Ferrari prezintă noul monopost pentru 2017: elemente comune cu Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 24.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit vineri noul monopost pentru sezonul 2017, care include o aripă în formă de T deasupra carcasei pentru motor, la fel ca în cazul rivalilor de la Mercedes.

Ferrari a devenit vineri a şasea echipă care îşi dezvăluie noul monopost pentru sezonul 2017 al Formulei 1, la capătul unei prezentări online care a fost transmisă în direct de la Fiorano.

Noul monopost este predominant roşu, cu numai câteva elemente albe remarcate pe cele două aripi şi pe carcasa motorului. Principalul element de noutate este o aripă în formă de T amplasată deasupra carcasei motorului, o inovaţie adoptată inclusiv de rivalii de la Mercedes prin exploatarea unei lacune a regulamentului tehnic. Plăcile exterioare ale caroseriei au de asemenea un design agresiv.

Urmareste Automarket
Ferrari mizează şi în acest sezon pe serviciile lui Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen, iar Scuderia speră să aibă parte de un sezon semnificativ mai bun decât cel de anul trecut.
În 2016, echipa îşi propusese să obţină victorii încă de la debutul sezonului, însă în cele din urmă nu numai că nu şi-a îndeplinit obiectivul, dar a fost surclasată în clasamentul constructorilor şi de Red Bull Racing, care a progresat semnificativ în a doua parte a anului.

De altfel, Ferrari a trecut şi printr-o restructurare a departamentului tehnic după ce directorul tehnic James Allison a părăsit echipa şi a fost înlocuit de Mattia Binotto.

Via Ferrari

Comentarii (27)

  • acum urmariti in direct lansarea monopostului mcklaren pe gp update f1
    13 13
  • seamana cu marusiia e aproape identik
    10 11
  • Raikkonen a parcurs deja cateva tururi cu noul monopost..
    14 6
  • robert
    Frumoasa masina.
    Anul asta batalia cu Mercedes o va da Ferrari. Punctul lor slab pana acum si anume sasiul a fost construit in colaborare cu Dallara care numai cu asta se ocupa. Teoretic ar trebui sa fie un plus, practic .. vom vedea
    RBR nu cred ca are motor sa se bata.
    17 9
  • nice ...
    adica Ferrari intreaba pe Dalara cum se fac sasiurile bune
    6 8
  • Unde o semana cu Mercedes, nu stiu... care t e dentic cu cel de la Mercedes? parcedes nici nu are forma asta in spate, a lor este lasata in jos, de fapt sunt singurii de pana acum care nu au coada ai dreapta.
    Pai ce sa faca Ferrari adaca si-au dat seama ca nu se pricep la sasiuri, sau cel putin, nu se mai descurca de ceva ani, il produc in colaborare cu Dallara. Simplu, modificarea asta trebuia efectuata de mult timp, ca acolo au pierdut de atatia ani.
    8 4
  • de ce nu or fi facut si Ferrari nasul ala mai lat ca cel al Mercedes.
    5 5
  • Pana si Mclaren au eleronul fata mai lat, lat cat toata latimii monopstului cu tot cu amvelope, iar dau cu batul in balta astia de la Ferrari. Deja incep sa ma enervez,
    7 7
  • Toate ca toate, dar de dragul sponsorilor, au realizat ditamai filmuletul de prezentare, ce puii mei atata prezentare http://www.gpupdate.net/en/videos/8522/ferrari-s-sf70-h-presentation/. I-au aliniat pe aia ca pe niste marionate, ca sa nu mai zic ca ii infatiseaza pe barbos si pe brunetul ala in stange, de parca sunt niste comunisti din aia de se lauda cu realizarea lor. Cand ma uit la ei, parca il vad pe Putin la decernarea premiilor de la Sochi. Ce papucii mei, lasati naibii marketing-ul si produceti monosposturi de formula 1! Ca de 10 ani, ne vindeti doar marketing si atat!
    9 3
  • Jenson Button va fi pilotul de rezerva al echipei Mclaren si va fi prezent in paddock-ul echipei Mclaren pe durata sezonului 2017
    4 4
  • @Alex: Te enervezi degeaba, eleronul fata nu acopera rotile fata, conform regulamentului trebuie sa fie mai mic cu 20 cm comprativ cu latimea monopostului care este de 200 cm (si include rotile fata).

    Eleronul fata al masinii McLaren are exact cat are si eleronul fata al masinii Ferrrai adica 180 cm.
    14 1
  • @Ferrari :P
    9 0
  • Si atunci la Mercedes, de ce este exact unde se termina rotile?:D
    Ati vazut monopostul MClaren? Arata frumos insa posta unul pe un site strain si cam are dreptate=)))
    Ce-i drept, cam seamana:))
    http://www.husqvarna.com/us/products/lawn-mowers/7021p/961330005/
    3 11
  • @Alex: Uite trei poze sa vezi cum sta treaba cu aripa fata:

    McLaren: http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/24/pictures-new-2017-mclaren-car-finally-appears/c5bpg8hwcaafxr4/

    vs Mercedes: http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/23/pictures-mercedes-uncover-the-car-everyone-has-to-beat-in-2017/2017-silver-arrows-launch-first-shots-4/

    vs Ferrari: http://www.f1fanatic.co.uk/2017/02/24/pictures-ferraris-new-f1-car-for-2017-revealed/ferrari-sf70h-3/

    Personal cred ca toate cele trei aripi fata... masoara 180 cm.
    8 1
  • Mda, Ferrari are o poza de sus si m-a indus in eroare.
    2 6
  • Cea mai urita masina din competitie...alaturi de INDIA....va zice un fan infocat FERRARI-la cum arata,nu cred ca are mari pretentii in batalia cu MERCEDES...parca este mult mai slaba pe AERO-nici nu mai conteaza motorul....se intoarce ENZO in mormint....asemenea bot urit...cu ridicatura aia...zici ca este o masina de LEGO
    10 11
  • ce observ la FERRARI....GURILE de RACIRE ale motorului sunt total diferite de restul masinilor-sunt foarte sus...interesant
    14 1
  • Caruta rosie pentru vitaca rosie....vitica o sa raga cursa de cursa ca nu conduce turma
    5 4
  • JOS CIUMA ROSIE!!!
    5 4
  • Acum urmeaza Rbr care va prelua ce e mai bun de pe fiecare monopost prezentat deja, adevarul ca au si cei mai buni tehnicieni dar...
    2 0
  • Pana la urma important e sa aibe rezultate pe pista. Personal cel mai mult imi place Sauber.
    5 1
  • GrosJan
    vetel e fericit, are cu sa dea in kimi la start .
    4 5
  • Banciu
    Aripa fata e cea mai banala din competitie. Daca o compar cu ce au Mercedes sau Mclaren la care sunt elaborat construite. Iar "conceptul size 0"..ei bine, la ferari e "size 10". Si o caramida e mai aerodinamica. Dar e buna pentru fetel. Ba, sa va luati gandul, cu Mercedes se vor bate doar Red Bull. Au echipa, masina si mai ales piloti. Hai pa.
    5 9
  • Ciorbea
    Un frankenstein-o masina rupta si lipita, cusuta pe ici pe colo. Un Ciorbea in f1.
    4 2
  • Motorul Ferrari suna ca Honda din 2015!! Acelasi grohait in virajele lente!
    3 3
  • robert
    Conducatorii de Logan cu motor de 1,2 vorbesc de motorul Ferrari (grohaie?? s-a inventat un DEX nou si noi nu stim?)
    hai sa asteptam competitia si nu va mai dati cu parerea aiurea despre ceva ce nu stiti.
    Si pentru invidiosi si necunoscatori Ferrari a fost mereu in top la capitolul motor. Altele au fost problemele acolo. Abia astept sa le inchida gura la bautorii de energizante care dupa cum observam le face rau la creier.
    1 0
  • Am gasit cel putin 4 (patru) elemente comune intre echipele Ferrari si Mercedes: folosesc o masina de F1, cu patru roti, au un pilot finlandez, au un campion mondial care piloteaza masina cu cel putin 2 (doua) titluri si Niki Lauda, care a pilotat pentru Ferrari, este manager la Mercedes.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru