Ecclestone susţine că F1 va abandona startul de pe loc după ieşirea Safety Car-ului

de Daniel Popescu
Marti, 29.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Formula 1 va renunţa la introducerea starturilor de pe loc după ieşirea Safety Car-ului de pe circuit, deşi pentru acest lucru este nevoie de acordul unanim al echipelor.

Nu vor exista starturi de pe loc după Safety Car-uri. Ceea ce am văzut la Budapesta (n.r - cu două Safety car-uri) a fost suficient de bun.

Bernie Ecclestone
Formula 1 a anunţat recent o serie de schimbări în regulamentul tehnic şi sportiv pentru sezonul 2014, iar una dintre principalele noutăţi este startul de pe loc la ieşirea Safety Car-ului de pe circuit.

Deşi a fost deja aprobată, regula ar urma să fie eliminată chiar înainte de a fi implementată, potrivit unor declaraţii făcute de Bernie Ecclestone pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

"Nu vor exista starturi de pe loc după Safety Car-uri. Ceea ce am văzut la Budapesta (n.r - cu două Safety car-uri) a fost suficient de bun", a declarat britanicul.

▶ FIA a aprobat numeroase schimbări de regulament pentru sezonul 2015

În plus, Ecclestone afirmă că lucrează împreună cu FIA la o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea popularităţii competiţiei. Una dintre soluţii este ca piloţii să nu mai fie cercetaţi de comisari pentru fiecare incident de cursă, întrucât acest lucru îi determină să fie prea precauţi.

"Nu ar trebui să existe reguli stupide şi care nu sunt necesare, precum cele din ultimii ani.

Vreau un campionat al piloţilor, nu al inginerilor. Le-am spus deja comisarilor că nu ar trebui să pedepsească fiecare lucru minor. Vreau piloţi care concurează unul împotriva celuilalt decât să întrebe cu regularitate ce pot face", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • In sfarsit o decizie buna
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru