Ecclestone confirmă intenţia de a readuce motoarele V8 pentru Red Bull în 2016

de Daniel Popescu
Marti, 20.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a confirmat că face presiuni pentru ca motoarele V8 de 2.4 litri să fie permise din nou în Formula 1 începând din sezonul 2016, pentru ca Red Bull Racing să rezolve alegerea furnizorului de unităţi de propulsie.

Am putea readuce motoarele V8 anul viitor.

Bernie Ecclestone
Presa internaţională a relatat recent că Bernie Ecclestone a găsit o soluţie pentru ca Red Bull Racing să rămână în Formula 1 în sezonul următor chiar şi în absenţa unor acorduri cu Mercedes, Ferrari sau Renault, prin readucerea motoarelor V8 de 2.4 litri în Formula 1.

Britanicul în vârstă de 84 de ani a confirmat informaţiile în cadrul unui interviu acordat publicaţiei The Independent, în care afirmă că va forţa schimbarea chiar şi fără acordul unanim al echipelor, aşa cum prevede actualul regulament.

"Nu cred că ar trebui să obţinem acordul echipelor. Cred că pur şi simplu ar trebui să o facem şi să le spunem că, dacă nu le convine, pot face reclamaţie. Am putea readuce motoarele V8 anul viitor. Băieţii le pot produce la timp, aşa că trebuie să o facem. Dacă Ferrari decide să furnizeze motoare pentru o singură echipă, iar Mercedes la fel, nimeni nu va mai avea motoare.

Asta este situaţia. Avem nevoie de un furnizor indepedent de motoare", a declarat el.

Motoarele V8 ar putea fi furnizate de Cosworth sau chiar de Renault. Pentru Ecclestone soluţia de rezervă este aducerea unor motor biturbo V6 cu sistem clasic KERS, al cărui furnizor nu este încă cunoscut.

Via The Independent

Comentarii (10)

  • A luat-o razna mosul. Sa aduca pt RBR V8 sa le poate mapa ca de obicei. Le-ar putea permite sa concureze cu monopostul cu care a castigat campionatul de ce nu?
    9 2
  • Ha,ha,ha...
    Poi in primul rand din cauza lui s-a ajuns in situatia asta,atat a jonglat cu schimbarile sa poata castiga cine trebuie,pana si-a dat singur mat !
    11 1
  • Bernie....keep dreaming!
    RBR ... keep hoping!
    F1...keep loosing!:(
    16 1
  • F1 din 1990
    Pai sa propuna sa vina si Honda cu V10 aspirat, Renault cu motorul care se regasea si pe masina regretatului A. Senna................incredibil
    6 0
  • Mai bine sa lase liber totul, cu limita de 3000 cmc la motoare si sa vina cine cu ce vrea, si atunci am avea formula 1 de pe vremuri.
    23 0
  • Si ce fac cu limitarea de 100 kg benzine per cursa? Mergem doar 2/3 de cursa?
    15 0
  • @Cyrus
    lasa-i sa viseze
    3 0
  • Ce comice declaratii are Bernie in ultima vreme, ba bi-turbo, ba V8, haide V10 daca tot discutam. Adevarul este ca greseala este a lui Todt care putea sa introduca aceste noi unitati de propulsie in trepte, nu tot pachetul din prima. Kers-ul mergea bine, in doi ani introducea ERS-ul, si asa mai departe. Asa nu mai erau probleme, aveau timp sa testeze, Honda avea sanse, decente macar, plus nu mai erau problemele cu Renault si toata lumea era multumita dar... de vina sunt si sefii echipelor care s-au crezut mai destepti decat restul si au iesit... invers in realitate.
    12 0
  • Cea mai buna idee ar fii sa ii lase sa isi aleaga fiecare ce motor vrea, Red Bull V8,Mercedes V12 Ferrari V10 si la urma poate sa stea Bernie singur sa se uite la F1.
    4 0
  • si el crede ca MB si Ferrari va fi de accord sau va lasa sa se intample
    el ii forteaza sa cada de accord cu RBR ...

    wrinkling old imbecil f#ck ...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru