Ecclestone sugerează că telemetria ar putea fi restricţionată

de Daniel Popescu
Joi, 18.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a sugerat că datele telemetrice transmise de către monopost inginerilor din pitwall ar putea fi interzise după modelul comunicaţiilor radio.

Cred că niciunul dintre piloţi nu vreau comunicaţii radio. Toţi sunt fericiţi că a dispărut.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone a dezvăluit în Singapore că este cel care a propus restricţionarea puternică a comunicaţiilor radio dintre piloţi şi ingineri.

Noua regulă va fi implementată chiar începând cu Marele Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni, iar britanicul în vârstă de 83 de ani susţine că toţi piloţii sunt de acord cu aceasta.

"Da, eu am fost cel care a început. Cred că niciunul dintre piloţi nu vreau comunicaţii radio. Toţi sunt fericiţi că a dispărut. Ei pilotează monoposturile şi ar trebui să ştie ce este corect şi ce este greşit. Nu au nevoie de cineva în pitwall care să le spună ce să facă", a declarat el.

În plus, Ecclestone a sugerat că se gândeşte să propună la un moment dat şi restricţionarea puternică a telemetriei. În prezent, inginerii primesc la boxe numeroase informaţii despre starea tehnică a monoposturilor, pe baza cărora îşi îndruma piloţii în timpul curselor.

"Da.

Avem o regulă care spune că piloţii trebuie să concureze fără să fie ajutaţi. Au fost ajutaţi şi încă mai sunt. Chiar dacă scăpăm de această problemă (n.r - comunicaţiile radio), există multe alte ajutoare pe care nu ar trebui să le aibă", a adăugat el.

Până în prezent, noua regulă a fost primită pozitiv dse cei mai mulţi piloţi de top, inclusiv Lewis Hamilton şi Nico Rosberg de la Mercedes, dar şi Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Telemetria nu as restrictiona-o. Este un mod de a sti ce se intampla cu monopostul, date foarte importante in dezvoltarea acestuia. Inginerii trebuie lasati liberi sa lucreze, iar pilotii sa piloteze.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru