Echilibru între Ferrari și Mercedes: Raikkonen și Hamilton, cei mai rapizi în antrenamentele de la Spa-Francorchamps

de Daniel Popescu
Vineri, 25.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton au fost cei mai rapizi în sesiunile de antrenamente de vineri de la Spa-Francorchamps, care au fost afectate și de ploaie.

Formula 1 a revenit la viață după o binemeritată pauză de 4 săptămâni, iar piloții s-au reunit pe celebrul circuit de la Spa-Francorchamps.

În prima sesiune de antrenamente, Kimi Raikkonen a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:45.502, însă pilotul Scuderiei Ferrari a obținut această performanță cu pneuri ultrasoft. Locul doi i-a revenit lui Lewis Hamilton, care a fost cu numai 0.053 secunde mai lent, în ciuda faptului că a mizat pe cauciucuri soft. Sebastian Vettel a ocupat poziția a treia pentru Ferrari în fața celor doi piloți ai echipei Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Valtteri Bottas a fost al șaselea. Fernando Alonso a suferit o nouă defecțiune la motor în timpul sesiunii, însă în cele din urmă a reușit să ocupe locul 13.

Felipe Massa a suferit un accident major în prima parte a sesiunii, după ce a derapat pe borduri în virajul 7 și a avariat grav monopostul Williams.

Inginerii au decis să folosească un nou sasiu, motiv pentru care brazilianul nu a mai participat în a doua sesiune, în care Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:44.753.

Astfel, Raikkonen a terminat pe poziția a doua, la două zecimi în spatele său, în timp ce Bottas și-a adjudecat locul 3. Red Bull Racing a obținut locurile 4 și 6 prin Verstappen și Ricciardo, cu Vettel poziționat între ei pe locul 5.

Timpii au fost stabiliți în prima parte a sesiunii, în condițiile în care ultima parte a fost afectată de o ploaie din cauza căreia doar câțiva piloți au ieșit în tururi de recunoaștere pe circuit.

Mercedes este avantajată la Spa-Francorchamps și de introducerea unui update pentru motor, care vizează în special îmbunatățirea performanțelor, după ce un update anterior a fost utilizat pentru fiabilitate.

Calificările pentru Marele Premiu al Belgiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la 15:00, ora României.

Belgia - Rezultate Antrenamente 1:

Belgia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (15)

  • GrosJan
    Pana acum Mercedes pare peste Ferrari, dar diferenta e anulata de Raikkonen despre care se stie care are un as in maneca la Spa. E .. circuitul lui acolo. Probabil ca in La Source, Eau Rouge si Raidillon are castigul de timp pentru ca l-am vazut adesea cu viteza superioara pe linia dreapta ce conduce spre Les Combes.
    11 6
  • Si ce daca are un avantaj raikonen, tot in spatele fetitei termina cursa
    6 13
  • poate o sa iasa afara fetita,sa vedem atunci ce face kimi!
    1 5
  • GrosJan
    Vedem duminica. La strategie te referi, nu?
    7 3
  • Vandoorne... mai adauga 5 pozitii de penalizare, pentru ca schimba si cutia de viteze, bine ca nu sunt 40 de masini, pentru ca pleca din orasul de langa circuit.
    8 1
  • Mi se rupe de Vandoorne. Lupta cumva pentru titlu si il trage in jos penalizarea? Tot 0 puncte ia oricum
    3 7
  • GrosJan
    Vettel e in mod clar mai rapid ca vodcanen, strategia este facuta sa il favorizeze pe cel cu sansele mai mari. Fanii bautorului sunt suparati ca a ajuns servitor dar asta e valoarea.
    5 5
  • Vettel a semnat cu Ferrari pana in 2020 :P Erau cam toti veseli de pe acolo la conferinta :P
    3 0
  • Vettel a semnat cu Ferrari pe 3 ani.
    2 0
  • Ha,ha,ha
    La revedere Mercedes!!
    2 0
  • serban
    Nu cred că Vettel a semnat în orb pe trei ani cu Ferrari, sunt convins că în contract există și serioase clauze privind performanța, așa cum a avut și la RBR. Cred că am fi naivi să credem că, dacă Ferrari va face în 2018 o mașină mai slabă decât cea de anul ăsta, Vettel va rămâne până la sfârșitul contractului !
    2 2
  • Finger
    "Performanta" va depinde de coechipierul din 2019. Ca daca vine Max ori Ricci...si castiga de 3 ori iar vetel nu...va invoca din nou lipsa de "performanta".
    1 2
  • Bernie
    Ce clauze, Ferrari din 2016 a fost mai slab decat RedBull din 2014 cu care Ricciardo a avut 3(trei) victorii!!! Ce le plac unora SF-ul si teoriile conspirative!! Ma bucur ca ramane la Ferrari, asa e sigur ca nu iau niciun titlu ;)
    1 3
  • GrosJan
    Da, la ora actuala Vettel e mai bun decat Kimi. In F1 de azi si pe masinile din 2017. Dar Kimi putea castiga curse si anul asta daca nu ar fi trebuit sa cedeze pentru Vettel.

    De acord, strategia e facuta sa favorizeze pilotul mai rapid. In legatura cu asta s-a plans si Alonso cand McLaren vedea ca Hamilton e mai rapid. E o 'defavorizare' uzuala in F1 dar parca atunci a iesit mare scandal doar pentru ca pilotul mai lent era campionul mondial en titre.
    1 1
  • serban
    @Bernie
    Probabil nu o să aibă loc de Alonso ...
    Astea nu sunt SF-uri și nici teorii conspiraționiste amorașule, contracte cu astfel de clauze există în mai toate sporturile, nu numai în F1 ! Doar orbii nu văd asta.
    @Finger
    Din partea mea poate să vină oricine, Max, Ricci," Hami", Alonso, Stroll, sau Sf. Ilie, chiar mă lasă rece, eu sunt fan Ferrari și atât, pentru mine, după Villeneuve, Senna și Schumi, piloții au devenit doar instrumente. Aș avea totuși o preferință, Leclerc, pe care eu îl văd un mare talent și pe care dacă Ferrari l-ar avea în echipă din 2019, aș fi foarte mulțumit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru