Ferrari îi solicită lui Raikkonen îmbunatăţirea performanţelor în calificări

de Daniel Popescu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că finlandezul Kimi Raikkonen trebuie să-şi îmbunătăţească performanţele în calificări pentru a avea şanse să obţină rezultate mai bune în curse.

Esential 4 este cel mai bun rezultat obtinut de Kimi Raikkonen in calificari
este numarul curselor in care Kimi Raikkonen a avut o pozitie mai buna pe grila de start decat Sebastian Vettel
Kimi Raikkonen nu a reuşit să se ridice la înălţimea coechipierului Sebastian Vettel în prima parte a acestui sezon, iar una dintre explicaţii este dată de prestaţiile modeste din calificări.

Finlandezul nu a reuşit să-l învingă niciodată pe Vettel în calificări, iar cel mai bun rezultat al său într-o astfel de sesiune a fost locul patru în Bahrain. În contextul în care calificările joacă un rol important în economia unei curse, Ferrari îl îndeamnă pe Raikkonen să-şi îmbunătăţească prestaţiile pe un singur tur rapid de circuit.

"Problema lui Kimi a fost sesiunea de calificări. A fost prins în trafic şi a existat o diferenţă mare faţă de băieţii din frunte.

Dar în cursă a avut acelaşi ritm ca Vettel. Prin urmare, dacă îşi îmbunătăţeşte rezultatele din calificări, nu va avea probleme în curse, pentru că poate face o treabă bună", a declarat Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei Ferrari.

Dacă ar trebui să-i dau o temă pentru acasă, atunci să scrie de 100 de ori 'trebuie să fiu mai bun în calificări'.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Întrebat cum îl poate determina pe Raikkonen să obţină rezultate mai bune pe parcursul sesiunilor de calificări, Arrivabene a zâmbit.

"Dacă ar trebui să-i dau o temă pentru acasă, atunci să scrie de 100 de ori 'trebuie să fiu mai bun în calificări'", a adăugat el.

Raikkonen ocupă locul patru în clasamentul general cu 60 de puncte, în timp ce Vettel a acumulat deja 98 de puncte.

Via Autosport

Comentarii (24)

  • Ha,ha,ha...
    Cam asa e...cu o cursa buna din ani in pasti,nu faci puncte pentru echipa,si la final conteaza,vezi anul trecut...!
    Stiu ca se vor supara fanii lui Kimi,insa nu cred ca va mai concura pentru Ferrari de la anul cu asa diferenta fata de Vettel !
    19 8
  • care echipa e mai desteapta va cauta sa-l ia pe Verstappen
    17 3
  • querty
    Da-i o vodca si trimite-l naibii acasa! E patetic!
    5 9
  • serban
    Greu cu Verstappen, prea tanar, prea putina experienta, s-a vazut asta in "fantezia" de la Monaco, ii mai trebuie cativa ani, pana si Senna a stat trei ani la Lotus inaintea marii treceri la Mc Laren. Iar marile echipe nu au timpul si rabdarea necesara in a promova talente, acolo se cer rezultate imediate si poate de aceea in componenta lor intra numai piloti consacrati. Poate doar trecut mai intai pe la o echipa satelit.
    14 1
  • serban
    Ce sa-i mai solicite, se vede de pe Marte ca este definitiv in declin, nu mai are ce scoate din el, ultimii doi coechipieri l-au surclasat rau de tot. Asta este ultimul lui an in f1, gata, a zburat puiul cu ata, plecat de la Ferrari nu mai gaseste loc nici la Marussia.
    6 10
  • gigi k rai
    eu cred ca kimi nu beneficiaza de acelasi material de concurs dar echipa nu spune asta .Ptr ca nici in cursa in afara de Bahrain unde kimi a fost chiar mai rapid si decat cei de la mercedes nu are timpi mai buni decat Vettel .Iar cu traficul mai greseste si echipa ca nu-l scoate cand este mai liber pe circuit ,ca sa nu-mi amintesc ce sa intamplat anul trecut la hungaroring cand na trecut nici macar in q2 din cauza inginerului de cursa ptr economisirea unui set de pneuri si oricum mai sus de locul 4 nu va urca cea ce este bine ca de mercedes nu cred ca va trece cineva ,va fi un duel intern cu mici erori cum a fost cea de la monaco.
    14 6
  • A imbatrinit si Kimi...
    10 8
  • cred că asta demonstrează ce slab pilot e grosjean... :))
    oricum n-avea nimeni așteptări de la kimi. numai naivii credeau că se vor impune în fața lui vettel. verstapen dacă e atât de mare pilot pe cât se crede, deși nu e cazul acum, o să vină după ce pleacă vettel, altfel își îngroapă cariera. Peste 3-4 ani, când o să aibă verstapen un cuvânt de spus, poate vor mai veni alte echipe, poate vor fi alte forțe, poate își revine red bull, deși nu i-ar sta rău nici la mclaren, după retragerea lui alonso. oricum nici sainz nu e pilot rău. cred că se exagerează în cazul lui verstapen. în urmă cu 40 de ani îi era imposibil să conducă un monopost la vârsta asta. cu atâta tehnologie, s-a ușurat mult treaba pilotului.

    Cel mai probabil Bottas va veni în locul lui Raikkonen, iar plecarea lui Kimi e inevitabilă. Și o știe, poate că i s-a comunicat deja asta...
    9 14
  • pai daca il trateaza ca pe un sh e normal. masina lui e mai proasta, il baga pe circuit sau la boxe cand nu trebuie, anvelope mai putine la calificari etc . hai sictir, ferrari!
    9 3
  • sunt convins ca pana la sfarsit Kimi va mai prinde podiumuri !!!!
    13 1
  • kimi de 2 bani
    Ce sa prinda kimi? Poate, daca il lasa organizatorii inainte de cursa sa puna si el mana
    2 9
  • Despre Kimi doar atât vreau să spun :nu mor caii când vor câinii!
    13 3
  • F1 Vision
    Personal nu-l prea ingrijorat de performanta lui Raikkonen la Ferrari pentru ca... are un baietel de crescut si de asta concentrarea lui este in alta parte. Asa a fost si pentru alti piloti in trecut, Vettel si Grosjean anul trecut, iar acuma sunt ok. Sper doar ca Raikkonen sa fie un pic mai atent in calificari, si decent in curse, pentru ca poate sa fie mai aproape de Vettel, dar asta nu inseamna ca nu ar merita un loc si anul viitor la Ferrari. Personal as merge pe varianta de piloti actuala si in sezonul viitor, si dupa aia m-as gandi ce sa fac mai departe.

    Sa vedem cursa din Canada acuma :P
    10 9
  • Vettel a fost dominat de Ricciardo pt. este mai slab decat australianul si nu din cauza copilului,Grosjean a comis mai putine greseli anul trecut dar nu a mai avut monopost competitiv.Raikkonen nu este interesat de locul 2 si nu-si da mai da interesul.Atotstiutorul are opinii gresite de data asta
    9 2
  • F1 Vision
    @Icr: Scuze ca te intreb dar care este problem ta? De ce te deranjeaza asa de mult comentariile mele? Lucrezi cumva la Red Bull si stii ceva ce eu nu stiu? Daca da, arata si tu un CV ceva, o referinta, altfel parerea ta nu este cu nimic mai buna decat a mea plus, pare ca tu ai ceva personal cu Vettel...
    2 8
  • lcr pt. F1 Vision
    Poti sa comentezi ce vrei ca nu ma deranjeaza dar faza cu lipsa de rezultate din cauza copiilor mi s-a parut exagerata si mi-am spus si eu parerea.Nu lucrez la Red Bull si n-am tinut niciodata cu echipa austriaca totusi anul trecut Ricciardo a fost mai bun decat Vettel si toti au vazut asta.Sunt impotriva lui Vettel asa cum si tu esti impotriva rivalilor celor de la Ferrari.Apropo, stii ca nu esti in stare sa te tii de cuvant?
    8 2
  • F1 Vision
    @Icr: Nu am nici o treaba cu rivalii celor de la Ferrari. Nu am spus nimic rau despre nici o echipa, dar nu neg, sunt prea relaxat fata de tine si de altii care pareti ca aveti ceva personal cu anumiti piloti. Daca lucrai la Red Bull aveai ocazia sa vezi care este cel mai bun dintre cei doi piloti mentionati de tine. Daca ce am spus eu despre copii ti se pare exagerat, poti sa-ti intrebi parintii despre acest lucru. S-ar putea sa-ti ofere cateva argumente foarte importante, evident daca iti doresti asa ceva. Atata timp cat nu ai copii, trebuie sa fi un pic deschis in a discuta despre acest aspect. Eu personal pot sa-ti spun ca-i inteleg pe amandoi (ma refer la Vettel si Raikkonen) pilotii si primul pilot care a explicat acest aspect a fost M. Schumacher. Imi aduc aminte foarte cum povestea M. Schumacher despre cum se schimba pilotii (evident de F1) cand au copii, si sincer mi-a placut foarte mult prezentarea facuta de el, despre acest subiect.

    P.S. Eu nu simt nevoia sa te jignesc, desi tu o faci, sper sa intelegi ca numai o persoana frustrata si mai ales neputincioasa se rezulma la jigniri. Te inteleg ca esti frustrat despre multe lucruri dar eu sunt fan si nimic altceva. Nu simt nevoia de a te convinge sa tii cu pilotul/ii mei preferati, asa cum nu sunt nevoie sa te jignesc. Nu-i place ce postez, ok asta este.

    O sa te rog sa incerci sa postezi fara a mai folosi injurii. Ce faci mai departe este treaba ta, dar eu nu am nimic personal nici cu tine nici cu pilotii din F1, iar violenta limbajului tau... nu serveste nimanui.

    Nu imi aduc aminte sa-ti fi promis ceva, ca sa-mi incalc aceea promisiune.
    1 5
  • Dragon
    Vettel este clar mai slab decat Ricciardo !
    Daca era mai bun il batea in 2014 !
    6 4
  • lcr pt. F1 Vision
    Ai avut mai multe comentarii in care ai atacat in mod indirect pe cei de la McLaren si ti-ai batut joc de lipsa lor de performanta asa ca nu nega.Ti-am zis „ atotstiutorul” pt. ca prea incerci sa dai impresia ca tu le stii pe toate si nu cred ca te-am jignit prin acest termen dar considera ce vrei.
    Duminica ai zis ca noi doi nu avem ce discuta dar azi cand te-ai simtit atacat repede ai dat replica deci nu prea ai cuvant.
    7 2
  • F1 Vision
    @Icr: Singurul care se simte atacat este cel care foloseste jigniri, daca ma uit la comentariile tale, esti "castigator" de la distanta. Ca sa nu zic ca duminica m-ai complimentat cu "retardat", dar deh erai frustrat si neputincios, in toate cele 20 de comentariile sau mai multe ale tale. Daca tie ti se pare ok sa jignesti alte persoane care posteaza aici...

    Cat despre McLaren sau orice alta echipa, am comentat la fel, cand a fost ceva bun de spus despre McLaren nu m-am ferit s-o spun, dar nici cand au dat-o in bara nu mi-a fost rusine s-o spun. Si asta am facut-o si in cazul oricarei alte echipe. De fapt desi sunt fan Ferrari, nu am laudat nicioda echipa doar pentru ca sunt fan. Cand au gresit am fost primul care a avut curajul s-o recunoasca, la fel si in cazul oricarei alte echipe.

    Noi doi nu avem ce discuta, dar eu nu te-am jignit niciodata. Nu trebuie sa-mi placa mie ce postezi tu, dar nu te voi jigni nicioda. Plus mi-as cere scuze dar as gresi, un lucru de care nu pari capabil, cel putin pentru moment.

    Nu-ti fa griji, iti promit ca nu-ti voi mai raspunde la nici un comentariu. Si nici nu te voi jigni in vreun fel, iar eu nu-mi incalc promisiunile.

    O zi excelenta in continuare,
    3 7
  • lcr pt. F1 Vision
    In acel comentariu la care faci referire am folosit termenul de "ratat” nu "retardat" si nu ma refeream la tine ci la pilotul tau preferat care s-a bucurat ca a primit cadou locul 2.Eu nu jignesc persoane necunoscute,n-am nimic impotriva ta si nici nu ma deranjeaza ca tii cu Vettel asa ca n-am de ce sa te jignesc.Recunosc ca poate am jignit pe nedrept pilotii nemti dar fata de tine nu am gresit cu nimic si n-am de ce sa-mi cer scuze.
    7 4
  • @gigi k rai
    gigimel tu te uiti la golf ti-am mai zis...esti penibil in gindire....ca sa nu zic altfel
    1 0
  • McSquizzy
    De ce nu va ganditi si la faptu ca odata cu varsta si perioada pe care o petreci facand ceva..vine si blazarea. Si nu prea mai gasesti entuziasmul. Si nu mai ai aceeasi implicare. Si nu mai esti dispus sa-ti asumi multe riscuri. Personal cred ca cel mai greu lucru este sa iti mentii motivatia si constanta. Si cand vorbesti de o lupta la miimi de secunda, este groaznic de greu.

    Kimi are un temperament si o personalitate foarte interesanta, ceea ce el este astazi din punctul meu de vedere este bazat mai mult pe talentul nativ si mai putin pe munca sustinuta. Vettel munceste in schimb. Si Ferrari vede asta. Si oricare dintre voi daca erati in locul lui Arrivabene ati fi gestionat la fel situatia. Ori la bal ori la spital..

    ps: din motivele de mai sus, e foarte greu sa compari realmente 2 piloti. nu poti sa spui ca Raikkonen e batut de Vettel, Kimi e astazi mai mult interesat de salariul din F1 decat de rezultate. si nu poti spune ca Vettel a fost batut anul trecut de Riccardo (pentru ca Seb nu mai era sufleteste parte din redbull, nu-si mai dadea silinta, avea deja 4 campionate).
    1 1
  • @lcr pt. F1 Vision

    Nu pe naiba, nu are nimic cu Mclaren. Se crede atotstiutor dar e un om de nimic. Si da e o rusine si problema sa tzina cu cancerul formulei 1.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru