Ferrari: "Vettel trebuie să fie cu adevărat norocos pentru a câştiga titlul"

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că Sebastian Vettel trebuie să fie cu adevărat norocos pentru a putea cuceri titlul mondial în acest sezon.

Esential 59 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Sebastian Vettel
125 de puncte mai sunt disponibile in joc in ultimele 5 curse
Cu cinci curse înainte de finalul sezonului, Sebastian Vettel ocupă locul trei în clasamentul general şi are de recuperat 59 de puncte în faţa liderului Lewis Hamilton. Speranţele sale la titlul mondial depind în mare măsură de eventualele probleme pe care le-ar putea întâmpina rivalii de la Mercedes.

Totuşi, în contextul în care germanii au revenit la forma obişnuită cu ocazia cursei de la Suzuka, Maurizio Arrivabene, şeful Scuderiei Ferrari, consideră că Vettel are nevoie de mult noroc pentru a cuceri trofeul.

"Dacă câştigi la loterie, devii milionar. Pentru a câştiga la loterie trebuie să fii norocos. Aşa că, dacă avem noroc, da (n.r - putem câştiga titlul). Dar trebuie să fim cu adevărat norocoşi", a declarat italianul pentru agenţia de presă Reuters.

La rândul său, Vettel admite că şansele de a pune mâna pe titlu sunt mai degrabă teoretice, însă insistă că va lupta atât timp cât există şanse matematice, mai ales că soarta titlului nu mai depinde de el.

"Nu se termină până nu se termină.

Există o şansă şi ce fel de pilot ar înceta să mai creadă? Ştiu că este dificil pentru că rivalii sunt foarte puternici, dar trebuie să continuăm să credem, altfel nu ar avea sens să luptăm. Cred că va fi dificil, dar cine ştie ce se va întâmpla? Trebuie să ne facem treaba. Restul nu este în mâinile noastre, ci probabil în mâinile lor", a explicat cvadruplul campion mondial.

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Ceea ce conteaza este sa fim acolo, aproape de ei pe podium.
    Insa la anul altfel discutam, cel putin asa sper!
    23 2
  • Cu noroc Vettel ia locul 2. Doar cu noroc.
    14 4
  • @Sumi 7 - F1 e o afacere. Depinde cine pompeaza bani mai multi pt a schimba regulamentul in favoarea lor. Vremea Ferrari a trecut la fel cum si vremea Mclaren, Williams sau RBR. Cine stie cine mai vine acum...poate Haaas si odata cu schimbarea regulamentului in 2017 ii vezi campioni. Orice se poate intampla. F1 nu mai este F1 pe care o stim ci doar un sport unde banii discteaza pt conceperea regulamentului in favoarea unei echipe ce-l plateste bine pe Bernie si acolitii sai.
    13 3
  • da, banii conteaza, influenta conteaza. Dar tot poate sa dea cu minus ca nu ai vreo garantie ca o sa te descurci cel mai bine cu regulamentul pe care l-ai impus. Ferrari si-a luat teapa asta cand Bernie incerca sa faca din Ferrari campioana cu Alonso dar castigau altii
    6 2
  • Bernie a vrut sa faca din RBR si din Vettel campioni. Nu din Ferrari si Alonso. Si stim foarte bine alfel nu am fi vazut A1 ring din nou in calendar iar Monza cursa cu traditie sa fie pe faras. RBR a dominat 4 ani si gata asta se va intampla si cu Mercedes. Va domina pana in 2017 adica 3 ani si gata. Apoiivine randul altor platitori de regulamente. Ce nu este clar? De ani buni de zile o singura echipa joaca in alta liga si conduce detasat campionatul iar pilotii ei se bat pt titlu neexistand nici un adversar direc.
    5 3
  • in Rusia si Abu Dhabi este posibil sa tina piept cu MB
    la Austin si Brazilia ... putin probabil
    in Mexic nu se stie ... dar configuratia circuitului pare sa favorizeze MB

    all in all Arrivaben are dreptate ... muuult noroc ...
    dar JB are o zicala foarte buna

    "it's not over until it's over" :))))

    asa k

    Forza Ferrari!!!!
    6 1
  • neah, cand Alonso si echipa ii furau victoria lui Massa (lucru neregulamentar atunci) au amendat simbolic pe Ferrari si ... si ... au bagat in regulament ordinele de echipa stiut fiind faptul ca era strategia Ferrari de la inceputul campionatului in timp ce Webber cu Vettel se luptau. Apoi, dupa ce Alonso nu a putut trece de Petrov a aparut DRS-ul. Dar normal, regulile odata facute sunt pentru toti si nu este cel mai bun cu ele cine te asteptai ...

    Bernie vrea bani, ferrari cu alonso campioni insemna sa multumesti tifosii adica bani.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru