Ecclestone exclude anularea cursei din Rusia

de Daniel Popescu
Vineri, 22.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Marele Premiu al Rusiei din luna octombrie nu va fi anulat, întrucât Formula 1 "nu se implică" în probleme politice şi religioase.

Avem un contract şi îl vom respecta, iar ei vor face la fel, aşa că va exista o cursă.

Bernie Ecclestone
Desfăşurarea Marelui Premiu al Rusiei, programat pentru luna octombrie, a fost aspru criticată din cauza conflictului pe care această ţară îl are în prezent cu Ucraina.

Totuşi, circuitul de la Soci a primit în această săptămână licenţa necesară pentru găzduirea etapei, iar Bernie Ecclestone insistă că nu exista niciun motiv pentru anularea acesteia.

"Avem un contract şi îl vom respecta, iar ei vor face la fel, aşa că va exista o cursă. Nu ştiu care este legătura cu cursa de la Soci, pentru că nu ne implicăm în politica sau religie. Nu ştiu care este problema cu oamenii de acolo. Am întrebat ieri pe cineva dacă au decis cine a doborât avionul (n.r - un avion de pasageri al companiei Malaysian Airlines a fost doborât pe teritoriul Ucrainei în luna iulie). Se pare că nimeni nu ştie, aşa că nu înţeleg legătura cu Rusia", a declarat el.

Aceasta este una dintre primele declaraţii făcute de Ecclestone după ce cazul mitei de 44 de milioane de euro a fost închis.

Britanicul a riscat până la 10 ani de închisoare în cazul în care ar fi fost găsit vinovat, însă a plătit 100 de milioane de dolari pentru ca procurorii germani să închidă procesul. Ecclestone insistă că este nevinovat şi că a plătit suma respectivă pentru a nu pierde timpul prin tribunale.

"Nu am fost niciodată îngrijorat ca voi face puşcărie. Sistemul legal este destul de corect. Câteodată lucrurile se fac greşit, dar cu excepţia cazului în care există o motivaţie politică totul este în regulă. În Germania există un sistem care îţi permite să plăteşti pentru a scăpa. Aş fi putut continua procesul. Dacă ei câştigau, aş fi făcut apel. Dacă eu aş fi câştigat, ar fi făcut ei apel. S-ar fi prelungit până anul viitor. Am plătit pentru a scăpa de toate astea, asta este tot", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (5)

  • Putea merge linistit in proces la varsta lui, oricum nu avea garantia ca apuca sfarsitul lui.
    2 0
  • Foarte bine
    1 0
  • Lui Mircea i-o fi cerut voie????

    Insa justitia germana e la fel de amuzanta ca Mircea.
    3 0
  • Bine si faci jidanule, cum sa renunti tu la 20 mil de dolari, ca doar Putin poate sa invadeze tot si tu tot nu renunti tu asa de usor la malai, ca doar trebuie sa recuperezi banii dati procurorilor nemti.
    3 1
  • Mortaciunea asta ii pe zi ce trece tot mai dementa! Cred ca ar fi capabil sa stea si capra, fara vazelina, in fata lui Iosif Putin!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru