Ferrari a întârziat dezvoltarea monopostului din 2016, însă exclude un eşec: "Este puţin probabil să nu luptăm cu Mercedes"

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit că a întârziat dezvoltarea monopostului din sezonul 2016, însă exlude varianta de a nu putea lupta cu rivalii de la Mercedes pentru titlurile mondiale.

Ferrari a fost echipa care a înregistrat cele mai mari progrese pe parcursul sezonul 2015, iar Sebastian Vettel a obţinut trei victorii prin care a pus uşor în umbră un nou an de excepţie pentru Mercedes.

Acest lucru a venit însă cu preţul întârzierii dezvoltării monopostului pentru sezonul care va începe în luna martie. Chiar şi în acest context, preşedintele Sergio Marchionne este convins că Ferrari va fi capabilă să lupte cu Mercedes pentru cele două trofee.

"Am forţat startul muncii în privinţa şasiului la monopostul din 2016, am intarzit un pic. Dar avem suficient timp şi suficiente resurse financiare pentru a face lucrurile potrivite în contextul regulamentului. Am abordat 2016 cu o idee foarte clară şi o interpretare clară a regulamentului. Este aproape imposibil ca monopostul să nu reprezinte o provocare pentru Mercedes", a declarat el.

Urmareste Automarket
Marchionne admite că Mercedes va înregistra de asemenea progrese majore în privinţa monopostului în pauza de iarnă, mai ales că are resurse financiare consistente, însă rămâne încrezător în abilităţile inginerilor Ferrari de a înregistra progrese.

"Sunt rivali de care trebuie să ne temem pentru că Mercedes este o companie cu o situaţie financiară potrivită pentru a gestiona în mod corespunzător cursele din 2016.

Au un nivel de cunoştinţe foarte înalt şi nu pot fi subestimaţi. Au făcut progrese uriaşe în 2015, aşa că sunt sigur că monopostul lor va fi îmbunătăţit semnificativ în 2016. îi respectăm, dar nu ne temem să luptăm cu ei pe circuit", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (19)

  • de cand astept asta,luptati nu numai vorbe..
    18 4
  • anonim
    daca va face un motor mai bun decat mercedes , nu va conta hemilton e mai bun decat kimi si vettel .
    20 38
  • Sa vedem testele de iarna si dupa aia discutam...
    Am o vaga senzatie ca tot in umbra Mercedes se va alerga in sezonul asta.
    23 5
  • Chiar daca motoarele vor fi egale ca putere, Mercedes cred eu ca va avea pachetul mai bun. Ramane de vazut. Sunt curios cine va fi a treia echipa.
    19 5
  • ciuruitu
    nu ar fi o mare surpriza ca a treia echipa sa fie RB
    18 2
  • Iliescu
    Iar se lauda si nu fac nimic. De vreo 10 ani de la Ferrari doar laude se aud. Ne-am obisnuit cu ei. Au avut un sezon norocos cu Mclaren si RBR scoase din carti bine de tot. Altfet...erau pe locul 4.
    17 9
  • basescu
    Iar isi iau astia avant :))))))))), la fiecare inceput de sezon fac ce stiu mai bine, bat din gura. Iar altii tac si castiga titluri.
    17 5
  • Sa vedem ca pina acum slabbbbb...
    9 4
  • cine va transmite f1 in 2016 in romania?
    4 0
  • rommy f1
    ferrari vor reveni, honda la fel, restul este vrăjeală
    1 2
  • @rommy
    vor reveni si tot Mercedes va castiga. In rest cum spuneai e vrajeala.
    3 1
  • Hi all si un la multi ani 2016!!
    JugaruGabi , in testele de anul trecut teamul Ferrari tineau "aproape" de cei de la MB si cu toate astea diferentele au fost mult mai mari in curse. Nu stiu de ce am impresia ca aceste antrenamente de iarna nu sunt decat niste " testari" reciproce.
    Dar sa speram ca vom vedea mai mult spectacol si spor decat anul trecut.
    4 1
  • nu stiu de ce dar 2016 simt ca o sa fie diferit pentru ferrari,cred ca au gasit ei ceva de aia se opun si schimbari motoarelor din 2017,sa speram..
    0 1
  • F1 din 1990
    STIE CINEVA UNDE VEDEM F1 IN 2016?
    1 0
  • lumea F1 nu doarme
    cat mai tine la voi concediul de iarna???

    http://en.f1i.com/news/38716-maldonado-seat-under-threat-over-late-sponsor-payments.html
    3 0
  • La Dolce vedem...sau RTL. Cat despre 2016, tot Hamilton ia campionatul:)
    3 0
  • @F1 din 1990: Pana in acest moment, drepturile TV pentru sezonul 2016 nu au fost cumparate de nicio televiziune din Romania.
    1 0
  • @anonim,esti putin anlfabet.
    0 0
  • dolce sport
    O sursa demna de incredere de la dolce sport (nu poate fi dezvaluita) a anuntat ca anul acesta nu se vor mai face investitii in drepturi tv. Probabil ca F1 va ramane in portifoliu doar intr-un parteneriat cu Digi (iti dau F1, imi dai CL). F1 poate urma doua cai - Digi sau Eurosport (dar si aici este haos dupa preluarea Discovery, iar prioritar ar trebui sa fie Premier League)
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru