Ferrari: "Alonso termina pe podium în absenţa penalizării de cinci secunde"

de Daniel Popescu
Marti, 26.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că Fernando Alonso ar fi ocupat un loc pe podium în Marele Premiu al Belgiei dacă nu primea o penalizare de cinci secunde pentru o defecţiune la baterie suferită pe grila de start.

Esential 5 secunde a fost penalizarea primita de Fernando Alonso in cursa de la Spa-Francorchamps
7 este locul ocupat de Fernando Alonso in Marele Premiu al Belgiei
Speranţele lui Fernando Alonso la un rezultat important în cursa de la Spa-Francorchamps au fost năruite de decizia comisarilor de cursa de a-l penaliza cu cinci secunde după ce mecanicii au rămas prea mult timp pe grila înainte de start.

Spaniolul a suferit pe grilă o defecţiune la baterie care a necesitat intervenţia mecanicilor, iar şeful Marco Mattiacci consideră că, în absenţa acesteia, pilotul ar fi fost capabil să ocupe unul dintre primele trei locuri.

"Cursa lui Alonso a fost compromisă de o problemă de la start. Fără asta, cred că puteam termina pe podium. Ştim că am ratat o bună oportunitate, dar din acest accident vom învăţa să acordăm o atenţie obsesivă procedurilor noastre pentru a îmbunătăţi fiabilitatea", a declarat italianul.

În cele din urmă, Alonso a terminat cursa pe locul opt, transformat într-un loc şapte după ce Kevin Magnussen a primit la final o penalizare de 20 de secunde în clasamentul general.

De altfel, danezul a fost sancţionat pentru un duel cu Alonso, iar Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei, crede că şi acest lucru l-a împiedicat pe spaniol să obţină o performanţă mai bună.

"Penalizarea lui Alonso l-a costat şansa de a lupta pentru un loc pe podium şi trebuie să învăţăm să ne îmbunătăţim procedurile în urmă acestui incident. Din această cauză, cursa lui a fost compromisă şi, indiferent de strategia pe care o alegeam, ar fi rămas blocat în trafic. Din păcate, a suferit mult în spatele lui Magnussen, care avea o viteză mai bună pe liniile drepte", a adăugat el.

Via F1Zone

Comentarii (30)

  • daca si cu parca ...

    Mattiacci abereaza la fel de mult ca si Domenicali,
    nu stiu ce rost au astfel de declaratii ... daca nu eram atat de prosti, atunci eram mai destepti ... serios???
    31 2
  • Cred ferraristii drebuie sa se consoleze , ca anul asta este compromis si sa ne uitam la altii cum cistiga ,a mai ramas speranta la viitor ,,,Fortzaa Rosaa
    13 5
  • fier de 1
    ssst ca l suparati pe preaindragostitul ferr de una',daca nu i mangaiati dosul lui fAlconso sa vina el sa pupe si sa se indoape...
    5 6
  • ma leshi ...?
    2 8
  • Genul asta de penalizari , care nu influenteaza cu nimic cursa in sine, ar trebui sa dispara. Pana la urma problema a fost remediata in timp util si Alonso a putut sa ia startul fara sa incomodeze pe nimeni. Nu vad rostul unor asemenea penalizari, la fel cum nu vad rostul multor penalizari in acest sport. Acest lucru il spune printre randuri si Fry.
    23 4
  • tomberon
    "Din această cauză, cursa lui a fost compromisă şi, indiferent de strategia pe care o alegeam, ar fi rămas blocat în trafic. Din păcate, a suferit mult în spatele lui Magnussen, care avea o viteză mai bună pe liniile drepte"

    A patit si Alonso o data ce i s-a intamplat lui Kimi in fiecare cursa in afara de Spa (pentru ca trebuia sa astepte dupa strategia lui Alonso, nu pot intra amandoi in acelasi timp) si acum Ferrari il vaita... Nu dude, a fost mediocru si basta
    18 22
  • Test Driver 01
    Intr-un post mai vechi am explicat cam cum a fost gandita strategia din cursa din Belgia. Daca l-ati fi citit si analizat un pic, cateva secunde macar, ar fi reiesit ca tot ce spune Mattiacci este adevarat. Nu stiu daca chiar iesea un loc de podium dar un loc 3-4 era mai credibil decat un loc 8.
    17 6
  • da mai @teste, ai facut treaba maare in postul ala de 2 bani. Vezi ca ti s-a raspuns si acolo
    4 8
  • Laurentiu Mihut
    Ferrari nu puteau avea pretentii la Spa, asa cum nu ii vad bine nici la Monza. Calificarile au fost o exceptie, din cauza conditiilor mixte in care de regula Alonso exceleaza, aducand masina pe locul 4 in grila de start. Pe uscat lucrurile au stat cu totul altfel, degradarea pneurilor mai mare si vitezele pe liniile drepte au penalizat mult performanta. Cele 5 secunde au fost fatale, intr-un moment al cursei cand puteai sa scapi de trafic, ele s-au transformat in final intr-un minut.
    13 1
  • Penibil!!!! "Puteam termina pe podium". Serios?? Ati vazut cum a trecut Bottas de Kimi? Jalnici! Cu tot cu Alonso :-)
    15 16
  • cele 5 secunde care s-au transformat intr-un minut FACEPALM

    Serios? 1 minut, nici mai mult nici mai putin. Voi ati vazut de cate ori a ramas Kimi blocat in trafic din cauza strategiei Ferrari si apoi se certa cu ei prin radio?
    Acum sunt convins ca se trag toate sforile posibile sa il scoata pe Alonso in fata. De data asta a fost penalizarea si nu le-ar fi iesit cu nicio strategie si s-au lasat pagubasi.

    Si mai cred ca Santander l-a adus pe Kimi la Ferrari dar doar ca sa-l revitalizeze pe Alonso in ochii fanilor. Alonso dupa patru esecuri si un coechipier Massa (slab dealtfel, il bate si Bottas, l-ar bate oricine nu doar Alonso...) era in cadere libera. Dar daca aduc un pilot de calibru si manaresc incat sa-l scoata mereu pe Alonso in fata (prin strategiilede cursa ale celor doi) ii revitalizeaza impanatului cariera si lor castigurile.

    Sa se duca la McLaren?? Pentru ce? Acolo e Magnussen si lupta dreapta. Mai bine moare frumos la Ferrari, "supertalentul" neimpacat
    18 17
  • Nuuuuu!!! Fara penalizare pariez ca Fonso ar fi castigat cursa! N-ati vazut ce depasiri a reusit?Nici eu... Am vazut doar ca la final l-a depasit inclusiv Button.
    21 21
  • @Alexandra1710- Cum a obtinut Vodcanen un biet loc 4 au si aparut sustinatorii fanatici :)), pai pana acum in sezonul asta ai vazut vreo cursa buna facuta de bautorul finlandez? Eu am vazut ca Botas l-a depasit si pe kmishor al tau, oricum, cu o floricica nu vine primavara, vine toamna. Ia vezi cate puncte a strans kimi si cate alonsito si poate bunul simt o sa apara si pe straduta ta ;)
    16 13
  • tomberon
    in F1 e multa politica si se invart multi bani. Cred ca Kimi a stiut EXACT in ce se baga. Dar o parte din banii astia intra in conturile lui. La ce-i mai trebe bani? Pai banii sunt buni, dar depinde cine-i are ... Daca esti o bortzomega ce gafaie a moarte clar, multi sau putini e tot un drac pentru tine. Dar daca esti inca tanar si good looking, cum e Kimi,. banii sunt foarte utili :))) Asa ca hai sa nu-l mai plangem pe Kimi
    5 6
  • penalizarea e buna de scuza acum, dar la Spa Alonso nu se descurca bine (nu degeaba a ramas ultimul din grupul de patru: Magnussen, Button, Vettel, Alonso. Si McLaren-urile sunt mai slabe ca Ferrari anul asta, inclusiv la Spa). Si pe deasupra Kimi se descurca foarte bine la Spa.
    7 5
  • Manole
    Lui Kimi cred ca i-au taiat portia de vodca ca prea o facea de oaie. Poate se mai trezeste din amorteala.
    1 13
  • @jesus
    Anul trecut Alonso a terminat pe 2. Nu stiu pe cat a terminat-o Kimi. In calificari oricum a fost varza.
    2 8
  • Manole
    Prima data anul asta cand Kimi il bate pe Alonso. Cred ca e cel mai covarsitor scor dintre coechipieri. Macar punctul de onoare sa-l capate. Oricum in cursele care urmeaza nu-l vad bine pe Kimishor.
    3 10
  • inseamna doar ca Alonso anul trecut a avut la Spa o supermasina de a ajuns pe 2. Aici cu cel putin a treia masina a ajuns pe 8 ...
    2 10
  • calificarile au fost cu ploaie, prinzi un tur bun si gata. Kimi a gresit in Radilion si asta l-a costat. Dar dincolo de penalizarea pe care o arata staful ferrari cu degetul ei stiu ca Kimi a avut un ritm mai bun decat Alonso, care nu tine de penalizare
    9 4
  • ....eu consider ca daca ceilalti 21 de piloti abandonau ,sigur alonso castiga cursa....
    7 8
  • @jesus
    Daca spui ca Alonso a avut anul trecut o supermasina inseamna ca esti complet paralel cu sportul asta :), fara suparare, sau esti un common hater. Problema lui Raikkonen e ca nu stie pe ploaie, el mereu are cate o problema cand ploua. De unde stii tu ca Raikkonen a avut un ritm mai bun de cursa?
    4 2
  • a mai zis un celebru ganditor , dupa ce luase bataie cu 6-0 la fotbal, ca in afara de cele 6 goluri, echipa adversa (steaua in cazul asta) n-a mai avut nicio ocazie
    5 2
  • @ciuruitule
    tare asta!!!

    Lui Alonso ii trebuie o viteza de top mai mare ca sa depaseasca. Asa a stat si in spatele lui Petrov pentru ca daca are avantaj in viraje (cum a avut la Spa si Abu Dhabi) nu e capabil sa depaseasca. Per total ar fi fost mai rapid, fiind mai rapid in viraje, daca ar fi reusit sa depaseasca.

    Din pacate pentru el nu poate profita atunci cand are viteza mai buna in viraje, doar atunci cand are o viteza de top mai mare. Incearca mereu sa ia virajul cu radius mare (ceea ce te face rapid) dar nu te ajuta la depasire daca cel din fata te blocheaza.
    2 4
  • @ciuruitule
    "Din păcate, a suferit mult în spatele lui Magnussen, care avea o viteză mai bună pe liniile drepte"
    3 1
  • SERIOS?
    FARA STRATEGIA ECHIPEI FERRARI-VOTKANEN nu prindea nici locul 4!lasati dracu bautura si ginditi serios-pai daca nu intra inaintea lui ROSBERG unde era VOTKANEN? inteleg fanaticii din F1 care tin cu pilotii dar nu au treaba cu echipa-echipa care ii plateste-bai dar serios VOTKANEN prindea lejer locul 7-8-9-astea sunt locurile lui-asa cu indulgenta
    2 3
  • SERIOS?
    UN FAN VOTKANEN nu am vazut sa laude echipa FERRARI ca la adus pe ,preferatul lor pe locul 4...ba unul
    3 2
  • @ alexandra
    nici nu conteaza ce vezi tu.... daca te uitai la cursa vedeai ca a pierdut pozitii din cauza duelului cu Magnussen. Dar tu esti prea suparata ca Raikkonen nu se adapteaza la ferrari sau pentruu ca e ceva mai slab decat alonso.
    3 3
  • serios
    da mah analistilor, STRATEGIA, adica TOT AIA care l-a scos in fata pe Fonso in TOATE celelalte curse. Adica ei sunt de valoare egala, DIFERENTA O FACE STRATEGIA, asa cum s-a vazut la cursa asta. Restul depinde doar de ce prefera Monte, de data asta nu au avut incotro ....

    ANALISTILOR care stati si "ganditi" macar ganditi calumea nu doar partinitor, acelasi argument fiind bun doar pentru Fonso al vostru
    3 3
  • Nu contează cum am văzut eu cursa sau ce am înțeles din ea. Contează că sunteți mulți "specialiști" de pe aici care nu aveți bunul simț de a posta cu un anumit cont,de a respecta o identitate. Aici primează injuriile și e păcat că e așa din moment ce oricum la noi sunt puțini cei care urmăresc competiția.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru