Ecclestone: "Renault va decide în această săptămână dacă va cumpăra Lotus"

de Daniel Popescu
Marti, 28.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va decide în cursul acestei săptămâni dacă va cumpăra Lotus şi dacă se va înscrie ca o echipă nouă în Formula 1 în sezonul 2016, potrivit lui Bernie Ecclestone.

Până la sfârşitul acestei săptămâni vom şti în ce direcţie merge Renault.

Bernie Ecclestone
Renault analizează de mai mult timp opţiunile pe care le are pentru sezonul 2016 al Formulei 1, iar cea mai probabilă variantă este achiziţionarea echipei Lotus.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Bernie Ecclestone, constructorul francez va decide în cursul acestei săptămâni dacă va cumpăra echipa britanică pe care a mai deţinut-o până la sfârşitul sezonului 2009.

"Gradual începem să rezolvăm lucrurile. Până la sfârşitul acestei săptămâni vom şti în ce direcţie merge Renault. Sperăm ca atunci să ştim dacă Renault îi va cumpăra sau ce altceva se va întâmpla", a declarat el pentru jurnalistul britanic Adam Cooper.

Una dintre principalele probleme este că Lotus are numeroase datorii din cauza împrumuturilor realizate chiar de acţionarii echipei.

Pe de altă parte, există informaţii potrivit cărora Renault ar putea decide să înregistreze o echipă complet nouă în Formula 1 în loc să preia palmaresul celor de la Lotus, mai ales că Ecclestone a negat informaţiile potrivit cărora francezii ar urma să beneficieze de bonusuri istorice în cazul preluării echipei cu sediul la Enstone.

De altfel, acesta ar putea fi motivul pentru care FIA a prelungit până la sfârşitul acestei săptămâni termenul limită pentru înregistrarea unei noi echipe în competiţie pentru 2016. "Trebuie să facă ce fac şi ceilalţi.

Cumpără o echipă. Totuşi, vorbim despre un constructor, aşa că îi privim un pic diferit. Renault ar ieşi mai mult în avantaj decât dacă o persoană privată, pentru că este un constructor", a adăugat Ecclestone.

Via Adam Cooper

Comentarii (1)

  • inseamna ca tranzactia este ca si facuta

    RBR deja negociaza rezilierea contractului cu RE si va merge cu MB si Honda
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru