După Ford, constructorii BMW şi Toyota refuză revenirea în Formula 1: "Nu avem niciun plan să concurăm în Marele Circ"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 07.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi Toyota nu au niciun plan să revină în Formula 1, la scurt timp după ce Ford a făcut un anunţ similar.

Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, speră să atragă un număr cât mai mare de constructori, însă primele semnale venite din partea industriei auto nu sunt tocmai încurajatoare în această direcţie.

Ford a anunţat deja că nu este interesată de o astfel de oportunitate, iar acum a venit rândul celor de la BMW să dezvăluie acelaşi lucru. Constructorul german afirmă că resursele alocate Formulei 1 până în 2009 sunt acum alocate pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru maşini electrice.

"Când am decis să ne retragem din Formula 1 în 2009 a fost o strategie pe termen lung. Am vrut să alocăm o parte din resursele din Formula 1 în cercetarea şi dezvoltarea trenurilor de rulare alternative, iar acum suntem lideri în mobilitate electrică în rândul constructorilor premium. Urmărim dezvoltările din lumea sporturilor cu motor, dar în prezent nu avem planuri să revenim în Formula 1", precizează BMW.  

Urmareste Automarket
Între timp, publicaţia britanică Autosport susţine că Toyota, care s-a retras din competiţie tot în 2009, a luat deja o dexcizie similară.
Constructorul japonez este implicat în prezent în Campionatul Mondial de Anduranţă, acolo unde Porsche a rămas singurul rival la clasa LMP1 după retragerea celor de la Audi, dar şi în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde a revenit în acest an după o absenţă de aproape două decenii.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • deocamdata nu au motive sa revina, abia ce a fost schimnat Bernie, inca nu e nimic modificat; dar daca noua conducere le vor da motive constructorilor sa revina, vor reveni. Trebuie sa existe totusi un echilibru, sa atragi constructori dar totusi sa nu se faca coada.
    7 2
  • Formol A1
    Formula 1 a devenit un kkt stropit din belşug cu pişu'.
    Steagu' poate fi coborât în bernie...
    11 13
  • Pe vremea motorului V10 si a lui Montoya, BMW avea cel mai puternic motor. Daca ar fi sa treaca la V6 turbo, cine stie ?
    10 2
  • Sincer daca eu as fi factor de decizie al unui constructor de motoare, azi as decide sa nu ma implic in F1. Regulamentul nu permite aproape nicio dezvoltare, totul blocat de ani de zile intr-o situatie net in favoarea Mercedes. De principiu cand cineva isi facea un avantaj mai mare, se mai taia avansul, si era oarecum ok, desi trebuie aplaudata inovatia nu taiata. Azi suntem in situatia in care nu ai voie sa faci practic nimic.
    Sa vedem daca Ross Brawn va avea o idee buna in viitorul apropiat.
    6 1
  • @Radu

    Si in era trecuta a motoarelor turbo BMW avea cel mai puternic motor.
    Chiar imi pare rau ca nu reintra inapoi in F1, daca nu ca echipa, cel putin ca motorist.
    1 1
  • BMW nu poate reveni in F1 pentru ca au pierdut contractul cu aceasta competitie. Ar trebui sa pregateasca o echipa tehnica, sa lucreze si sa dezvolte un motor, plus sa aiba cativa ani pentru a lucra la aceste aspecte. In cel mai bun caz ar intra in F1 prin 2022? La fel si Toyota, WV si restul motoristilor. Si nu cred ca ar avea sanse sa castige ceva in primii 5-10 ani, iar asta inseamna deja 15 ani de dezvoltare si cheltuieli fara rezultate concrete.

    Pentru a putea recupera au nevoie de un regulament inchis, in care timp de 5-10 ani nu se schimba nimic, adica exact ce am avut in perioada 2014-2016, si pentru ca cei de la Honda au fost pe nicaieri s-a renuntat foarte repede la acest regulament.

    Personal cred ca pentru Ford si BWM Formula 1 este bye bye pentru mult timp de acum incolo. Despre WV vedem, pentru ca nu au scapat inca de scandalul "Diesegate".

    BWM ar putea sa lucreze cu cei de la Williams si sa dezvolte un motor cu ei, dar ce interes ar avea cei de la Williams cand au deja cel mai bun motor disponibil? Sau ar putea dezvolt cu Sauber dar si eu au deja in motor foarte bun, singurele echipe interesate ar fi Manor care s-a retras si... sau Haas cu Ford?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru