Ferrari, McLaren şi Red Bull au testat pneurile de ploaie la Paul Ricard

de Daniel Popescu
Marti, 26.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari, McLaren şi Red Bull au participat la o sesiune teste de două zile pe circuitul de la Paul Ricard în care au evaluat noile pneuri Pirelli pentru ploaie.

Esential 3 este numărul echipelor care au participat la testele de la Paul Ricard
Formula 1 a revenit la viaţă după o pauză de două luni cu o sesiune de teste programată pe circuitul Paul Ricard din Franţa. Sesiunea a fost solicitată de Pirelli cu scopul de a evalua o nouă compoziţie de pneuri de ploaie, iar testele s-au desfăşurat pe un circuit stropit artificial pe parcursul celor două zile programate.

La sesiune au participat doar Ferrari, McLaren şi Red Bull cu monoposturile din 2015, fără posibilitatea ca echipele să introducă modificări.

Daniel Ricciardo a stabilit cel mai bun timp în prima zi după ce a fost cronometrat cu 1:08.713, iar pilotul celor de la Red Bull Racing a fost urmat de Stoffel Vandoorne (pilotul de rezervă al McLaren) şi Kimi Raikkonen. În cea de-a doua zi, Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pentru Ferrari cu un timp de 1:06.750 şi a fost urmat de Daniil Kvyat (Red Bull) şi Vandoorne.

McLaren a suferit probleme tehnice în ambele zile ale sesiunii, în timp ce Kvyat a fost de asemenea nevoit să se retragă la standuri mai devreme în a doua zi.

Raikkonen nu este încă convins că noile pneuri de ploaie introduse de Pirelli sunt mai bune decât cele folosite sporadic pe parcursul sezonului precedent. "Cred că este prea devreme să spunem. Am avut aceleaşi pneuri ca anul trecut şi unele seturi de pneuri noi, dar cred că le preferăm în continuare pe cele de anul trecut. Totuşi, este un pic prea devreme să spunem", a explicat finlandezul.

În ultimele zile, Ferrari şi Force India au anunţat că noile monoposturi pentru sezonul 2016 au trecut testele de siguranţă ale FIA. Acestea urmează să debuteze alături de monoposturile celorlalte echipe cu ocazia primei sesiuni de teste din această iarnă, care va avea loc pe circuitul de la Barcelona în perioada 22-25 februarie. Sauber a anunţat deja că va participa la sesiune cu monopostul din 2015.

Teste Paul Ricard - Rezultate ziua 1:

Loc Pilot Echipa Timp Tururi
1 Daniel Ricciardo Red Bull 1m08.713s 99
2 Stoffel Vandoorne McLaren 1m09.131s 87
3 Kimi Raikkonen Ferrari 1m09.637s 99

Teste Paul Ricard - Rezultate ziua 2:

Loc Pilot Echipa Timp Tururi
1 Sebastian Vettel Ferrari 1m06.750 134
2 Daniil Kvyat Red Bull 1m06.833 113
3 Stoffel Vandoorne McLaren 1m07.758 127

 

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • doamne ajuta au aparut doua stiri noi..:)),sant ele vechi dar tot e ceva..
    31 0
  • Pe principiul "mai bine mai tarziu decat niciodata":)) Doar ca in presa nu prea merge asa
    14 0
  • ce site de stiri ,sunt 3 stiri banale in acest an.Bravo automarket voi sa va ocupati in continuare cu noi astia care ne certam pe aici pe site :)))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru