FIA a clasat cazul testului realizat de Red Bull în Austria

de Daniel Popescu
Vineri, 27.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a confirmat că Toro Rosso nu a încălcat regulamentul tehnic atunci când a efectuat câteva zile de teste pe un banc de probe în Austria.

În ceea ce ne priveşte, testul a fost pentru a sprijini Toro Rosso şi pentru a micşora diferenţa de performanţă pe care o aveam atunci.

Remi Taffin
Director operatiuni Renault Sport F1
Presa internaţională a relatat la începutul lunii iunie că Toro Rosso a efectuat pentru Red Bull Racing o sesiune de teste pe un banc de probe aflat în incinta sediul companiei AVL din Austria înainte de startul sezonului.

Forul mondial a fost informat de acest lucru prin intermediul unei scrisori anonime, în care expeditorul afirma că testul încalcă regulamentul tehnic.

Potrivit speculaţiilor de la vremea respectivă, scopul testului ar fi fost remedierea problemelor de fiabilitate cu noul motor furnizat de Renault, iar ipoteza a fost susţinută de faptul că ambele echipe Red Bull s-au prezentat într-o formă neaşteptat de bună la Marele Premiu al Australiei.

Red Bull ar fi folosit atunci un monopost Toro Rosso pentru a evita o pedeapsă din partea FIA în cazul în care testul s-ar fi dovedit a fi ilegal.

În urma discuţiilor purtate de oficialii FIA cu reprezentanţii Renault şi Toro Rosso, forul mondial a stabilit că testul a fost conform cu regulamentul.

Remi Taffin, şeful operaţiunilor de cursă din cadrul Renault Sport F1, a fost singurul oficial care a comentat situaţia.

"În ceea ce ne priveşte, a fost pentru a sprijini Toro Rosso şi pentru a micşora diferenţa de performanţă pe care o aveam atunci.

Am folosi orice test pe bancul de probe pe care am avea voie să-l facem, aşa că am profitat de oportunitate. A fost vorba de a face mai multe teste pe bancul de probe decât la Viry (n.r - fabrica Renault pentru motoare)", a precizat el.

Via The F1 Times

Comentarii (3)

  • Nu ma asteptam la altceva , tipic RBR minarii si iar minarii , sint toti cumparati de la FIA
    17 22
  • Sincer acum nu e tot una ss76? Daca s-ar lupta ptr. titlu atunci am mai conta, dar asa e subiectiv totul la ca si deciziile celor de la FIA cand vine vorba de anumiti patroni din F1.
    6 9
  • sumi7@ ,,nu ne ramine decit favoriti nostri ,ca si piloti ,,echipa sa cistige si sa ne bucuram de rezultat ,si sa luam aceste timpuri f1 asa cum sint ... fortza rosaa
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru