Ferrari ameninta cu retragerea din Formula 1!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.05.2009
Ferrari va boicota sezonul 2010 al Formulei 1 in cazul in care regulamentul privind limita de buget va ramane in picioare.

Comitetul director al constructorului italian Ferrari a anuntat astazi, dupa intalnirea pe care sefii companiei au avut-o in Italia, ca echipa Calutului Cabrat se retrage din Formula 1 in cazul in care Federatia Internationala de Automobilism (FIA) nu schimba regulile impuse pentru sezonul 2010 a celui mai urmarit sport cu motor.

Conform oficialilor italieni, impunerea unui buget maxim pentru fiecare echipa in urmatorul sezon este inacceptabila. "Prioritatile viitorului in Formula 1 sunt urmatoarele: aceleasi reguli pentru toate echipele, stabilitate in ceea ce priveste regulamenteles si continuarea ideilor FOTA prin care costurile sunt reduse metodic si progresiv. Daca aceste principii indispensabile nu sunt respectate si daca regulile adoptate pentru 2010 nu se vor schimba, Ferrai nu are nicio intentia de a face parte dintre echipele care vor lua parte la Campionatul Mondial de Formula 1", sustin sefii Ferrari intr-un comunicat emis astazi dupa-amiaza.

Inscrierile pentru sezonul urmator al campionatului mondial au ca data limita ziua de 29 mai.

Pe langa Ferrari, Red Bull, Toro Rosso si Toyota au amenintat si ele ca se vor retrage din Marele Circ in cazul in care regulile anuntate pentru anul viitor nu vor fi schimbate. In plus, este doar o chestiune de timp pana cand celelalte echipe de uzina vor anunta ca vor boicota sezonul urmator. In Formula 1 exista in acest moment doar trei echipe independente: Williams, Brawn GP si Force India.

via | Ferrari

 

Taguri: Ferrari

Comentarii (15)

  • ______
    Desi sunt fan, sustin Ferrari!
    0 1
  • NeoGalaxy
    @Snatch
    Fan... al altei echipe sau? Pentru ca daca erai fan Ferrari ii sustineai oricum :)
    1 0
  • Foarte bine
    Pentru ca regulile din ultimii ani au devenit tot mai dure de pus in practica si se pare ca deja echipele s-au saturat. Pai Mosley si Eclestone au vrut micsorarea puterii motoarelor, un singur rezervor de benzina intr-o cursa, trecerea la motoare mai mici... lucruri foarte greu de atins chiar si in F1. Era normal sa se ajunga aici. Dar stati linistiti pentru ca Ferrari are un rol important in imagine F1 si de data asta FIA va trebui sa faca asa cum vrea Ferrari. Altfel s-ar pierde foarte multi fani F1 si implicit foarte multi bani.
    0 0
  • Bravo FERRARI!!!
    Desi nu sunt fan Ferrari, am respectat echipa si ceea ce reprezinta pentru F1. In urma acestui comunicat nu pot decat sa spun ,,jos palaria in fata dvs.''
    Consider ca toti fanii Formulei 1, indiferent de partea carei echipe ar fi, ar trebui sa sustina pozitia adoptata de Ferrari, Toyota, Red Bull si Toro Rosso.
    0 0
  • niste boi
    "Conform oficialilor italieni, impunerea unui muget maxim "
    :D
    0 0
  • mircea
    @BeeJay
    Umor involuntar de calitate marca Mester :)

    Multumesc de sesizare, s-a corectat.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Sunt fan al Scuderiei Ferrari F1. Si daca se retrag nu prea ai la ce mai fi fan nu ?! Sustin echipa si decizia orice ar face, asta era sensul.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Snatch
    Esti fan, trebuie sa le respecti decizia. Nu te mai face mai putin fan sau nu o sa le mai fii fan. Parerea mea :)
    0 0
  • ...
    respect ferrari pentru asta, ultima cursa pe care o urmaresc va fi cea de la Abu Dhabi, in caz k se vor retrage....sper k regulamentul sa se modifice si sa revina totul la normal, chestile astea cu reducerea cheltuielilor au luat-o razna si nu cred k mai are cine sa le opreasca, au intrecut toate masurile
    0 0
  • Miki
    Miki Alexandrescu comm TVR F1 in spatele lui M.Schumacher jos cu el http://www.formula1.com/photos/597x478/sutton/2009/d09esp1689.jpg
    0 0
  • Incotro totusi???
    Daca cineva a fost odata la o cursa poate admite faptul ca aproximativ 50% din fani sunt ai lui Ferrari.Daca nu vor mai fi Ferrari,Renault,BMW,nu va mai fi audienta,de aici rezulta direct ca nici incasari nu vor mai fi.De aici e clar ce urmeaza..
    Pe cine intereseaza ca pilotul XY,acum intrat in F1,se lupta pt locul 5-6.Fanilor le place sa-i urmareasca pe Kimi,Massa,Alonso etc, luptandu-se pt victorie.E clar ca din echipele noi, nici unul nu-si vor mai permite sa -i angajeze pe acestia.Si atunci incotro totusi?
    0 0
  • ctlnmihai
    Ferrari ameninta cu retragerea din Formula 1
    Nu sunt de acord cu limita de buget dar nici cu atitudinea echipei ferrari ,care dupa ce ani buni la randul a fost tratata preferential de catre fia - si aici vezi declaratiile lui Bernie Ecclestone de acum cateva luni care spunea k Ferrari ar fi fost tratata preferential in ceea ce priveste drepturile banesti care i-au revenit in urma tratatelor incheiate separat cu aceasta organizatie asa numita intelelegere Concorde - acum ameninta cu retragerea.
    1 0
  • super!!
    Bravo Ferrari! Sunt fan de ani de zile si nu pot fi decat de acord cu ceea ce au hotarat. Deja toate schimbarile de regulament tind sa omoare tot ce inseamna de fapt Formula 1: adica dezvoltare de motoare, competitie si spectacol. Si nu sunt de acord ca au fost tratati preferential; au avut si ei depunctarile lor la greu sau ati uitat ca lui schumi i-au luat toate punctele dupa incidentul cu Villeneuve, etc.? Asa ca orice s-ar intampla: FORZA FERRARI!!!
    0 0
  • Ferrari si retragerea
    tare imi pare mie ca atitudinea lui Ferrari este de gen : Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri..... Nu doar F1 are nevoie de Ferrari ci si Ferrari are nevoie de F1, F1 pierde imagine dar si Ferrari ar pierde la fel de mult pentru F1 este marketing si exercitiu de imagine si cum in momentul de fata atata masina cat si condiucerea si pilotii le sunt un fel de varza stricata prefera sa iroseasca timp pretios batand din gura inutil. Mi se pare mult mai logic sa vad un F1 pe pista, un F1 in care se lupta cat mai multe masini si nu doar o intrecere monomarca in care Ferrari sa se bata cu Ferrari da tot Ferrari sa castige..... Bugetul maxim mi se pare de bun simt si da sanse si producatorilor independenti pentru ca altfel cei trei independenti vor realiza ca sunt la cooperativa munca in zadar ( chiar daca Brawn conduce) si vor renunta si atunci in loc de 20 vor fi 14 masini si cum constructori astia sunt suficient de labili sa fuga la prima complicatie, a devenit sport national amenintarea cu retragerea. F1 inseamna mai mult decat azi, inseamna si maine si poimaine si la anu si peste 10 ani . DAca se merge pe cheltuieli colosale in continuare vom vedea o chestie mai urata ca un Oval american sau de genu cate o masina din 30 in 30 de secunde va pendula prin fata publicului...... Asta da spectacol grandios.....
    In ultima vreme Ferrari confunda sportul cu sportul lor favorit ; Batutul din Clanta..... daca vor sa se retraga.... asta este ... o sa apara alti in locul lor. De nu stiu cand se considera ca la urmatoarele schimbari F1 o sa moara ..... uite ca nu a murit ...... Sunt jenanti din pacate ......

    P.S. Sunt fan F1 si nu al unei echipe sau pilot, daca este spectacol poate sa castige si Lotus ca nu conteaza
    0 0
  • oldcioco
    Fortza Ferrari
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru