Ferrari calmează spiritele: "Ştim unde trebuie să îmbunătăţim, nu suntem îngrijoraţi de performanţele motorului"

de Daniel Popescu
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maurizio Arrivabene susţine că Ferrari trebuie să-şi îmbunătăţească forţa de apăsare aerodinamică şi că motorul nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Ferrari a intrat în pauza de vară a sezonului 2016 într-un moment dificil, în care directorul tehnic James Allison a părăsit echipa, iar Red Bull a depăşit Scuderia în clasamentul constructorilor.

Totuşi, şeful Maurizio Arrivabene încearcă să calmeze spiritele şi afirmă că echipa ştie exact ce are de făcut pentru a remedia această situaţie.

"Ne reorganizam fără panică pentru că ştim ce trebuie să facem. Ştim exact zonele monopostului pe care trebuie să le îmbunătăţim. După Barcelona am făcut progrese minore în termeni de forţă de apăsare aerodinamică, dar motorul nu este principala mea îngrijorare. În pauză de vară ne oprim, dar după aceea trebuie să mergem cu acceleraţia la maxim", a precizat el.

Cu toate acestea, rivalii de la Mercedes consideră că Ferrari va traversa în continuare o perioadă dificilă din cauza plecării lui Allison. Cel puţin aceasta este opinia preşedintelui Niki Lauda, care crede că plecarea va aduce confuzie.

"În mijlocul sezonului, o astfel de schimbare proeminentă de poziţii nu reprezintă o veste bună şi aduce doar confuzii şi discuţii, în special când este vorba despre Ferrari", a precizat austriacul.

Via GrandPrix

Comentarii (6)

  • Pai tocmai aici e problema " forţă de apăsare aerodinamică " lipsa unui sasiu viabil s-a vazut inca de la inceput. Daca cei de la Red Bull la acest capitol au stat foarte bine, drept dovada ca imediat ce au mai ugradat motorul s-au apropiat vizibil de Mercedes, in schimb Ferrari au ramas pe loc.
    Sunt fan Ferrari insa sunt sceptic ca vor face un pachet competitiv si cand spun asta ma gandesc si la sezonul 2017 din pacate.
    21 1
  • Alonso a iubit scuderia 5 ani. cati o va iubi Vettel?
    11 3
  • de unde
    La sasiuri a dominat si domina Red Bull. La motoare a dominat si domina Mercedes. Ferrari la ce sa mai domine? Vor fi campiioni cand se vor retrage primii doi competitori. Iar Era lui Monte era peste cea a lui Marchione.
    3 1
  • serban
    @666 Și unde să plece Vettel ? Încă doi ani locurile cele mai bune, Merc și RBR, sunt ocupate ! La McLaren ? Nu cred, cu toate progresele, evidente, deși au început să intre constant în puncte, încă sunt cu un tur în urma liderilor. Iar la altă echipă ...
    5 1
  • GrosJan
    da, forta de apasare. S-a vazut cel mai bine in Spania si Ungaria cand Kimi nu putea sa-l prinda pe Max pe linia dreapta cu DRS-ul activat. Pentru ca Max iesea mai bine din virajul (ultimul viraj) ce precede linia dreapta. Apoi Kimi trebuia sa recupereze pe linia dreapta ce a pierdut in viraj si se termina linia dreapta pana se apropia el.
    8 2
  • Bla..Bla.si iar bla.......vrem fapte dl. Arrivabene Macar bine ca sunteti in continuare optimist. Intrebarea care se pune este cat va mai dura optimismul lui Vettel.....ca sa nu mai vorbim de Marchione.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru