Ferrari solicită schimbarea regulamentului pentru modificarea motoarelor în timpul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că producătorii ar trebui să poată modifica motoarele şi în timpul sezonului şi a iniţiat deja discuţii în acest sens cu celelalte echipe.

Esential 3 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor
Regulamentul tehnic prevede că motoarele pot fi modificate numai în pauza dintre două sezoane şi numai dacă schimbările au loc din motive de fiabilitate, securitate sau pentru reducerea costurilor.

Această regulă a transformat Mercedes în favorită certă la titlu încă de la debutul sezonului, întrucât Ferrari şi Renault nu au nicio posibilitate de a îmbunătăţi performanţele unităţilor. Din acest motiv, Ferrari consideră că regula ar trebui schimbată pentru a permite unele modificări şi în timpul sezonului.

"Da, într-un anumit fel, regulamentul nu ar trebui să fie atât de rigid. Mi-ar plăcea să existe anumite oportunităţi pe an pentru a lucra la motor", a precizat şeful Marco Mattiacci.

În acest sens, oficialii Ferrari au discutat cu ceilalţi şefi de echipă pe marginea acestui subiect cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei.

Totuşi, este greu de crezut că echipele care folosesc motoare Mercedes vor fi de acord cu o astfel de schimbare a regulamentului.

"Continuăm să discutăm despre cum putem îmbunătăţi, dacă este nevoie, orice zonă a produsului Formula 1. În Belgia am avut o cursă grozavă, dar cred că există anumite zone unde trebuie să lucrăm. ADN-ul Formulei 1 înseamnă inovaţie, posibilitatea de a-i prinde din urmă pe cei mai rapizi şi de a fi la fel de rapid ca cel mai inteligent. Pe asta voi insista când voi reprezenta Ferrari, iar una dintre zone este îngheţarea motoarelor", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (11)

  • Hmmm ...

    Probabil au mai gasit cateva ajustari sa mai stoarca din motorul acela ceva CP in plus

    numai ca nu sunt in concordanta cu limitele regulamentului ... ha ha

    sa vedem ce poate obtine Mattiacci ...
    mai bine lasa sa rezolve di Monte cu batranul Bernie si cu Todt ... :))))))))))))
    8 0
  • ai grija ce-ti doresti ... Asta le-ar mai trebui celor de la Mercedes si ar mari diferenta
    6 5
  • Normal ca si Mercedes isi doreste sa dezvolte motorul. Ceilalti ii vor ajunge. Poate nu anul asta, dar la anul sau peste 2 ani, sigur. Prin urmare, Mercedes trebuie sa-si construiasca iarasi un avantaj sau il vor pierde pe acesta. E si interesul lor sa li se permita dezvoltarea motorului, mizand pe faptul ca asa cum au castigat pana acum, pot castiga si de acum incolo. Insa e cam riscant, dar mai bine risti decat sa te prinda adversarii si sa ai "mainile legate".
    9 0
  • Si daca primesc derogatia asta si Ferrari si Renault nu au cum sa i mai ajunga din urma pe cei de la Merc,nemtii stau bine din punct de vedere al sasiului fata de italieni cu mult,si sigur sa construiesti o noua masina cu motor upgradat n ai cum in timpul sezonului,au gresit rau treaba cu turbo si nu cred ca mai au vreun licar de speranta 2 -3 ani,sa ma insel ...sper.
    6 2
  • si daca s-au schimbat pneurile in timpul sezonului, ce ar avea daca ar lucra si la motoare?
    5 1
  • sper sa schimbe piloti...pe votkanen si alfonso
    3 11
  • Eu zic ca mai bine ar schimba o parte, destul de importanta, dintre suporteri!
    2 6
  • suporterii nu pot fi schimbati. Nu sunt angajati si platiti ca sa fie suporteri, nu pot fi "dati afara".
    1 1
  • La asta cei de la Ferrari trebuiau sa se gandeasca cand au semnat inghetarea dezvoltarii motoarelor desi ei ar fi avut drept de veto.
    Acum insa pot sa se lege de faptul ca Honda abia anul viitor va veni cu un motor si astfel ar avea un avantaj fata de ceilalti constructori.
    0 0
  • @pablo Nu cred ca Ferrari a folosit candva dreptul de veto. Probabil Bernie nu le da voie sa-si faca de cap cu acest drept, caci altfel nu stateau ei cuminti. Cu toate ca o astfel de atitudine din partea lui Montezemolo ar fi benefica pentru echipa si ar arata tuturor ca Ferrari vrea sa castige ceva, nu sa fie doar o masina pe circuit.
    0 0
  • bernie
    Bai ferrule dupa ce ca postezi tot felul de imbecilitati te mai dai si mare maestru de strategii politice.Oare cat de tampit poti sa fii sa-ti imaginezi ca echipele motorizate de mercedes vor da vrabia din mana pe cioara de pe gard!!!Nu vor accepta niciodata dezvoltarea motoarelor ptr simplul fapt ca avansul motoarelor mercedes este unul destul de mare si nu au garantia ca va fi la fel daca vor permite dezvoltarea lor.Ba chiar pot fi ajunsi din urma de Renault si ferrari.Mai degraba asa cum zicea Soxy o intelegere intre monezemolo bernie si todt ar duce la schimbarea regulamentului ceea ce nu ar fi corect.Ce vina are mercedes ca idiotii de la ferrari si-au dorit si facut un motor mai mic ptr al compensa prin aerodinamica cand ei sunt praf de ani de zile la capitolul asta??? LOL!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru