Echipele cu motoare Mercedes folosesc deja ultima unitate permisă de regulament

de Daniel Popescu
Vineri, 08.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii echipelor Mercedes, McLaren şi Force India folosesc deja al optulea şi ultimul motor permis de regulament pentru acest sezon, riscând să primească penalizări pe grilă în cazul unei defecţiuni.

Esential 8 este numarul maxim de motoare pe care un pilot le poate folosi in sezonul 2013
10 pozitii pe grila de start este penalizarea primita de un pilot care foloseste al noualea motor intr-un singur sezon
Şansele celor de la Mercedes de a-şi păstra locul doi în clasamentul constructorilor ar putea fi afectate de fiabilitatea propriilor motoare.

Potrivit unei analize realizate de publicaţia franceză AutoHebdo, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au început să folosească în Abu Dhabi cel de-al optulea şi ultimul motor permis de regulament. În cazul unei defecţiuni neaşteptate în Statele Unite sau Brazilia, piloţii riscă să fie penalizaţi cu 10 poziţii pe grila de start.

Într-o situaţie similară se află însă şi celelalte două echipe motorizate de Mercedes, şi anume McLaren şi Force India. În schimb, celelalte opt echipe, care primesc motoare de la Ferrari, Renault şi Cosworth, au utilizat în Abu Dhabi doar al şaptelea motor, motiv pentru care au posibilitatea de a instala o unitate nouă în ultimele două curse.

Statisticile sugerează că fiabilitatea motoarelor furnizate de Mercedes în acest sezon este mai scăzută de cât cea a unităţilor oferite de rivalii de la ferrari, Renault şi Cosworth.

Via AutoHebdo

Comentarii (2)

  • MuresMures
    "Statisticile sugerează că fiabilitatea motoarelor furnizate de Mercedes în acest sezon este mai scăzută de cât cea a unităţilor oferite de rivalii de la ferrari, Renault şi Cosworth."

    ---- asa ceva ???? nu se poate ???
    6 7
  • florin sm
    in ultimii ani le-a picat un singur motor acum nu demult..... sunt schimbate din motive de siguranta.Ce sa faca cu ultimul motor????? o cursa???? am impresia ca cine scrie aceste aceste articole de aici este un mare fan la o alta echipa......
    13 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru