FIA exclude implementarea conceputului cu trei monoposturi în 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 24.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a exclus varianta de a solicita unor echipe să utilizeze un al treilea monopost în ultimele curse ale sezonului dacă Marussia şi Caterham vor rata prezenţa in finalul campaniei.

Esential 18 monoposturi s-ar putea alinia pe grila de start a cursei de la Austin
60 de zile este intervalul de timp cu care echipele trebuie informate in prealabil pentru a construi un al treilea monopost
Şansele ca Marussia şi Caterham să nu poată participa în Marele Premiu al Statelor Unite de la finalul săptămânii viitoare au crescut din cauza gravelor probleme financiare şi de proprietate cu care se confrunta acestea.

Într-o astfel de situaţie, numărul de monoposturui aliniate la startul etapei de la Austin va fi de numai 18, în condiţiile în care contractul semnat intre FIA, echipe şi Formula One Management prevede existenţa a celor puţin 20 de monoposturi pe grila de start.

Teoretic, FIA ar fi obligată să solicite unor echipe să utilizeze un al treilea monopost pentru a completa grila de start până la 20 de monoposturi, însă o sursă din cadrul forului mondial a exclus varianta ca acest lucru să se întâmple în cele trei curse care au mai rămas până la finalul campaniei.

Potrivit unor informaţii neoficiale, acordul dintre cele trei părţi prevede că echipele trebuie informate cu cel puţin 60 de zile înainte de a utiliza un al treilea monopost, iar această prevedere a regulamentului le-ar determina să nu construiască încă un monopost într-un interval de timp atât de scurt. În plus, ar exista neclarităţi cu privire la culorile respectivului monopost, pe lângă piloţii îndreptăţiţi să concureze şi modul în care aceştia pot puncta în cursă.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Pai ar fi fost cam devreme in 2014, nu?....
    4 2
  • vreau sa vad trei monoposturi pentru fiecare echipa din 2015
    Ar fi interesant. Mercedes ar avea nevoie de un al treilea pilot, Alonso ar putea ramane la Ferrari
    Dar va alege McLaren pentru ca nu Hamilton si nu Vettel
    3 7
  • Sunt de acord ca e inacceptabil. Dar s-ar implementa ideea de a pune 2 monoposturi in plus pe grila pentru a ajunge la limita minima de 20, clar 2 dintre echipe, oricare ar fi ele , vor fi avantajate. Dar e foarte vag cum ar puncta acele monoposturi si pentru cine... pentru ca nu cred eu ca celelalte echipe ar accepta ca cele 2 echipe cu 3 monoposturi sa aiba puncte in plus din cauza privilegiului. Mi se pare foarte normal .

    In schimb, ar putea Bernie sa ajute cele 2 echipe ( Marussia si Caterham ) sa vina macar cu unul din monoposturi fiecare pe grila. Ar putea el finanta asta, ca doar are de unde.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru