Ferrari: "Nu există nicio scuză pentru ratarea podiumului şi lipsa de progres"

de Daniel Popescu
Marti, 09.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că nu există nicio scuză pentru eroarea lui Kimi Raikkonen care a condus la ratarea podiumului la Montreal, dar nici pentru lipsa de progres în privinţa performanţelor motorului.

Am aruncat un podium pe fereastră. Nu există nicio scuză.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Ferrari a obţinut doar locurile patru şi cinci în Marele Premiu al Canadei prin Kimi Raikkonen şi, respectiv, Sebastian Vettel, la capătul unui weekend în care echipa a înregistrat o serie de defecţiuni tehnice.

A fost prima cursă a noului sezon în care Ferrari nu a reuşit să urce pe podiumul de premiere, iar explicaţia a fost dată chiar de oficialii Scuderiei, care au admis că eroarea comisă de Raikkonen în acul de păr în urma căreia a pierdut timp preţios a fost provocată de setările agresive ale motorului.

Şeful Maurizio Arrivabene nu este însă impresionat de aceste explicaţii şi consideră că nu există nicio scuză pentru această problemă.

Mă aşteptam să fim mai buni cu update-ul, dar în loc de asta suntem mai în spate.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
"Ar fi mai bine să nu spun ce gândesc.
Adevărul este că am aruncat un podium pe fereastră. Nu există nicio scuză. Podiumurile ar putea părea plictisitoare acum, dar este şi mai rău să nu mai ajungi acolo"
, a declarat el pentru postul de televiziune Sky Italia.

În plus, italianul este profund nemulţumit de faptul că Ferrari nu a arătat semne de progres comparativ cu Mercedes, în ciuda faptului că a folosit două jetoane pentru îmbunătăţirea motorului.

"Nu avem nicio scuză. Mă aşteptam să fim mai buni cu update-ul, dar în loc de asta suntem mai în spate", a adăugat el, referindu-se la podiumul obţinut duminică de Valtteri Bottas pentru Williams.

Via GMM

Comentarii (13)

  • si cam are dreptate!
    18 0
  • Pai domnu' Maurizio, tu nu-l citesti pe nebunu' de Mircea? V-a spus dupa Malaysia ca dupa ce veti introduce anumite update-uri veti regresa...
    23 1
  • McLaren a anuntat mai devreme ca-l va recruta pe "reputatul" ingineri McLaren_Mircea_1984, care va fi ingineri de performanta al celor de la McLaren in sezonul actual. Se asteapta ca cei de la McLaren sa fie atat de dominanti incat vor putea incepe cursele in marsalier si tot le vor castiga.

    Speram la mai multe detalii, in orele urmatoare.Button este extaziat de aceasta informatie.
    27 7
  • In dulcele stil Ferrari...ne-am obisnuit. In loc sa imbunatateasca mai rau fac! Alonso avea dreptate. La Ferrari nu s-a schimbat nimic. Locul 2 nu este suficient iar ei de catva ani incoace s-au abonat.
    11 8
  • Cand vor redevenii obligatorii mesajele inteligente pe Automarket.ro? In prezent 90%+ dintre mesaje sunt incarcate doar de retard mintal si de alte probleme specifice celor cu un IQ mai mic sau egal cu numarul de la pantofii unui copil de 6-12 luni!
    8 12
  • Socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ si nici Merc nu sta degeaba cu sau fara jetoane. Oricum Kimi va pleca cel mai probabil, la sfarsitul campionatului
    13 4
  • Afirmatia asta loveste si in Kimi
    Probabil ca acesta este ultimul sezon la Ferrari...
    14 2
  • pai ar fi fost mai in fata cu Vettel luand startul de pe 2 sau 3. Update-ul nu poate suplini si erorile de pilotaj sau startul din spatele plutonului
    7 3
  • si Montoya facea piruete pe circuit in 2005 si 2006. Au fost ultimii ani pentru el in F1
    8 2
  • Dragon
    Montoya a fost si este un pilot de valoare ! La el au fost alte probleme !!
    7 6
  • Nu stiu daca a gresit Raikkonen acolo, dar a dat locul 3 pe gratis, si fara sa fie presat de un alt pilot sau de problem tehnice. In rest sa vedem cum vor decurge cursele viitoare, mai sunt 12 inca.
    6 1
  • Acu au masina dar n-au piloti. Dar ce vorbesc, am uitat de Fetel, fata mare a F1 care cu ale lui titluri nenumarate va rezolva problema ;), se lupta el singur cu Mercedes. Locul 5 este unul de mare rezonanta. Kimishor, va fi scos ca o masea stricata pentru a doua oara, dar ce mai conteaza, e obisnuit.
    3 11
  • Ha,ha,ha...
    Greseli au facut toti si se vor mai face,sunt si ei tot oameni la urma urmei.Ce e mai ingrijorator pentru Ferrari,e faptul ca nu pot ajunge din urma si de depasit nici atat monoposturile Williams,in special pe cel pilotat de Bottas...dovada ca sunt in cele mai multe cazuri cel putin egali in regim de cursa (vb de cursele in care au fost intercalati,nu de Monte Carlo,clar) !
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru