ mai mici. Bottas a reușit să stabilească cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:21.406, însă Hamilton s-a poziționat în imediata sa apropiere, la numai 0.056 secunde.

În plus, și rivalii de la Ferrari au fost foarte aproape: Vettel a terminat din nou pe locul 3, dar la numai 0.14 secunde, în timp ce Raikkonen și-a trecut din nou în cont locul 4.

Red Bull a încheiat ambele sesiuni pe locurile 5 și 6 prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, însă amândoi vor pleca din spatele grilei de start: ca urmare a schimbării a numeroase componente, Ricciardo va fi penalizat cu 20 de poziții, iar Verstappen cu 15 locuri.

Calificările pentru Marele Premiu al Italiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, în timp ce cursă va avea loc duminica cu începere de la aceeași oră.

Italia - Rezultate Antrenamente 1:

Italia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (20)

  • Asteptativa de pe acuma ca Raikkonen sa inventeze probleme in Q3 si sa ajunga la tzanc in fatza lui Vettel sa ii faca tow/slipstream pe linia lunga care duce spre Parabolica.
    8 18
  • MuresMures
    in FP2 ati vazut McLaren ?
    si
    Vandoorn mai rapid decat Alonso ?
    7 5
  • Mercedes
    lui fetel o sa-i trebuiasca un cablu legat de monopostul lui raikonen in calificari, Mercedes le-o da la ciucurasi
    9 22
  • azomures
    Stai linistit, Alonso are penalizare asa ca nu conteaza in calificari. O sa-l ajute pe Stoffel sa intre in Q3. Ceva au mai facut cu motorul ala, e usor de imaginat unde ar fi cu un motor Mercedes sau chiar Reno.
    11 2
  • GorjTurceni
    Ferrari s-a axat pe stinturi de cursa .....nu va impacientati asa tare, duminca europa o sa fie ROSIE :)
    Predictie Calificari (pariu pe o lada de bere)
    1 Vettel
    2Hamiltom
    3Raikkonen
    4Bottas
    5Sergio Perez
    6Occon
    7Alonso
    8VanDorne (nu sunt sigur cum se scrie corect)
    9Hulk
    10Palmer
    16 10
  • @Mercedes

    Nu fi asa sigur, la Spa a spus Vettel cu gura lui ca a castigat 2 zecimi, aici pe Monza s-ar putea ca avantajul sa fie ceva mai mare daca il prinde unde trebuie. Ca sa ia pole-ul Lewis maine they really have to TURN UP THE ENGINE.
    4 12
  • @gorjdin turceni
    Bre, fierari numai pe stinturi s-au concentrat, cu cea mai multa benzina, mereu fac asta chiar in calificari ca de aia au si cele mai multe pole-uri. Alonso n-are cum sa ajunga pe 7 ca porneste ultimul.
    daca vrei predictie iti dau io:

    1. Ham
    2. Bot
    3. Vet
    4.Rai
    5. Ric
    6.Vers
    7. Per
    8.Hulk
    9.Mas
    10.Oco
    5 11
  • In simularile de cursa Ferrari sunt in fatza deoarece ei vineri mereu merg cu mai multa benzina decat Mercedes (lucru care se vede din diferenta de timpi de vineri fata de FP3 cu doar 2 ore inainte de calificari) si mi se oare suspect si infricosator ca nu au tras deloc, deloc de motor, daca te uiti la vitezele de varf sunt printre ultimii, si cu toate acestea sunt la doar 0.1 de Bottas. Cu un pic de tow de la Kimi ei vor lua pole-ul. Ferrari au venit cu noua aripa spate pt Monza ultra downforce, iar Mercedes folosesc aceasi aripa de la Spa. Nu mai faceti pe desteptii si spuneti ca multe lucruri pot fi under the skin si pe partea de mecanica, suspensii (ca update-uri), ceeaa ce se vede pe componentele aerodinamice majore, repet majore (nas, aripa fatza, aripa spate, placi laterale, difuzor) aceasta masina estr cam aceea din Spania, cursa care a avut loc in luna mai.
    14 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Isteatzo, intreaba-l pe vetel sa vedem ce zice, ce dreaku, ca tu le stii mai bine ca Toto la Mercedes. Poate-l consiliezi sa nu faca blat.
    9 5
  • Ferrari va sarbatori, la Monza, cei 70 ani cu o VICTORIE MERCEDES!
    :)
    0 4
  • Ca de obicei nu v-ati luat pastilele la timp.
    Circuit de viteza avantaj Mercedes clar, Ferrari pastreaza misterul cu update-ul de motor ca sa fie surpriza mai mare.
    Adversarii spun cu gura lor ca Ferrari au masina cea mai buna si voi latrati pe aici....
    De cursa viitoare haterii Ferrari o sa fie la reanimare, urmatoarele circuite avantajeaza Ferrari clar.
    Asta este frumusetea sportului.
    2 2
  • AMS F1 News‏ @ams_formula1 11m11 minutes ago

    Mercedes advantage over Ferrari bigger in longrun than on one quick lap. AMuS longrun analysis:

    Edit: contul de twitter in engleza al celor de la AMUS. Articolul pentru cei interesati il gasiti aici

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/f1-trainingsanalyse-gp-italien-2017-12513946.html
    3 3
  • dragos87
    Mercedes va castiga cursa ....asta e parerea mea ....este un circuit unde te ajuta puterea motorului nu forta aerodinamica la capitolu asta stelutele au un avantaj .
    2 0
  • Ricciardo are 20 de pozitii penalizare, Verstappen 15 (doar) si vreo 25 pentru Alonso... Sa le mai dea 10 pozitii la fiecare sa plece in cursa de langa.. fabrica Pirelli ca-i aproape...
    9 0
  • sa vezi bataie ce le da Ferrari in cursa...de ii ustura in cur
    2 3
  • Pole position-ul e hotarator la Monza..Pe vremea cand Schumi era la Mercedes si Hamilton la Mclaren ultimul s-a chinuit destul de mult sa-l depasesca pe Schumi desi acesta avea un monopost inferior De fapt la depasit doar cand Schumi a intrat la boxe Asa ca Ferrari poate sa-i bata pe cei de la mercedes doar daca 1 Ferrari castiga pole-ul .2 Mercedes are probleme tehnice 3 Mecanicii Mercedes se balbaie la schimbarea pneurilor s.3.Strategii Ferrari gandesc o strategie magnifica 4 Hamilton face cine stie ce erori .Ca si Hamilton e om si mai greseste
    2 2
  • contra OLIGOFRENI
    Cat de oligofren sa fii, sa comentezi ca un handicapat, pe un site specializat pe un sport ce nu iti place. Nu mai bine sa-ti cumperi seminte?......
    4 1
  • Mclaren ar fi de acord sa-si dezvolte propriul motor doar in conditiile noilr reguli care vor intra in vigoare in 2021- Zak Brown -McLaren would be interested in developing its own Formula 1 engine from 2021 so long as the new regulations are economically viable and attractive enough, according to executive director Zak Brown.
    1 2
  • Este ca nici voi nu vedeti calificarile?
    0 1
  • Hamiltontheb33st
    Deci astazi o facut istorie Hamilton 69 de polluri nimeni nu o facut atat!!!Respect pentru el!!!!!in rest am nevoie loc 1-10 si la Hamilton si la Vettel sa castig 1000 de ron vom trai si vom vedea domn da sa fie vreme buna si fara ploaie!!!Vamos Mercedes to the tropfy!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru