Ferrari: "Trebuie să îmbunătăţim în special motorul şi aerodinamica"

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pat Fry consideră că Ferrari trebuie să îmbunătăţească toate aspectele monopostului, în special motorul şi aerodinamica, pentru a putea fi competitivă în sezonul 2015.

Esential 4 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor
28 de puncte trebuie sa recupereze Ferrari in detrimentul celor de la Williams
3 curse au mai ramas pana la sfarsitul sezonului
Ferrari speră să lase în urmă un sezon 2014 în care nu a reuşit să obţină performanţe majore şi să beneficieze de un monopost semnificativ mai competitiv anul viitor.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, directorul departamentului de inginerie Pat Fry consideră că inginerii trebuie să lucreze la toate aspectele monopostului, în special în privinţa motorului şi a aerodinamicii.

"Cu siguranţă am acumulat numeroase cunoştinţe. Comparativ cu rivalii noştri, a devenit clar unde trebuie să îmbunătăţim. Trebuie să lucrăm în toate zonele monopostului şi ne-am stabilit câteva obiective clare pentru unitatea de propulsie şi pentru dezvoltarea aerodinamică, întrucât ambele sunt esenţiale.

Trebuie să ne îndeplinim aceste obiective şi pe asta ne concentrăm la fabrică acum, la fel cum se va întâmpla şi în următoarele cinci luni", a declarat el.

Ferrari speră însă să obţină şi locul trei în clasamentul constructorilor în finalul acestui sezon. Cu trei curse înainte de final, Scuderia are de recuperat 28 de puncte în faţa celor de la Williams, motiv pentru care echipa pregăteşte noi update-uri pentru Marele Premiu al Statelor Unite de la sfârşitul acestei săptămâni.

"După cursele din Japonia şi Rusia, am avut trei săptămâni pentru a ne pregăti pentru Statele Unite şi Brazilia. Săptămâna suplimentară ne-a oferit mai mult timp pentru a fi gata şi pentru a pregăti teste specifice. Aceste vor avea loc pentru a învăţa mai multe lucruri despre performanţele monopostului şi pentru a încerca să îmbunătăţim, dar în acest stadiu stăm cu un ochi mai mult pe 2015", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (12)

  • Bani consumati inutil pentru sezonul asta.
    Monopostul e varza.
    16 3
  • Deci trebuie imbunatatit motorul si aerodinamica, sa intelegem ca la termica, frane si suspensii sunt ok.... buna treaba, sa iti dai seama la final de sezon..
    12 2
  • :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    16 16
  • Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele... esenţiale... Din această dilemă nu puteţi ieşi... Am zis!
    9 2
  • Vezi ca ia Ponta acciza la palinca de prune.
    11 4
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Mai taci ma acolo,esti pe nicaieri,dar vrei sa pari stiutor peste tot!
    Vorba aia: dupa ce ca....mai si semnalizezi?!
    Vezi-ti de amarul tau si ia-ti o pauza,macar pana la anul....si la multi ani :) !
    7 8
  • Motorul a fost foarte prost anul asta !
    6 1
  • mobius
    Recunosc dupa cum se vede ca monopostul nu este ce ar trebui sa fie, dar este curios de ce sunt suparati pe Alonso. Ceeace este insa hilar este ca in fiecare an din ultimi cinci au stiut cu precizie unde trebuie sa imbunatateasca. Ar mai fi ceva, ceva ce tine probabil de spiritul nostru latin (la noi ar fi de inteles, dar la italieni si mai ales la Ferrari e foarte curios), vor sa-i depaseasca pe cei de la Williams dar in ultimile doua curse, nu au stiut cum sai mai puna bete in roate tocmai pilotului care aduce doua treimi din punctele echipei ducand masina cu riscuri majore peste limitele ei. Sunt curios ce se va intampla in ultimile trei curse, din acest punct de vedere, cu siguranta nimic semnificatif fara sustinerea lui Alonso, ba chiar ar putea sa-i intreaca si McLaren.
    4 4
  • Mclaren sigur o sa-i intreaca in ultimele curse. Ba chiar la constructori.
    3 1
  • Ferrari
    @ingerulol motorul nu a fost prost, a avut foarte putine probleme de fiabilitate, din pacate a fost slab (ca putere) si masina cu aerodinamica de caramida! Mercedes si Williams se lauda cu masini bune si aerodinamic, RBR cu masini bune din punct de vedere aerodinamic dar cu motor slab si neffiabil!
    4 0
  • ovidiu15081982
    ei mereu stiu ce tb facut, ce tb sa imbunatateasca dar de 5 ani incoace fac numai masini varza, normal ca s-a saturat si Alonso, e pilot de formula 1 nu tractorist ! si la anul o sa fie la fel de varza...Vitelul nu e in stare sa dezvolte masini....daca nu era Newey era zero barat ! O sa treaca inca 10 -15 ani pana o sa ia urmatorul titlu !
    2 5
  • @ovidiu15081982
    Bine ca a fost Alonso mare dezvoltator de masini! Bai Ovidiule!!!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru