Ferrari: "Vettel şi Raikkonen pot forţa pentru a reduce la zero diferenţa faţă de Mercedes"

de Daniel Popescu
Joi, 21.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că un efort suplimentar din partea lui Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen pot face ca echipa să reducă la zero diferenţa care o separă de Mercedes.

Nico Rosberg a dominat autoritar primele trei curse ale noului sezon, însă Ferrari a demonstrat că a făcut progrese şi nu a avut şansa să lupte pentru victorie şi din cauza unor probleme de fiabilitate sau acroşaje între piloţi.

Şeful Maurizio Arrivabene crede însă că diferenţa reală dintre cele două echipe este de numai o zecime de secundă şi că poate fi eliminată printr-un efort suplimentar din partea celor doi piloţi.

"În calificările din China puteam avea ca obiectiv pole positionul. După calculele noastre eram la o zecime de secundă în spatele Mercedes, o diferenţă care putea fi redusă chiar şi la zero cu un efort din partea piloţilor. Dar nu s-a întâmplat", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Rosberg admite că Ferrari reprezintă o ameninţare, însă este mai degrabă îngrijorat de progresele înregistrate de Red Bull Racing.
În ciuda faptului că utilizează un motor Renault relativ modest, echipa austriacă a obţinut un loc doi în calificări prin Daniel Ricciardo, în timp ce Daniil Kvyat şi-a trecut în cont un podium.

"Red Bull a fost o surpriză. Au fost aproape în calificări şi cursă, chiar dacă Ferrari este chiar lângă noi, iar Red Bull era la o jumătate de secundă. Dar au făcut un pas mare, ceea ce este surprinzător având în vedere că nu au la fel de mlta putere ca noi, aşa că este o forţă pe care trebuie să o luăm în considerare", a explicat germanul.

Via Motorsport, Autosport

Comentarii (19)

  • Rosberg castiga anul asta pt. ca e foarte norocos.Ferrari au obiceiul sa inceapa bine sezoanele si sa le termine prost si in plus forma pilotilor nu-i recomanda la titlu.Oricum sper sa nu mai avem curse gen China in care toti favoritii exceptandu-l pe Rosberg sa aiba problema
    17 5
  • serban
    Vorbe, vorbe și iar vorbe, despre pole, despre cursă, iar eu, fan Ferrari, vreau fapte, de vorbe sunt sătul, din 2009 nu aud decât vorbe, Așa că umilință, ciocul mic și muncă la greu, pentru că până la Mercedes, în poza de mai sus apare și un Red Bull !
    13 2
  • bernie
    Bai icr esti foarte "inteligent" puisor...atata perspicacitate ca la tine rar am vazut ...Bag seama ca in visele tale umede ai pilotat alaturi de Rosberg in echipa in locul idolului tau...Ce noroc pe Rosberg ca piloteaza la Mercedes si ce ghinion pe iubitul tau ca a castigat 2 titluri cu cea mai buna masina!!!Daca atit intelegi tu din f1 atunci posteaza cu spor la ineptii baietel pe acest site ptr ca uneori ne cam plictisim pe aici fara tine..Apropos...Daca taceai in stirea asta ai fi avut oarece credibilitate in cea de mai sus dar asa te-ai scapat in chilotei...Pune-ti un pampers puisor...
    2 16
  • mobius
    Diferenta dintre monoposturi este, cred eu, in acest sezon, zero (ma refer la Mercedes si Ferrari), de unde rezulta ca si consecinta ca problema este ori la piloti, ori,strategia echipei este deficitara. Oricum cu un monopost mai bun, cu un pilot mult mai "titrat" echipa se comporta mai prost decat in perioada Alonso.
    8 11
  • Echipa tehnica -50%, pilotii-50% de vina pentru rezultatele din primele 3 etape.
    7 2
  • De remarcat ca in sfarsit au reusit sa termine cursa cu ambele masini!
    12 0
  • Ha,ha,ha...
    In calificari imi e greu sa cred ca vor reusii sa-i bata,chiar cred ca au ceva in plus cei de la Mercedes,setare,mapare agresiva...chiar nu mai conteaza,dar pare ca pot obtine mereu mai mult ! In schimb in regim de cursa este posibil ca Ferrari sa fie la bataie,mai ramane sa-i si depaseasca pe pista,ceea ce iar e foarte greu,s-a vazut la Hamilton in pluton,si e cu atat mai greu cand monoposturile sunt apropiate ca performanta. Ar mai ramane depasirea prin strategie diferita la boxe/pneuri...insa pana acum Ferrati nu a excelat nici aici,sau daca au facut-o,erau departe de Mercedes...
    Cred ca ideea ca sunt aproape ca si performanta i-au facut pe pilotii Ferrari sa forteze mai mult si sa greseasca oarecum neasteptat,vor sa reduca diferenta in portiuni de traseu unde teoretic ar fii mai rapizi,insa pare ca acel eventual atuu nu este atat de mare sau este exploatat peste limita monopostului...?!
    Incepe sa se simta o oarecare nerabdare,au inceput sa puna presiune direct pe piloti,ceea ce nu este chiar ok...
    10 1
  • La Ferrari este in traditie sa fie presiune. Alonso a simtit-o pe pielea lui si s-a saturat de etern loc 2. Este randul lui Vettel sa simta presiunea.
    9 1
  • Schumy
    In sfarsit un cartonas galben pentru pilotii Ferrari, in special fetel. A gresit ca o fata mare, tot ca o fata mare s-a plans in si dupa cursa. Penibil. Si unii indraznesc sa-l compare cu Schumacher. Da, poate la sex.
    10 11
  • lcr pt.bernie
    Stiu ca-mi pierd timpul raspunzandu-i unuia care nici literele nu le deosebeste dar fie:Rosberg a castigat in Australia datorita safety-carului iar in Bahrain si China toti adversarii au avut probleme in primele tururi.Daca nici asta nu-i noroc inseamna ca norocul nu exista.

    Am dreptul sa tin cu ce pilot vreau si cred ca nu ti-am dat motive sa ma jignesti si sa vii cu aberatii.Tu intri aici doar ca sa ataci pe altiii si se vede ca nu ai nici o treaba cu f1 pt. ca mesajele tale sunt la fel de aberante cu ale tizului tau.
    15 6
  • bernie
    @icr..Bravo tata...Esti foarte spiritual n-am ce za zic...Bine ca ne-ai luminat tu pe noi astia muritorii de rand ca norocul face parte din sport cum uneori face parte si din viata...Toata lumea are partea sa de noroc in sport ca si in viata...La fel ca si idolul tau cu care nu-ti interzice nimeni sa tii...Dar un lucru simplu ce tine de spiritualitate trebiue sa-l intelegi baietel...Acela de a respecta parerea altora ,ori tu ai un comportament arogant , superficiall si iti place sa epatezi si sa faci pe destepul cu noi...Dar aceasta parere trebuie bazata pe argumente cat de cat serioase si nu ineptii debitate de putinii neuroni posedati de unele specimene...Eu nu-i atac decat indivizii de care tocmai ti-am pomenit ptr ca urasc prostia si pe prosti, iar daca tu crezi ca faci parte din aceasta categorie atunci iti doresc spor la ineptii...Cu oamenii normali discut cat se poate de normal si respectuos...Asa ca te rog sa faci un efort si sa ne lamuresti tu pe noi cam ce intelegi tu din ce se intampla in F1 de cativa ani incoace ca nu vreau sa te supun la chinuri prea mari intorcandu-ne prea mult in trecut...uite eu iti spun cat se poate de succint parerea mea...aceea ca echipele si masinile ii fac pe piloti campioni in ultimii ani si nu viceversa cum crezi tu despre idolul tau nepretiut ,de neegalat si de neinlocuit mai frustratule...
    7 13
  • lcr pt.bernie
    Probabil urasti prostii pt. ca se aseamana prea mult cu tine.Ai prea multe greseli pentru un geniu si in plus nu faci diferenta intre „ i” si „ l” dar tu esti mai ocupat sa-i faci prosti pe cei ce nu-ti impart parerile.

    Nici Schumacher si Senna nu deveneau campioni cu o masina slaba chiar daca erau niste genii.In f1 conteaza masina aproximativ 80% dar si valoarea pilotului este foarte importanta si daca erai tu intr-un Mercedes o cursa nu terminai.Poate ar trebui sa te intrebi de ce Mercedes l-au adus tocmai pe britanic .Tu il urasti pe Hamilton si nu vrei sa vezi ca-i unul dintre cei mai talentati piloti.Singurul adevar e ca Lewis castiga curse si campionate iar tu imprastii frustrare si invidie.

    Te rog pe viitor sa-mi ignori mesajele iar eu voi face la fel cu ale tale pentru ca nu am ce discuta cu persoane pline de ura,invidie si frustrare.O zi buna in continuare!
    10 5
  • bernie
    @icr..Bai baiatule esti praf si pulbere crede-ma...Si ptr faptul ca nu vrei sa mai conversam te inteleg..Ti-ai epuizat argumentele si ai ramas fara replica aidoma stii tu cui [prietenii stiu de ce]...Acum o sa-ti dau si eu ultima replica...Probabil din cauza lipsei de educatie sau de inspiratie ti-ai ales acest nick icr care inseamna pe intelesul majoritatiinseamna Institutul Cultural Roman... Sau poate tu te-ai gandit la alte variante cretinoide...Este doar treaba ta...Eu mi-am ales acest nick cu care postez in semn de ironie la adresa celui care conduce F1 catre o disolutie totala...Ca nu stii sa deosebesti lucrurile bune de cele rele in F1 ar fi cum ar fi...Si eu te-as lamuri ca in timpul lui Senna si Prost era vorba de 2 piloti in aceeasi echipa si au castigat titlurile fiecare in felul lui si cum s-au descurcat fiecare...Dar probabil tu nici nu erai nascut atunci...Eu nu urasc nici un pilot cu bunele si cu relele lui numai ca nu pot accepta parerile unor fani impatimiti si realisti [respect ptr ei ] si ale unor frustrati si needucati in F1 cum ca pilotii sunt ca niste zei si ei fac tot spectacolul in F1...Apropos puisor...Tocmai idolul tau declarat si a acceptat ideea ca jocurile in F1 le fac FIA , Bernie echipele si sponsorii...Ti-am explicat ca unui copil de gradinita.. Daca nici acum nu te-am putut lamuri inseamna ca esti un caz pierdut baietel...
    5 4
  • Alonso este încă cel mai bun pilot de pe pistă!! Păcat că după ce a fost campion a avut ghinionul să piloteze mașini din ce în ce mai slabe!!!
    5 5
  • Pun aiurea presiune pe piloti si astia vor gresi in ultima curba, cum au facut data trecuta.
    2 0
  • Sa fie dat afara betivul ala de finlandez! De la el a pornit toata povestea duminica in cursa! Si nu e la prima isprava!
    3 7
  • Alonso nu a fost vreodata cel mai bun de pe pista. In 2005 si 2006 Schumacher, Button (cel putin) erau mai buni ca el dar nu aveau masina. Apoi a venit Hamilton si le-a aratat tuturor ce-i cu campionul Alonso. Acum e ridicol sa spui ca ar fi cel mai bun cand si Vandrome ii da ceata daca are ocazia nu mai zic de Rosberg sau Hamilton. Cam asa au stat si stau lucrurile, restul sunt basme cu zei.
    3 4
  • Alonso nu a fost vreodata cel mai bun de pe pista. A avut sansa lui, a castigat cum a castigat si Hill. Apoi a plecat Schumacher dar a venit Hamilton ... Acum si Vandrome e mai bun decat el.
    3 4
  • Arrivabene are dreptate si vrea sa-si forteze pilotii acum, mai ales ca Ham are probleme. Stie ca pilotii lui pot da mai mult si-i pot intrece pe cei de la Mercedes. Cred ca si pe cei din echipa tehnica ii indeamna la fel. Ferrari trebuie sa se bata pentru victorie! Chestia ca masina nu e destul de asa si pe dincolo nu mai merge cu Arrivabene. Toti trebuie sa traga tare, iar sezonul e lung. Hai la treaba! Forza Ferrari!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru