Ecclestone propune revenirea Franţei în calendarul Formulei 1

de Daniel Popescu
Vineri, 07.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că a propus Franţei un contract pentru revenirea în calendarul Formulei 1, condiţionat de anumite garanţii financiare.

Avem un contract pe masa cu Franţa pentru o cursă la Magny Cours.

bernie Ecclestone
CEO FOM
Franţa ar putea reveni în calendarul Formulei 1 în perioada următoare, după ce Bernie Ecclestone a dezvăluit că a pregătit un contract pentru reprezentanţii circuitului de la Magny Cours.

Britanicul în vârstă de 83 de ani a precizat că vrea să readucă ţară europeană în calendar, dar numai dacă organizatorii vor garanta stabilitatea pe termen lung a acestui Mare Premiu.

"Avem un contract pe masa cu Franţa pentru o cursă la Magny Cours. Pentru a respecta termenii contractului nostru, organizatorii vor avea nevoie de bani şi vrem o anumită garanţie că nu va fi vorba despre o singură ediţie. De fapt, cursa ar fi trebuit să aibă loc în acest an", a declarat Ecclestpone pentru publicaţia americană Racer.

Esential 2008 este ultimul an in care Franta a gazduit curse de Formula 1
În stilul caracteristic, Ecclestone nu a precizat care va fi taxa percepută Franţei pentru revenirea în calendar, însă Magny Cours a plătit 17.5 milioane de dolari anual pentru găzduirea cursei până în 2008.

Anunţul lui Ecclestone vine la numai 48 de ore după anunţarea unei înţelegeri prin care Azerbaidjan va găzdui curse începând din sezonul 2015 sau cel târziu 2016.

În plus, Formula 1 ar putea reveni anul viitor şi în Mexic, în timp ce India va rămâne în afara calendarului pentru cel puţin încă un sezon.

Via Pitpass

Comentarii (1)

  • razvan
    m-as bucura sa revina franta in formula 1
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru