Ecclestone propune blocarea dezvoltării motoarelor de către Mercedes şi Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Renault şi Honda pot ajunge din urmă echipele rivale dacă Mercedes şi Ferrari nu ar mai avea dreptul să dezvolte motoarele după ce ajung la o anumită putere.

Bernie Ecclestone încearcă să găsească o soluţie prin care Renault şi Honda să îmbunătăţească performanţele motoarelor şi să-i ajungă din urmă pe cei de la Ferrari şi Mercedes, în special ca urmare a posibilităţii ca producătorul francez să se retragă din competiţie la sfârşitul sezonului 2016.

Britanicul în vârstă de 84 de ani consideră că soluţia optimă este ca Mercedes şi Ferrari să nu mai aibă posibilitatea de a dezvolta motoarele după ce acestea ajung la o anumită putere. Deloc surprinzător, niciunul dintre cei doi constructori vizaţi de aceasta restricţionare nu este în favoarea unei astfel de schimbări, întrucât ar pierde avantajul competitiv de care se bucură în prezent.

Urmareste Automarket
Propunerea a fost discutată în cadrul întâlnirii Grupului de Strategie care a avut loc miercuri la Londra.
Tot atunci, echipele au continuat negocierile pentru o modificare a regulamentului care va permite constructorilor să dezvolte motoarele şi în timpul sezonului, la fel ca în acest an.

În schimb, echipele au renunţat complet la ideea reintroducerii realimentărilor cu carburant şi a conceptului de monopost-client.  

În plus, echipele au ajuns la un acord pentru că, începând de la Marele Premiu al Ungariei, piloţii să nu mai primească penalizări suplimentare în cursă dacă nu pot acoperi în calificări penalizările primite pentru utilizarea unei unităţi de propulsie suplimentare.

Via Motorsport

Comentarii (7)

  • A luat-o rau pe ulei Bernie ... nu ca nu era de ceva vreme dus ... dar acum e cu pluta din ce in ce mai rau ! Ideal este sa-i lase pe toti sa faca bombe pe roti - parerea mea e ca intr-aici ar trebui sa se indrepte F1 ... ce atatea limitari samd . 1000 cai ... suna bine , dar de ce nu 1200 si flacari din evacuari samd ... chiar daca e 1.6 V6 sau mai mic . Conteaza spectacolul .
    15 1
  • Maine poimaine or sa vina cu propuneri cretine astfel incat daca o echipa are un avans de 150 pct in clasament, nu mai are dreptul sa participe in urmatoarele mari premii pana cand nu e o diferenta de maxim 50 de puncte intre primul constructor si al doilea.

    Pe bune?!
    Chiar nu se poate face absolut nimic sa plece senilul asta din conducere?
    9 0
  • Mercedes este investigata de oficiali cu privire la retragerea monopostului la pit a lui Rosberg, in FP1, cu privire la incalcarea de regulament a articolului 27.4.

    sursa: http://www.f1fanatic.co.uk/2015/07/03/mercedes-under-investigation-for-covering-rosbergs-car/
    1 1
  • E senil mosu... si ne mai intrebam catre ce se indreapta F1... catre groapa odata cu el... Cred ca vrea sa i-a F1 in viata de apoi sa fie sef si [e acolo... Daca omu' e senil nu ai ce-i face, scoate pe gura numai aberatii.
    1 0
  • Doamne, izbaveste-ne de cel rau! Mai bine trezeste-l pe M.Schumacher si amuteste-l pe Bernie asta!
    8 2
  • Sa dea bugetul de dezvoltare de la merc si ferrari la manor si cand vor reusi sa urce pe podium, sa reia dezvoltarea motoarelor de top.
    Niste Lopatin si Cimiterol la Eternitatea lu Zavo cu tine, Bernie draga, doar acolo iti vei gasi pacea si linistea interioara.
    1 0
  • Asta trebuie IMPUSCAT
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru