FIA confirmă noua versiune a calendarului Formulei 1 pentru 2016

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a publicat o nouă versiune provizorie a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2016, care va include din nou o pauză de vară de patru săptămâni.

Esential 21 de curse va avea sezonul 2016 al Formulei 1
6 este numarul perechilor de curse care vor avea loc la interval de numai o saptamana
Consiliul Mondial al FIA a votat miercuri la Paris o versiune revizuită a calendarului Formulei 1 pentru sezonul 2016, pentru a răspunde la propunerile venite din partea echipelor şi a unor organizatori de curse.

Astfel, forul mondial a confirmat că noul sezon va începe în 20 martie cu Marele Premiu al Australiei, cu două săptămâni mai devreme decât programarea iniţială. Noutatea, confirmată cu câteva ore înainte de organizatori, vine să descongestioneze primele patru curse ale sezonului, care vor avea loc la interval de câte două săptămâni.

În schimb, în luna iulie vor avea loc nu mai puţin de patru curse într-un interval de numai cinci săptămâni. Situaţia a apărut după mutarea cursei de la Hungaroring cu două săptămâni mai devreme pentru a permite generarea unei pauze de patru săptămâni în luna august. În total, există şase perechi de curse care vor avea loc la interval de numai o săptămână.

În acelaşi timp, cursa inaugurală din Azerbaidjan a fost mutată în 19 iunie, dată care coincide cu Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

La fel ca şi în ultimii ani, sezonul se va încheia cu Marele Premiu din Abu Dhabi, care va avea loc în 27 noiembrie.

Calendar Formua 1 2016

Data Tara
20 martie Australia
3 aprilie Bahrain
17 aprilie China
1 mai Rusia
15 mai Spania
29 mai Monaco
12 iunie Canada
19 iunie Azerbaidjan
3 iulie Austria
10 iulie Marea Britanie
24 iulie Ungaria
31 iulie Germania
28 august Belgia
4 septembrie Italia
18 septembrie Singapore
2 octombrie Malaysia
9 octombrie Japonia
23 octombrie Statele Unite
6 noiembrie Mexic
13 noiembrie Brazilia
27 noiembrie Abu Dhabi

Anterior, Bernie Ecclestone a luat în calcul inclusiv mutarea cursei finale din Abu Dhabi în luna decembrie pentru a exista o pauză de vară de patru săptămâni în august.

Calendarul sezonului 2016 va avea un număr record de 21 de curse, însă Marele Premiu al Marii Britanii, programat în 10 iulie, este în pericol să fie anulat din cauza dificultăţilor financiare înregistrate de organizatori.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru