Ecclestone: "Sunt şanse mari să renunţăm la cursa de la Monza"

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că există şanse mari ca circuitul de la Monza să fie exclus din calendarul Formulei 1 şi admite că Hockenheim este singura şansă de salvare a Marelui Premiu al Germaniei.

Esential 2016 este anul in care expira contractul circuitului de la Monza cu Formula 1
Contractul circuitului de la Monza expiră la sfârşitul sezonului 2016, iar prelungirea acestuia a fost mult timp în dubiu înainte ca organizatorii să anunţe recent că au obţinut o scutire de la plata taxelor care le va permite să rămână în calendar.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone a dezvăluit că între timp lucrurile s-au mai schimbat şi că există şanse bune ca Monza să fie exclusă din calendarul competiţional.

"Nu ştiu nimic despre Monza în acest moment. Am întâlniri acolo în septembrie şi vom vedea. Sper să nu pierdem cursa, dar cred că există o şansă bună să o pierdem. Nu vrem să le dăm mai mult decât dăm altor circuite. Vrem să dăm acelaşi lucru", a declarat el, referindu-se la faptul că Ecclestone solicită aceeaşi sumă de bani de la toate circuitele europene.

Poveştile Formulei 1: Monza - istoria de aproape un secol a "Templului Vitezei"

În plus, şi prezenţa Germaniei în calendar rămâne un mister.

Ediţia din acest an de la Nurburgring a fost anulată, iar Ecclestone afirmă că singura speranţă a ţării rămâne Hockenheim, care în acest moment are contract doar pentru sezoanele 2016 şi 2018, dar nu şi pentru 2017.

"N-am nicio idee. Avem un contract cu Hockenheim până în 2018. Sper să fie sprijiniţi. Au nevoie de sprijin de la Germania. Oamenii care controlează Nurburgring nu sunt interesaţi", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • nu vrem sa dam.... adica nu vrem sa luam mai putin de pe Monza decat de pe alte circuite.
    Pe bune ca nu ar fi rau ca echipele sa reia discutia pentru infiintarea unei competitii paralele, care sa fie privita ca si competitie, si sa ramana in F1 bernie cu ideile lui.
    15 0
  • 1. lacomul asta fara scrupule intrece orice limite
    2. exista riscul (nu sansa)
    3. a renunta la Monza este ca si cum Indycar nu ar mai merge la Indianapolis (Monaco si Monza sunt tabu pt F1)
    4. avarul asta are atata putere incat nici macar presedintele FIA nu poate face lobby pt o cursa in tara sa (Franta)
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru