FIA analizează o posibilă cauză mecanică pentru accidentul lui Alonso

de Daniel Popescu
Joi, 12.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a dezvăluit că discută cu McLaren despre orice posibilitate ca o defecţiune mecanică să fi produs accidentul suferit de Fernando Alonso în testele de la Barcelona. Echipa admite că prezenţa spaniolului nu este sigură nici pentru cursa din Malaysia.

Încă vorbim cu McLaren despre orice are legătură cu mecanica.

Charlie Whiting
Director de curse McLaren
FIA a anunţat la sfârşitul lunii februarie că a iniţiat o anchetă cu privire la circumstanţele în care a avut loc accidentul lui Fernando Alonso din testele de la Barcelona şi că va utiliza în acest sens inclusiv imagini video care nu au fost date publicităţii.

Cu numai câteva zile înainte de startul noului sezon în Australia, Charlie Whiting, directorul de curse al forului mondial, a dezvăluit că discută cu oficialii McLaren inclusiv despre o posibilă defecţiune mecanică. Anterior, echipa a anunţat că accidentul a fost produs de o rafală imprevizibilă de vânt şi a exclus orice cauză de natură mecanică.

"Lucrăm cu McLaren, iar departamentul nostru medical încă analizează toate informaţiile pe care le poate găsi. Încă vorbim cu McLaren despre orice are legătură cu mecanica. Departamentul nostru medical vorbeşte cu oamenii care l-au tratat la spital şi asta este tot ce putem spune", a explicat britanicul.

▶ Accidentul lui Fernando Alonso în imagini
▶ Video: Simularea accidentului lui Alonso de la Barcelona
▶ McLaren: "Cauza accidentului lui Alonso a fost vântul imprevizibil"

Alonso a fost sfătuit de medici să nu concureze în Marele Premiu al Australiei, în care va fi înlocuit de pilotul de rezervă Kevin Magnussen.

Ron Dennis, CEO-ul McLaren Group, a admis însă că prezenţa spaniolului în etapa următoare din Malaysia nu este nici ea sigură. "Am vorbit cu Alonso în drum spre Australia. Vrea să concureze în Malaysia. Sper să facă asta, dar este decizia lui, nu a mea", a declarat britanicul.

Via Reuters, GMM

Comentarii (13)

  • Ha,ha,ha...
    FIA analizeaza o situatie de compromis pentru musamalizare!Nu a fost defectiune mecanica,a fost electrica!Credeti ce vreti,dar toate simptomele duc la concluzia asta!Daca a fost din cauza impactului,de ce nu are spitalizare mai de durata?Nu are nici un membru sau gatul imobilizat,nu are contuzii,nu la cap,medicii nu au spus ca ar avea asa ceva...si cu toate astea pare ca nu mai e capabil sa concureze!?Si cam ce poate cauza asemenea situatii fara sa lase urme?!Ghici,ghicitoarea mea! ;)
    20 2
  • qwerty
    Alonso are sansa sa-i ingroape a doua oara dupa 2007 :)))
    12 14
  • Daca Alonso nu va concura nici in Malaysia va izbucni scandalul
    sunt curios ce va reactiona McLaren si Dennis
    17 2
  • lau lucrat pe alonso,l-au terminat de tot mare teapa sia luat cu mclaren o echipa de tot rahatu
    10 4
  • @ Qwerty - Nu văd cum i-ar putea îngropa pe cei de la Mclaren ,accidentul :))) Senna a murit însă Williams n-a fost îngropată ..La fel și Ferrari după accidentul lui Schumacher din 1999..Fiecare pilot își asumă anumite riscuri când se urcă într-un monopost, Să sperăm că Alonso își va reveni complet
    20 2
  • @Qwerty - Breaking News :))) Am auzit că tot board-ul celor de mclaren va fi dus la DNA cu mascații :))) Să te liniștești :))))0
    10 2
  • qwerty
    Cat de prosti sa fiti sa nu va dati seama ca era o gluma ?
    Evident ca McLaren nu va pati nimic, in cel mai rau caz vor primi o amenda ca in 2007. Nu vedeti ca am dat ca exemplu anul 2007 ?
    Vai de voi, sunteti orbiti de prostie.
    4 3
  • Qwerty - De când sunt penalizate cu amendă echipele în caz de accident? :))) Ah ..și am uitat cazul Mariei de Villota..Scuză-mă , dar simt că-mi pierd timpul discutând cu tine :)
    5 7
  • qwerty
    Daca Alonso a fost electrocutat atunci nu ar fi un simplu accident ca al Mariei Villota. Acum intelegi ? Stiu ca nu, dar mai incearca.

    Stiai ca Patrick Head a fost gasit vinovat pentru moartea lui Senna dar nu sa emis mandat deoarece verdictul a venit 13 ani mai tarziu? Evident ca nu, se vede ca nu prea stii tu multe. Te numesti McLaren-Honda si nu stii poveste accidentului eroului tau.
    Ia d'aici http://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Ayrton_Senna

    Sa stii ca si eu simt ca o discutie cu tine e lafel de interesanta ca o discutie cu o buturuga.
    Numai bine.
    9 2
  • Dacă se va descoperi, puțin probabil, că Alonso a fost electrocutat din cauza motorului Honda, atunci FIA va fi cea mai mică problemă a japonezilor. E dosar penal și nu FIA se ocupă de asta.
    În rest, cei care-i poartă sâmbetele lui Alonso, ar fi mai bine să-și poarte singuri de grijă. Spaniolul se antrenează, și după cum se vede în poză, bicepsul lui nu e foarte prietenos.

    https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/11044562_882733168452541_7072106086921841544_n.jpg?oh=52a53320bd5ed8e5fe0bb28a29f8e928&oe=558B797F&__gda__=1433864469_e984495bcfba4cd2a34a4a74abc17079
    3 1
  • si eu fac parte dintre aceia care banuiesc socul electric ca factor traumatologic.Dar nu-mi pot da seama daca a declansat efectiv accidentul si iesirea in decor sau s-a suprapus iesirii in decor produsa fie prin "rafala de vint" fie prin defectiune mecanica?!
    2 0
  • @ Qwerty - În primul rând sunt un fan Mclaren nu fanul lui Senna în particular. 2. În 1994 la Imola chiar cu o zi înainte în calificări a mai murit un pilot , Roland Ratzenberger și n-am auzit ca procuratura italiană să deschidă vreo anchetă , oficială așa că presupun că ancheta referitoare la moartea lui Senna s-a făcut mai mult datorită faptului că Ayrton Senna era totuși o celebritate
    4 6
  • querty tu ai un umor prea educat chiar si pentru nivelul tau de pricepere :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru