Ferrari: "Avem nevoie de Raikkonen în 2015"

de Daniel Popescu
Marti, 22.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Mattiacci susţine că Ferrari are nevoie de serviciile lui Kimi Raikkonen şi în sezonul 2015, în ciuda rezultatelor modeste înregistrate de finlandez în acest sezon.

Raikkonen este pilotul de care Ferrari are nevoie anul viitor. Avem încredere în el, este campion mondial şi face parte din prezentul şi viitorul nostru.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Prestaţiile mediocre ale lui Kimi Raikkonen în prima jumătate a sezonului nu îi îngrijorează încă pe şefii Scuderiei Ferrari.

Fostul campion mondial a fost învins de coechipierul său Fernando Alonso în fiecare dintre cele 10 curse din acest an, însă şeful Marco Mattiacci insistă că echipa are nevoie de serviciile sale şi în sezonul următor.

"Aici nu suntem la fotbal. În Formula 1 nu vorbim în aceşti termeni. Da, vreau rezultate mai bune, dar Raikkonen este pilotul de care Ferrari are nevoie anul viitor. Avem încredere în el, este campion mondial şi face parte din prezentul şi viitorul nostru", a declarat italianul.

Esential 6 este numarul curselor pe care Kimi Raikkonen le-a terminat in puncte in sezonul 2014
Raikkonen a obţinut doar 19 puncte în 10 curse, însă după Marele Premiu al Germaniei a afirmat că simte unele îmbunătăţiri în privinţa monopostului.

Prin urmare, Ferrari va avea aceeaşi linie de piloţi şi în sezonul 2015, însă speranţele de progres se îndreaptă spre îmbunătăţirea monopostului.

De altfel, oficialii echipei mizează pe talentul directorului tehnic James Allison, a cărui primă creaţie va debuta pe circuit în luna martie pe circuitul de la Melbourne.

"Allison lucrează din greu la monopostul pentru anul viitor. Va fi primul său monopost pe care îl dezvolta pentru noi şi avem speranţe foarte mari", a precizat o sursă din cadrul Ferrari pentru publicaţia spaniolă AS.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • serjio
    Cred ca Kimi s-a epuizat deja , sper ca vor aduce pe cineva mai tinar si talentat . Sperante, sperante , sperante
    8 21
  • a spus de fapt ca chimi e important pentru Alison la dezvoltarea monopostului de anul viitor (primul dezvoltat integral de Allison)
    14 4
  • lumea uita ca la Monaco ar fi terminat pe podium daca nu era acrosajul cu Chilton ...
    a avut curse slabe si fara sa fie el de vina ... probleme cu franele. accidente, etc ...

    poate vedem la anul sezonul cu scantei intre Alonso si Kimi ...
    sper ca Alison sa faca o masina k lumea sa lupte cot la cot cu MB
    25 7
  • Ii mai cautati multe scuze lui Raikakanen asta?
    10 25
  • Adrian Fuchs
    Ferrari are mai degraba nevoie de milioanele pe care ar trebui sa i le plateasca lui Raikkonen daca l-ar scoate din echipa...
    11 12
  • bai boule pana anul asta nu a avut ma milioanele ?de ce nu au facut o masina competitiva,inca un prost care duce grija banilor la ferrari.Cata minte trebuie sa ti lipseasca ma sa spui asta?
    14 4
  • Cu siguranta lui Raikkonen i se va potrivi mult mai bine monopostul facut de Allison (vezi perioada Lotus) fata de cel de anul acesta iar cei de la Ferrari stiu acest lucru.
    14 5
  • Deci nici in 2015 nu vreti sa castigati...

    Nu stiu de ce unii insista ca Ferrari o sa faca un monopost special pentru Raikkonen, care in 2015 probabil se va retrage. Cine e nebun sa mizeze pe un pilot de 36 de ani? Si in 2015 Alonso va fi numarul 1 la Ferrari.
    20 16
  • Andrei
    Cu siguranta au mai fost "profeti" ded oi lei care spuneau ca lui Raikkonen i se va potrivi mai bine....mai bine decat lui Alonso nu i se va potrivi nimic. Sa fim seriosi. Actualul Alonso e mult prea bun pentru actualul Kimi. De fapt e zdrobitor pentru micul Finlandez. De fapt Massa a avut dreptate cand previziona ca Alonso il va "ucide" pe Kimi. Personal nu cred ca dupa 2015 va mai exista un Kimi in F1.
    3 6
  • ...asa ii convine lui Alonso, un pilot pe care sa-l surclaseze mereu, iar Kimi este pilotul perfect.
    1 24
  • mobius
    Mi se pare ilogic sa faci un monopost care sa se potriveasca pilotului care vezi Doamne nu are masina pe stilul sau si din cauza asta nu performeaza. Daca "teoria" asta ar fi valabila, atunci exista sansa sa pierzi si pilotul care merge bine, fara sa ai siguranta ca l-ai castigat pe cel "neadaptat". Rational este ca echipa, tinand cont de regulamente normative sa faca o masina cat mai competitiva, in raport cu ceilalti competitori, iar pilotii se obisnuiesc cu ea in functie de capacitati, mai repede sau mai tarziu. Sigur exista posibilitatea unor ajustari specifice fiecarui pilot, dar probabil unii nu stiu ce sa ceara.
    4 4
  • Fara suparare pt fanii lui Kimi insa acesta trebuie pensionat...
    4 7
  • teleki
    Eu l-aș fi pensionat încă din perioada Lotus.La fel și pe Vettel,pe Buton,etc.Plus Alonso.
    4 7
  • @teleki
    esti prea bland. Bunicu cand i-a vazut la teveu cum se invart pe circuit au zis ca ard motorina de pomana si ca i-ar trimite la pus ceapa pe toti
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru