Ferrari nu a greşit strategia în Austria: pana lui Vettel, cauzată de resturi de materiale de pe circuit

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pirelli a confirmat că pana suferită de Sebastian Vettel în cursa din Austria a fost provocată de resturi de materiale de pe circuit, astfel că Ferrari nu a greşit strategia germanului.

Sebastian Vettel a abandonat în Marele Premiu al Austriei după o pană suferită în turul 26 într-un moment în care ocupa prima poziţie în clasament.

Pilotul Scuderiei Ferrari a preferat să rămână mai mult timp pe circuit decât rivalii săi cu scopul de a recupera poziţiile pierdute din cauza unei penalizări de 5 locuri, astfel că principala ipoteză a fost că pneurile erau prea uzate.

Prin urmare, Ferrari a fost acuzată că a greşit din nou strategia germanului, însă Pirelli a anunţat miercuri rezultatele unei investigaţii realizate după cursă. Potrivit producătorului italian, nu există niciun indiciu care să arate o uzură exagerată a pneurilor, astfel că cel mai probabil pneul a fost distrus de resturi de materiale prezente pe pistă.

"Puţinele părţi rămase din pneul în cauză, împreună cu o comparaţie detaliată a celorlalte pneuri utilizate în cursă, au dezvăluit că nu există niciun semn de uzură sau defecţiune la cauciucul dreapta-spate.

În consecinţă, problema pare să fie cauzată de o bucată de material care a condus la distrugerea pneului", precizează Pirelli într-un comunicat de presă.

Via Pirelli

Comentarii (7)

  • Cum kkat nu a gresit cand Kimi a intrat de pe 2 si a iesit pe 5 ??? Verstapen cea mai buna strategie, Ariva... e cu capu rau de tot
    18 5
  • Ce Dumnezeu resturi au mai putut aduna cei de la Pirelli din pneul acela care am vazut cu totii cum s-a dezintegrat. Da-o-n bambilici, astia de la Pirelli sunt buni sa cerceteze accidente aviatice, au descoperit ei ca nu exista nici o urma de uzura la pneul dreapta spate... incredibil.
    18 5
  • mobius
    Ce ati fi vrut sa spuna ca ei producatori de pneuri pentru F1 au o problema?
    18 3
  • @Hami...esti tu asa specialist in pneuri si sti exact cum se cerceteaza un set de gume? Ma indoiesc.
    9 9
  • Da cum sa nu ce naiba cine crede in asta sa fim seriosi :)))))
    Ce sa iti spun nu ma Vettel a avut ghinionu sa faca explozie din cauza resturilor de pe circuit
    8 1
  • robert
    A fost un ghinion evident. Se poate intampla oricui. Dau oricum dreptate colegilor care sustin ca la capitolul strategie Ferrari nu sta bine deloc.
    Inca un an plictisitor in care Mercedes face legea.
    Pentru iubitorii de suspans poate se lovesc iar cei de la Mercedes si iasa din cursa ca in Spania daca nu ma insel.
    Abia astept cursa de duminica.
    11 2
  • In formula 1 nimeni nu recunoaste nimic(vezi ex. Rosberg),si asa un pneu mai putin uzat suporta mai bine debriurile decat unul super uzat cum aveaa domnul Vettel.Deci au gresit strategia.Din nou!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru