Ferrari a stabilit un plan pe trei ani pentru a câştiga titlurile mondiale în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 29.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a realizat un plan pentru următorii trei ani pentru a câştiga titlurile mondiale în sezonul 2017. Echipa mizează pe o schimbare de strategie şi pe o modificare de cultură.

Esential 2008 este ultimul an in care Ferrari a castigat titlul constructorilor
2007 este sezonul in care Ferrari a castigat ultimul titlu mondial la piloti (Kimi Raikkonen)
Marco Mattiacci, care a preluat şefia Scuderiei Ferrari în luna aprilie după demisia lui Stefano Domenicali, a definitivat un plan pe termen lung pentru ca echipa italiană să revină în fruntea Formulei 1.

Într-un interviu acordat postului de televiziune SkySports, italianul a dezvăluit că a stabilit un plan pentru următorii trei ani care vizează o amplă schimbare de strategie cu scopul de a câştiga din nou trofee.

"Stabilim o strategie pentru următorii trei ani prin care vom vedea din nou Ferrari cu succes în vârful Formulei 1. Vrem să găsim o metodă de a organiza echipa într-un mod diferit. Cred că plecăm de la o bază puternică, pentru că avem bunuri importante şi avem tradiţie.

Trebuie să îmbunătăţim strategia şi modul în care lucrăm şi să îndepărtăm anumite abordări pe termen scurt în activităţile legate de curse, dar şi în cele tehnice", a declarat el.

În plus, Mattiacci admite că Ferrari are nevoie de o nouă cultură în privinţa modului de organizare şi colaborare pentru a avea şanse să-şi îndeplinească acest obiectiv.

"Vreau să întorc pagina din punct de vedere al culturii. Trebuie să avem o cultură diferită pentru că trebuie să modernizăm modul în care lucrăm, trebuie să creăm o presiune pozitivă care să ne permită să mergem înainte la fiecare cursă. O cultură în care oamenii lucrează şi comunică deschis, iar informaţia este deschisă pentru toată lumea", a adăugat el.

Chiar dacă fanii ar putea fi dezamăgiţi de timpul alocat de Ferrari pentru a câştiga un nou titlu, Mattiacci oferă că exemplu modul în care Mercedes şi Red Bull au ajuns în ipostaza de a domina Formula 1.

"Aţi văzut de cât de mult timp a avut nevoie Mercedes pentru a ajunge aici.

Aţi văzut de cât timp a avut nevoie Red Bull pentru a obţine ceea ce a obţinut. Aşa că ne va lua ceva timp. Nu suntem la fotbal, unde schimbi antrenorul şi cumperi doi jucători cu care vei câştiga titlul anul următor", a mai spus el.

Via SkySports

Comentarii (10)

  • @Mattiacii

    la gara cu tine!!!
    ce K#kt dureaza 3 ani ... ?
    din 2010 incoace tot se pregatesc ...
    mai bine di Monte il trimte iinapoi la masini de strada si-l aduce pe Brawn ...
    auzi la el 2017 ... si dc nici in 2017 nu castiga titlul o sa zica 2030???
    6 3
  • 1. RBR au avut nevoie de ceva ani dar au aparut in f1 de nicaieri... deci au plecat de la 0 iar Mercedes nu a plecat de la 0, avand traditie in motorsport, dar au venit dupa o pauza destul de mare.

    2. Daca in mod onest Matticci are dreptate si echipa are nevoie de 3 ani ca sa castige titluri, inseamna ca in ultimii 10 ani, dupa plecarea lui Brawn, Todt & CO a fost un dezastru general in organizare, cultura, etc.... si ma intreb cum este posibil acest lucru.

    3. Prin declaratia asta practic seful echipei le spune pilotilor actuali ca acestia se vor ocupa de dezvoltarea culturii la Ferrari si nu de castigarea de titluri. Si cum amandoi sunt mai aproape de finalul carierei decat de debut, oare cat de corect este sa le ceri sa isi sacrifice ultimii ani de pilotaj ca sa dezvolte cultura la Ferrari.

    In loc de concluzie: Mattiacci este un manager bun dar intreaga cultura actuala Ferrari este un mare bullshit sau Mattiacci se inscrie in linia "marilor" manageri de echipa pe care i-a avut Ferrari pana acum.

    Ca fan Ferrari sunt blocat de acesta declaratie. Indirect sunt invitat sa inchid televizorul pana in 2017 daca vreau sa imi vad echipa castigand....super treaba ...
    11 1
  • gata dom'le, s-au hotarat, planul pe 3 anui e clar definit, victoria e garantata. Imi aduce aminte de un amic, cand plecam la vreun chef graia:
    "Hotararea e luata,
    Nu ramane nimeni fata"
    2 0
  • cred ca vorbeste de Formula 1 pentru melci, cred ca tocmai ce a vazut animatia Turbo si a tras pe nas niste inspiratie..... Titlul luat de Ferrari este la fel de efemer ca si campionatul luat de Victoria BucurestI!
    0 1
  • :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Te adorrrrrr Mattiaciiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    Ich liebe Mattiaci!!!!!!!!!
    I love Mattiacci!!!!!!
    Ti amo Macciani!!!!!!!!!!!
    1 14
  • Pot sa modifice cultura culturilor si sa aduca pilotul pilotilor! Daca nu vor face inginerii un sasiu si un motor care imbinate sa fie cea mai buna masina de pe grila (sau macar egala cu cea mai buna sau cel mult mai lenta cu 0,05-0,10 sec pe tur) tot degeaba!
    Curios este ca ni9meni nu vrea sa sa schimbe cultura cand castiga... :))))
    2 0
  • Mirciulica, sa intelegem ca pe langa dus cu pluta mai esti si pe invers?
    5 1
  • Ferrari in prezent: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10577077_845793285452453_6769048233963422939_n.png
    6 0
  • @ferr1


    :))))))))))))))))

    foarte tare poza!
    5 0
  • red bull a avut si are cei mai buni oameni si buget nelimitat, mercedes cam la fel. asta e chestia.
    oricum anul asta ferrari a facut niste greseli mari care nu tin decat de debandada.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru