Ferrari anulează şansele la titlu ale lui Vettel: penalizare de 10 poziţii pentru schimbarea motorului

de Daniel Popescu
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Speranţele lui Sebastian Vettel la titlul mondial s-au năruit înainte de cursa din Statele Unite. La fel ca şi Kimi Raikkonen, germanul va fi retrogradat cu 10 poziţii pe grila de start pentru schimbarea motorului.

Esential 10 pozitii este penalizarea pe grila de start pe care o vor suferi Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen
66 de puncte este deficitul lui Sebastian Vettel in fata lui Lewis Hamilton in clasamentul general
9 puncte trebuie sa castige Lewis Hamilton in plus fata de Sebastian Vettel pentru a deveni campion mondial
Ferrari şi-a planificat un ultim update pentru motor pentru Marele Premiu al Statelor Unite, însă ulterior a decis să amâne introducerea acestuia, mai ales că Sebastian Vettel urcase pe locul doi în clasamentul general la 66 de puncte în spatele liderului Lewis Hamilton.

În cele din urmă, oficialii Scuderiei s-au răzgândit şi au decis să abordeze strategia iniţială prin introducerea update-ului la Austin, informaţie confirmată chiar de cvadruplul campion mondial.

"Vom avea o penalizare de 10 poziţii pentru un nou motor utilizat la acest eveniment, dar acesta a fost întotdeauna planul.

Nu este un mare secret sau o surpriză pentru noi. Planul a fost întotdeauna să avem cel mai bun motor disponibil în fiecare moment al sezonului. Cred că băieţii noştri de la motoare au făcut o treabă foarte bună, aşa că nu ar trebui să privim asta ca pe un punct negativ. Este ceva pozitiv", a declarat el.

Hamilton trebuie să obţină cu nouă puncte mai mult decât Vettel pentru a deveni matematic campion mondial după cursa din Statele Unite, iar penalizarea germanului îl ajută semnificativ să-şi îndeplinească acest obiectiv. Practic, în cazul în care Hamilton câştigă, Vettel trebuie să obţină cel puţin locul cinci pentru a rămâne în cursa pentru trofeu.

Chiar şi aşa, Vettel admite că şansele sale la titlu erau oricum prea mici pentru a fi luate în considerare. "Dacă ne uitam doar la această cursă nu este o veste grozavă, dar dacă ne uitam la întregul sezon a fost întotdeauna planul nostru să avem un nou motor până la finalul campaniei.

Sigur, trebuie să suferim aici, dar trebuie să privim partea bună, şi anume că vom face paşi mari în faţă, decât să ne uităm doar la penalizare", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • mirciozauru
    Bravo Ferrari. Cea mai buna decizie care se putea lua luand in considerare atat superioritatea neta a celor de la Mercedes cat si vremea prognozata. Sper, din tot sufletul meu rosu, ca acest ultim update sa fie de bun augur ptr urmatoarele sezoane. Forta Ferrari!!!
    27 2
  • Daca castiga Hamilton, Vetel trebuie sa ocupe locul 2 pentru a ramane in cursa pentru trofeu!
    16 1
  • Ce titlu penibil!Care sanse? Poate sa mearga Hamilton cu 3 roti in loc de 4. Hai sa fim seriosi si realisti. Nu au existat niciodata sanse adevarate la titlu pentru Ferrari sezonul acesta, cum nu a existat pentru nimeni. Sunt si ei constienti ca 2016 este prioritatea numarul 1. Daca se pun serios pe treaba probabil ca sezonul ce urmeaza vor fi cu adevarat periculosi. Sper sa progreseze toti si sezonul 2016 sa fie unul exceptional. Se poate!
    22 3
  • Iliescu
    Daca Updateul functioneaza vom vedea in ritmul de cursa. Mai bine risti si castigi decat sa stai cu maine in san...
    17 1
  • daniel
    Parca ati fi gandul.ro
    Ce sanse are Vettel la titlu? Cam cat o cepa degerata!
    Adica DELOC!
    Si oricum Ferrari nu a anult sansele lui vitel la titlu. De ce? Daca Lewis abandoneaza sau Vitelul e pe locul 2 nu au decat de castigat. Unde e "anularea sanselor"?
    In titlu?
    JALNIC!
    1 0
  • Sunt chiar tampiti, hamilton poate avea un accident in care poate fi spitalizat urmatoarele 3 curse, desi nimeni nu ii doreste asta. Macaronari.
    1 3
  • deci asta era asa zisa imbunatatire a motorului ... dam in el la maxim in primele curse si apoi dzeu cu mila
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru