Ferrari a dominat antrenamentele de Formula 1 din Rusia, urmată de Mercedes și Red Bull

de Daniel Popescu
Vineri, 28.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel au fost cei mai rapizi în antrenamentele de vineri din Rusia și au fost urmați de Mercedes, cu Valtteri Bottas în fața lui Lewis Hamilton în ambele sesiuni.

Prima sesiune de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Rusiei a fost adjudecată de Ferrari după o luptă echilibrată cu Mercedes. Cronometrat cu 1:36.074 secunde, Kimi Raikkonen a stabilit timpul de referință și l-a devansat pe Valtteri Bottas cu numai 0.045 secunde.

Lewis Hamilton a ocupat locul 3 pentru Mercedes la șase zecimi de secundă în spatele liderului, însă britanicul s-a remarcat în special prin câteva ieșiri în decor. Locul 4 i-a revenit lui Max Verstappen de la Red Bull, care a fost urmat de Sebastian Vettel și de coechipierul său, Daniel Ricciardo.

Problemele celor de la McLaren au fost departe de a se încheia, întrucât Stoffel Vandoorne a înregistrat o defecțiune la motor și ar putea fi nevoit să schimbe unitatea de propulsie.

Urmareste Automarket
În cea de-a doua sesiune, Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:34.120, astfel că Raikkonen s-a mulțumit doar cu locul doi, la circa două zecimi de secundă de coechipierul său. Mercedes și-a trecut în cont locurile 3 și 4 prin Bottas și Hamilton, amândoi la peste o jumătate de secundă în spatele liderului.
Clasamentul a fost completat de cei de la Red Bull Racing prin Verstappen și Ricciardo. Verstappen a raportat însă o defecțiune la motor cu 20 de minute înainte de finalul sesiunii.

Calificările pentru Marele Premiu al Rusiei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00.

Rusia - Rezultate Antrenamente 1:

Rusia - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (11)

  • incurajator pentru ferrari! sigur mercedes n a fortat ,sau e posibil sa fi avut mai multa benzina! sunt convins ca nicio echipa n a tras la maxim! o sa vedem timpi apropiati de 1.32.00,in calificari! forza ferrari!
    15 2
  • Conferinta personalului tehnic, dupa FP 1&2,

    https://www.youtube.com/watch?v=UZxh3JDbS38, https://www.youtube.com/watch?v=uTgcz99HSyQ

    Enojy :P
    1 0
  • Ha,ha,ha...
    Maine in Q3 se rezolva, folosesc cei de la Mercedes butonul mapare "Q3" sau, cum le e obiceiul, gafeaza cand nu trebuie pilotii Ferrari....si iar zboara puiul cu ata...sper ca nu nimeresc (iar) scenariul !? Vreau prima linie rosie ! ;)
    16 1
  • daca ferrari a mers in aceste antrenamente cu rezervorul plin ,sunt sanse mari sa apara o surpriza ! chiar si cu acea mapare din q3 a celor de la mercedes ! vom vedea maine ce si cum ! ne vom limpezi dupa calificari! cel putin ,sunt optimist ca in cursa,cu o strategie inspirata,ferrari poate iar sa castige ! va fi greu de obtinut pole positionul! forza ferrari !
    7 2
  • DIFERENTA DE 2 SEC DIN CAUZA ROTILOR-INTRE ANT1 SI ANT 2-IMENS
    0 1
  • octav71
    Cu butonul de mapare, Mercedes trebuie sa puna puterea pe asfalt! In sectorul 1 a fost super ok, in sectoarele 2 si 3, un pic mai greu.
    De obicei, simularile de cursa(carburant mult in rezervor) se efectueaza in timpul antrenamentelor 3, nu in orima zi de antrenamente libere. Si asta din cauza suprafetei de rulare, care nu este gumata suficient, deci nu ofera feed-backul solicitat de tehnicieni.
    2 1
  • scuza ma octav,cred ca ai gresit cu privire la simularile de cursa! acestea de regula au loc in prima zi de antrenamente,in fp 2,in a 2 a jumatate a acestora! sper ca si colegii care mai citesc pe aici sau mai scriu cate ceva sunt de acord cu asta! sper ca nu te ai suparat! n am nici o intentie de a jigni cu ceva!
    7 0
  • octav71
    De ce sa ma supar? Accept ca pot gresi. Si da, ai dreptate.
    6 0
  • nu au cum sa fi fost cu rezervoru plin ferrari,prea mare dif intre ei si mercedes,nu mai zic de restu..cred ca de data asta mercedes au ceva de ascuns,sa vedem calificarile si cursa..
    2 0
  • in fp3,tot vettel e cel mai rapid! as vrea sa obtina si pole positionul,dar nu va fi asa simplu ! sigur mercedes a mers cu multa benzina in antrenamente! la fel as vrea sa cred c au facut o si cei de la ferrari! mi as dori sa fie asta diferenta reala,dar nu prea cred ca e asa ! in 10 zile ,de la 0.4 secunde in bahrain in favoarea mercedes , sa vina ferrari peste ei la 0.5 in rusia! forza ferrari!
    2 0
  • un fleac, ii ciuruieste
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru