Ferrari: "Schumacher era introvertit. Vettel este privit de ingineri ca unul dintre ei"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maurizio Arrivabene a comparat caracterul lui Michael Schumacher cu cel al lui Sebastian Vettel, însă a fost criticat dur în Italia sub pretextul că l-a insultat pe septuplul campion mondial.

Schumacher era un introvertit care se deschidea doar unui cerc restrâns de oameni. Vettel este mai luminos, iar băieţii îl privesc ca pe unul de-al lor.

Maurizio Arrivabene
Sef Ferrari
Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei Ferrari, a acordat recent un interviu publicaţiei italiene Corriere della Sera în care a făcut o comparaţie directă între modul în care s-au integrat la Ferrari doi dintre piloţii de referinţă ai Scuderiei, Michael Schumacher şi Sebastian Vettel.

Italianul a afirmat că principala diferenţă dintre cei doi este că Schumacher era introvertit, în timp ce Vettel este extrovertit.

"Schumacher era un introvertit care se deschidea doar unui cerc restrâns de oameni. Vettel este mai luminos, iar băieţii îl privesc ca pe unul de-al lor", a declarat el.

Comentariul său a generat însă o avalanşă de critici în Italia, acolo unde fanii au considerat că Arrivabene l-a insultat pe Schumacher. Oficialul Scuderiei a fost nevoit să clarifice situaţia în cadrul unui alt interviu, acordat de data aceasta postului german de televiziune RTL.

"S-a generat o mare controversă din nimic.

Cu tot respectul, am spus întotdeauna că Schumacher şi Vettel sunt piloţi grozavi şi, desigur, diferiţi. Schumacher este un mare campion şi om, ca şi Vettel. Asta am spus, dar sunt oameni diferiţi. Schumacher este introvertit, Vettel este extrovertit. Asta este tot. Amândoi sunt prietenii mei şi, dacă l-aţi fi cunoscut pe Schumacher, aţi şti ce grozav este. Pe Vettel este mai uşor să-l cunoşti. Comentariile mele nu pot fi catalogate drept ofensatoare la adresa lui Schumacher. Din contră", a explicat el.

Via Motorsport

Comentarii (13)

  • 2 campioni de plastic, ambii fiind opera lui bernie! Era marilor piloti s-a sfarsit la Senna!
    11 66
  • Cu tot respectul pentru tine Maurizio, dar aici nu ai dreptate. Schumacher a fost de toate pentru toti insa sub nici o forma nu poti sa spui ca a fost introvertit. Daca cineva a fost deschis fata de echipa si i-a putut motiva, atunci el a fost acela. Era primul care sosea la motorhome si ultimul care pleca.
    Evident, dupa un anumit timp a restras cercul in jurul lui, insa era Michael Schumacher, adica cel care a reanviat teamul Ferrari dupa zeci de ani de chin pe pistele de F1.
    37 4
  • Fanilor respectivi ar trebui să li se pună dex-ul în mână, să descopere şi ei semnificaţia cuvântului introvertit.
    Este ca în bancul cu moldoveanca căreia i s-a spus: "eşti divină!", iar ea a replicat: "di vină eşti tu!".
    30 7
  • @automarket Maurizio deja a negat de vreo 2 zile chestia asta care umbla prin presa....
    10 0
  • @Sumi7 - Faptul că era deschis faţă de echipă, că venea primul şi pleca ultimul, nu relevă caracterul lui Michael Schumacher.
    Putea fi atât introvertit, cât şi extravertit.
    Eu cred că Maurizio Arrivabene îl cunoaşte destul de bine.
    9 13
  • @AliceVogans Ai citit declaratia lui Maurizio? Aia in care zice ca el nu a spus asa ceva?
    7 1
  • JeSuisCharlie
    @Alice din tara minunilor
    Probabil ca Maurizio Arrivabene s-a referit expres la relatie strict pilot si membrii teamului cand a amintit de introvertirea lui Michael si nu la caracterul lui de om in general.
    Lasati "ziaristii" sa speculeze fiecare declaratie si nu fiti voi mereu asii paginilor de socializare,
    15 0
  • Din nou declaratie de politician si macaronar, dezmintita dupa ce e facuta. Tipic latina! A prins glas macaronarul dupa ce a castigat de 3 ori in acest sezon (e adevarat ca victoriile au fost de conjunctura si nu datorita performantelor echipei pe care o conduce). Nu am fost niciodata fan Schumacher, dar aceasta declaratie este de carton ca si Vetel si Arivabene
    3 7
  • Am citit biografia lui Schumi si sa stiti ca nu era deschis cu intreaga echipa si asta nu este un lucru rau. Nimeni nu a spus ca este mai rau decat Vettel, doar ca avea anumite lucruri ce le tinea pentru el si pentru cei apropiati din jurul lui. Schumi era complet deschis pe parte tehnica la fel ca si Vettel dar Vettel este deschis si "amical" "emotional" cu echipa tehnica pe cand Schumi tinea partea sentimentala pentru el si cei apropiati lui.
    Cititi prima data cartea si dupa aceea sa comentati aiureli.
    8 1
  • @charlie - Psihologul Carl Jung, despre care sunt sigură că nu trebuie să-ţi amintesc cine a fost, a divizat oamenii în două categorii, extravertiţi şi introvertiţi, în funcţie de principalele aspecte ale "caracterului" lor.
    Dacă ai fi citit cu atenţie comentariul meu şi ai fi fost cât de cât inteligent, l-ai fi înţeles.

    Apropo, în argoul american una dintre semnificaţiile cuvântului Charlie este "a guy's penis".
    Poţi să-mi traduci, te rog, ce înseamna "je suis charlie"?
    9 10
  • JeSuisCharlie
    @ Aliceceabunalatoate

    Avand in vedere ca te numesti o Alice, sunt ferm convins ca sti semnificatia oricarui cuvant ce deriva din penis sau care duce ca inteles la acest obiect sfant ptr. tine.
    Insa noi, barbatii, aici vorbim de formula 1, de piloti si de cursele lor si nu de psihologi sau de alte organe atat de dragi tie mami.
    Cat priveste inteligenta mea, daca tu imi suge..rezi ca sti mai multe atunci iti acord privilegiul sa -mi dai lectii, dar in particular .
    Cat despre franceza "je ne parle pas bien français", deci "allez-vous-en "!
    Si a-propos, Carl Gustav Jung a mai spus, citez "Toate lucrările omului îşi au originea în fantezia creativă. Şi atunci, cu ce drept desconsiderăm imaginaţia?" Deci je suis désolé e., excusez-moi Alice.
    8 2
  • Cand este vorba de Michael Schumacher, sincer orice comentariu este de prisos!

    Case Closed.
    11 0
  • :)
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru