Ecclestone promite o revoluţie în Formula 1: regulamentul va fi simplificat şi nu vor mai exista penalizări pentru incidente de cursă

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone promite că Formula 1 va renunţa la penalizările "ridicole" pentru incidentele de cursă din cauza cărora clasamentele sunt modificate frecvent de către comisari după încheierea unui Mare Premiu.

Regulamentul Formulei 1 a devenit atât de complex încât rezultatele a numeroase dueluri sunt decise de către comisari în timpul sau la finalul curselor.

În acest sezon, un caz particular a fost Max Verstappen, acuzat de piloţii veterani pentru modul agresiv în care atacă sau se apără. Bernie Ecclestone consideră însă că piloţii ar trebui lăsaţi liberi să concureze fără frica de a fi penalizaţi, motiv pentru care promite o simplificare majoră a regulamentului Formulei 1.

"Sunt prea multe reguli şi regulamente. Ai nevoie de avocaţi şi doctori pentru a fi în Formula 1. Regulamentul le ia piloţilor libertatea de a decide ce să facă şi ce să nu facă, aşa că încep să se întrebe ce pot face. Este ridicol. Dacă încerc să te blochez, depinde de tine să găseşti o metodă să treci. Singurul caz în care le faci probleme este dacă produci un accident prin pilotaj periculos. Este foarte simplu", spune Ecclestone.

Urmareste Automarket
Intenţia lui Ecclestone este sprijinită şi de Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, care crede că o simplificare a regulamentului ar fi benefică.

"Este foarte complex pentru fani să urmărească când sunt unii piloţi penalizaţi şi când nu, dar în acelaşi timp este dificil şi pentru directorul de curse Charlie Whiting să găsească o solutue.

Dar cred că ar trebui să mergem pe simplificare", a explicat austriacul.

Via Motorsport

Comentarii (12)

  • bernie
    Nu sunt fan Ferrari dar sclerozatii astia care conduc F1 si alcatuiesc clasamentele finale cum "vrea" muschii lor in prezent (bernie si charlie) le-au cam furat in mai multe curse sansele celor d la Ferrari de a se lupta ptr locul la constructori si macarptr un podium la piloti...Char daca Ferrari este in criza merita sa se lupte pana in ultima cursa cu RBR ptr locurile fruntase...Dar tembelii aia batrani in cardasie cu alt sclerozat senil in persoana lui herr marko nu ajuta decat rbr-ul cand este in criza...De ceilalti li se rupe cu desavarsire...Nu stiu de ce , dar am impresia ca echipa asta (rbr) poate sa mai castige vreo suta de titluri de acum incolo ca tot nu va fi iubita cum sunt echipele vechi din f1...Oare ei cred ca prostesc milioane de fani bagandu-le pe gat o echipa care nu are ca unic scop sa castige prin tot felul de manevre si inselatorii si sabotandu-si adversarii...Se insala amarnic daca ne cred atat de prosti!!!
    23 6
  • bernie
    Locul 2 la constructori...
    2 6
  • abia astept ... sa termine cursa doar 5 masini
    aia da penalizare
    16 1
  • 5 masini poate impinse de piloti, primul care ar termina cursa ar fi noul talent Verstappen
    10 13
  • fetel ar fi primul abonat la abandon. in conditiile astea.
    3 18
  • S-a trezit moșul Bernie?! Cam târziu. Ar trebui să fugă cu elicopterul și să se ascundă într-un TAB. Vine și nota de plată. Să-l văd și pe el la zid.
    12 0
  • tr sange pe pista! sigur va curge sange de tanar necopt la minte! dar mosul va face bani!!! Moare unul din piloti si va fi emulatie=audienta=bani!
    daca gloata vrea violenta si lipsa de reguli asta va primi!
    10 5
  • revolutia lu'peste
    Tanarul si vigurosul Bernie, care de 10-15 ani to sapa/ingroapa F1, vorbeste de parca ar fi mostenit regulamentul la moartea reginei Victoria, in 1901, iar el pana acum a fost ocupat cu clasa pregatitoare si nu a avut timp de el!
    EclerStoane, nu tu ai impus regulamnetul asta? Nu tu ai creat toate aberatiile astea? Charlie nu-I sluga ta credincioasa? Aaaa...., saracul Charlie nu mai face fata, se incurca si el in sanctiuni si-n regulament?Oare nu ar trebui sa-ti asumi raspunderea pentru acest esec si sa te retragi?
    Speranta pentru F1 ar fi daca ai urma indemnul adresat lui Victor Ponta, altfel cu modificarile astea vei avea pe constiinta alti piloti!
    Toata lumea este de accord ca regulamentul trebuie simplificat, dar asta cu incidentele de cursa este chiar ultima chestier care trebuie facuta. Daca-i vei lasa pe mareJan, stapen, kvyat sa faca tot ce vor pe pista (oare cum definesti "pilotaj periculos"?) astia se vor transforma in bile de bowling si popice vor fi restul pilotilor!
    Actualul regulament a fost criticat inca de la inceput de pilotii adevarati, dar a fost solutia cea mai ieftina pentru o-dorita,dar nerealizata- crestere a spectacolului. Dar, ca la orice lucru ieftin, rezultatele nu au fost cele asteptate.
    Daca vrei revolutie ar fi trebuit intai simplificat regulamentul tehnic, eliminate restrictiile/limitarile absurde (buget, teste,tehnic etc) si lipsa de concurenta, ar fi trebuit modernizate circuitele astfel incat sa fie cel putin 3-4 locuri unde sa se poata depasi, nu sa elimini regulile pentru depasiri! Nu ca astea ar fi prea bune!
    In continuare solutia este aceasta, sa te intorci de unde ai plecat, asta a constituit succesul F1 atatia zeci de ani! Nu are sens sa inventezi roata in sec XXI !
    12 0
  • fan formula1
    astia sunt pilati de curse nu soferi de autobuz,lasati-i sa concureze fosilelor bernie si charlie
    5 0
  • "Este ridicol. Dacă încerc să te blochez, depinde de tine să găseşti o metodă să treci."

    Sa mori tu... dupa 8 ani in care ai distrus Formula1 introducand litera de lege prin care un pilot are dreptul sa faca doar o singura miscare pentru a isi apara pozitia, acum vii si spui asta?
    9 0
  • Bogdan
    Asa cum foarte bine a observat si "revolutia lu'peste" declaratiile astea sunt mincinoase. Actualul regulament a fost impus de FIA, nu a cazut din cer.
    Populismul cu care vocifereaza individul asta este jignitor si ar trebui sanctionat ca atare.
    2 0
  • @@brnie vezi ca ai dedicatie ''atotstivuitorule.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru